Kiekko-Vantaa | Mestis

Kapteeni Leinonen: Työntekoon vastattava

02.12.2015

Viidentenä sarjassa majaileva Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Heinolaan Peliittojen vieraaksi. Edessä on niin sanottu kuuden pisteen ottelu, sillä joukkueet lähtevät kamppailuun samoista pisteistä ja peräkkäisiltä sijoilta. 

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla vain yhden ottelun. Päivää ennen peliä Kokkolaan matkustaneet lohipaidat jäivät lauantaina Hermeksen jyrän alle loppulukemin 8–1. Tätä ennen vantaalaiset olivat kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. 

–Suunta on mielestäni oikea. Viime aikoina otteet on ollut hieman vuoristoratamaisia, mutta jokaiselle joukkueelle tulee niitä vaikeitakin hetkiä kauden aikana ja me otamme niistä opiksi. Se on hyvän joukkueen merkki. Olemme kehittäneet koko ajan peliämme ja suunta on siltäkin osin oikea, Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kertoo.

Lohipaidat ovat pelanneet vahvasti varsinkin kotikentällään. Vieraissa pisteitä on tullut mukavaan tahtiin, mutta edellisen kerran Kiekko-Vantaa on voittanut vieraskaukalossa varsinaisen peliajan jälkeen kaksi kuukautta sitten, kun 2.lokakuuta sarjanousija RoKi kaatui lukemin 3–5.

Lohipaitojen tehoista ovat vastanneet viime aikoina Mestiksen marraskuun tulokkaaksi valittu, ja tulokkaiden pistepörssiä johtava Nico Friman, HIFK-laina Panu Mieho ja maalinälkäinen laitahyökkääjä Aleksi Järvinen. Kiekko-Vantaalta löytyy kuitenkin neljä tasaista tuloksentekoon pystyvää kentällistä.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtaavat keskiviikkona jo neljännen kerran runkosarjan aikana. Peliitat vei kaksi ensimmäistä keskinäistä kamppailua maalin erolla. Lohipaidat voittivat kuitenkin edellisen mittelön kotonaan 18. marraskuuta maalein 6–2. 

–Kova työpeli on edessä ja paljon kaksinkamppailuita on varmasti luvassa. Peliitat on todella työteliäs joukkue, joka tekee kimpassa paljon hommia. Meidän pitää vastata työntekoon ja tehdä joukkueena kovemmin asioita yhdessä, Leinonen tietää.

Kiekko-Vantaan kippari Leinonen on yksi Mestiksen parhaimmista ja nopeimmista laitahyökkääjistä. 24-vuotias HIFK-kasvatti on pelannut Liigassa 126 ottelua. Leinonen tuli lohipaitaan auttamaan joukkuetta ja kehittymään pelaajana.

–Tuntuu, että olen mennyt kiekollisessa pelaamisessakin eteenpäin. Näen pelin nyt paremmin ja pystyn tekemään kiekon kanssa parempia ratkaisuja, Leinonen sanoo.

Kovaa harjoitteleva ja kaukalossa ahkerana joukkuepelaajana tunnettu kapteeni on nakuttanut tällä kaudella 20 ottelussa tehot 4+5. Leinonen on Kiekko-Vantaan viidenneksi paras pistemies ja pelaa joka ilta isoja minuutteja niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissakin.

–Alkukausi meni todella hyvin ja pisteitäkin tuli hyvään tahtiin. Viime aikoina tehot ovat olleet vähän kateissa, mutta eivät pisteet kaikkea tietenkään kerro. Omilla vahvuuksillani olen pelannut ja ihan tyytyväinen olen ollut, Leinonen pohtii omaa syyskauttaan. 

Vantaalaisten tavoin loistavasti kauden aloittaneen Peliittojen otteet ovat ailahdelleet viime aikoina. Heinolalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Viime viikolla Peliitat taipui keskiviikkona Hermeksen vieraana maalein 3–2. Perjantaina Peliitat päätti kolmen ottelun mittaisen vierasotteluiden putkensa voittamalla JYP-Akatemian lukemin 1–3.

Kuudennelta sijalta pistejahtiin lähtevältä Peliitoilta löytyy tulivoimaa: paras pistemies Roope Elimäki,Miika Roine ja Kimi Koivisto ovat kaikki kovia tekijöitä tässä sarjassa. Puolustuksessa Christian Silfver tunnetaan vaarallisena kiekkolisena puolustajana. Maalissa alkukauden sensaatio Emil Larmi on ollut uskomattomassa vireessä koko kauden.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden neljäs keskinäinen kamppailu starttaa keskiviikkona Heinolan jäähallissa kello 18.30. 

Videolla Tammisen, Laineen ja Kurosen ennakkotunnelmat:

 

Kokoonpano:

Mestis