Kautto nollasi KeuPan jälleen

16.12.2015

Jani Kauton kommentit tuoreeltaan pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle ja haki täydet kolme pistettä Keuruulta upean esityksen jälkeen maalein 0–2 (0–1, 0–0, 0–1). Lohipaitojen maaleista vastasivat Aleksi Järvinen ja Toni Leinonen.

Viimeksi vantaalaiset olivat voittaneet varsinaisen peliajan jälkeen vieraskaukalossa 2.lokakuuta RoKin vieraana, joten täysi pistepotti tuli makoisaan paikkaan. Lohipaidat nousivat voiton myötä sarjassa viidenneksi.

–Toisessa erässä olimme kyllä jaloissa. Pelasimme kypsän vieraspelin: pidimme vastustajan pois maalipaikoilta ja iskimme tarvittavat maalit, neljään edelliseen otteluun tehot 2+4 iskenyt kapteeni Toni Leinonen sanoi.

Kiekko-Vantaa siirtyi ensimmäisen erän puolessa välissä johtoon ylivoimalla, 10 ottelun mittaisen maalittoman putkensa katkaisseen kultakypärä Aleksi Järvisen osumalla. Laitahyökkääjän kauden seitsemänteen osumaan upean esityön tekivät Pekka Niemimaa ja taikuri Joel Lehtinen.

Varsinkin taiturimainen ja liukasliikkeinen laituri Lehtinen oli loistavalla pelipäällä ja juoni tutkaparilleen Järviselle muutaman loistavan maalipaikan komeilla syötöillään.

–Se ylivoima ei siinä kovin hyvin lähtenyt käyntiin. Peksi (Niemimaa) syötti siinä hyvin keskelle ja pääsin sitten vapaasti ampumaan. Oli kiva tehdä pitkästä aikaa maali, voittomaalin upottanut Aleksi Järvinen kertoi.

Tasaisen kamppailun loppulukemat 0–2 viimeisteli kolmannen erän viimeisellä minuutilla tyhjään rysään osunut Toni Leinonen. Kipparin kauden kuudes maali syntyi Jere Laineen hyvän kiekonriiston jälkeen.

Kiekko-Vantaan maalissa Jani Kautto torjui upeasti ja pelasi kauden toisen nollapelinsä. Kaiken kaikkiaan 17 kertaa kiekon tielle venynyt Kautto on pitänyt maalinsa puhtaana tällä kaudella jo 120 minuuttia putkeen KeuPa HT:ta vastaan.

Lohipaidat pelaavat vielä yhden ottelun ennen ansaittua joulutaukoa. Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina kotikaukalossaan Trio Areenalla LeKin.

Kuva: Toni Jaconelli