Kiekko-Vantaa | Mestis

Heikkilä: Kova kamppailu tulossa

13.11.2015

Kiekko-Vantaan vieraaksi Trio Areenalle lauantaina saapuu vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut Jokipojat.

Lohipaidat aloittivat kauden erinomaisesti ja nappasivat kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan peräti seitsemän voittoa. Nyt vantaalaisilla on kuitenkin käynnissä vaikeampi jakso, sillä joukkue on viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. 

Neljä ensimmäistä kotiotteluaan voittanut, mutta neljässä edellisessä taipumaan joutunut Kiekko-Vantaa lähtee kääntämään kurssiaan kotiyleisön edessä luottavaisena.

–Omaa peliä lähdetään pelaamaan ja tehdään kovasti töitä, sitä kautta tuloskin on varmasti hyvä. Jokipojat ovat pelanneet hyvin ja heillä on hyvä joukkue. Kova kamppailu on tulossa, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Valtteri Heikkilä kertoo.

Loistavan alkukauden pelannut Heikkilä on nakuttanut 17 ottelussa tehot 4+2. Taitava sentteri pelaa läpimurtokauttaan ja onkin enää pisteen päässä omasta piste-ennätyksestään Mestiksessä.

–Alkukausi on mennyt vaihtelevasti. Pisteet ei tietenkään ole kaikki kaikessa. Jäällä pitää tehdä paljon muitakin asioita joukkueen eteen, jotta pelejä voitetaan. Ei voi sanoa, että olisin tyytyväinen omiin otteisiin täysin. Kyllä tässä parannettavaa riittää, neljättä kauttaan lohipaidassa tahkoava Heikkilä toteaa.

Kuudentena majaileva Kiekko-Vantaa tekee lauantain kamppailuun jonkin verran ketjumuutoksia. Jokipoikia vastaan Heikkilä saa laidoilleen kultakypärä Aleksi Järvisen ja kokoonpanoon paluun tekevän Janne Öfverströmin.

–Öffen kanssa pelattiin alkukaudesta yhdessä ja hän on kova kaveri tekemään töitä. Öffen kanssa on aina kiva pelata. Allu ei turhaan sitä kultakypärää päässään pidä. Hän on loistava viimeistelijä, Heikkilä luennehtii ketjukavereitaan.

Perinteikäs Mestis-seura Jokipojat on pelannut vahvan alkukauden ja ovat nousseet mukaan kärkikahinoihin. Joukkue saapuu Vantaalle huippukuntoisena, sillä Ari Aaltosen suojatit ovat voittaneet kahdeksan ottelua kymmenestä edellisestä ottelustaan ennen perjantain TUTO-kamppailua. Ärjypaidat nousivat keskiviikkona kotonaan Peliittoja vastaan 1–4-tappioasemasta 5–4-voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. 

Jokipoikien alkukauden suurimmat onnistujat ovat olleet maalivahdit Mikael Edelmann ja Samuel Jukuri. Hyökkäyksessä kultakypärä Samu Pitkänen, kokenut Ossi Pellinen ja viime kaudella Kiekko-Vantaatakin edustanut Janne Väyrynen ovat muodostaneet tehokkaan ykkösnyrkin. Tulosta tekevä ykkösketju on kerännyt ennen perjantain Turun vierailua yhteensä 38 pistettä.

Kiekko-Vantaan sairaslista on tyhjentymässä hyvää vauhtia. Loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Julius Rantaeskola ja Ville Heikkinen sekä maalivahdit Jani Kautto ja Christian Heljanko. Syyskuun tulokkaaksi valitun puolustaja Lassi Raitasen pelaaminen on vielä epävarmaa. Sen sijaan hyökkääjät Jere Laine ja Janne Juutinen ovat pelikiellossa.

Todennäköisesti HIFK:sta lohipaitojen mukana viilettävät lauantaina puolustajat Sebastian Moberg ja Juuso Salmi sekä hyökkääjät Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen. 

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien ensimmäinen keskinäinen kamppailu runkosarjassa starttaa lauantaina Trio Areenalla klo 17.00. Koe lauantai-illan huuma ja tule kannustamaan lohipaidat takaisin voittojen tielle!

Otteluennakovideolla mm. joukkueen tunnelmia perjantain harjoitusten jälkeen:

Kiekko-Vantaan kokoonpano:

57 Toni Leinonen - 13 Pekka Niemimaa - 21 Joel Lehtinen
26 Miro Saarelainen - 15 Panu Mieho - 65 Nico Friman
9 Aleksi Järvinen - 23 Valtteri Heikkilä - 78 Janne Öfverström
14 Simo Konttinen - 29 Teemu Mielonen - 22 Moses Mustonen

58 Jimi Kuronen - 44 Nico Nurmikanta
4 Juuso Salmi - 5 Sebastian Moberg
33 Lassi Raitanen - 24 Lasse Uusivirta
59 Henry Roihu

30 Lassi Yrjölä (AM)
37 Ville Salminen

Mestis