Kiekko-Vantaa | Mestis

FRIMAN: Pitää olla se taistelevampi joukkue

17.11.2015

Päävalmentaja Mälkiä haastattelussa tiistain harjoitusten jälkeen:

Takaisin voittojen tielle mielivällä Kiekko-Vantaalla on edessään kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona Trio Areenalle lohipaitojen vieraaksi saapuu Heinolan Peliitat.

Kiekko-Vantaa aloitti kauden erinomaisesti voittamalla kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan peräti seitsemän. Tällä hetkellä lohipaidoilla on menossa tuloksellisesti vaikeampi jakso, sillä joukkue on kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa ja valahtanut sarjataulukossa sijalle seitsemän. 

Viime viikolla Kiekko-Vantaa jäi keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin jyrän alle loppulukemin 7–2. Lauantaina vantaalaiset taistelivat upeasti kovassa iskussa olevaa Jokipoikia vastaan kirien kahden maalin takaa-ajoasemasta kamppailun jatkoajalle. Lopulta Jokipojat kuitenkin hakivat Trio Areenalta kaksi pistettä maalein 3–4. 

Neljä ensimmäistä kotiotteluaan voittaneet vantaalaiset ovat hävinneet viisi edellistä kotiotteluaan, mutta ottaneet kahdesta edellisestä kuitenkin pisteitä. Tappiokierteestä huolimatta Kiekko-Vantaan pelissä on ollut paljon hyvää. Nyt lohipaitojen täytyy vain pystyä kääntämään tasaiset kamppailut voitoiksi.

–Hyvillä fiiliksillä pelaamaan. Lähdetään kääntämään kurssia. Viime peli oli jo sinne oikeaan suuntaan. Nyt pitää vain raapia ne kolme pistettä kasaan, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Nico Friman kertoo. 

Lohipaitojen päävalmentaja Simo Mälkiä laittoi lauantaina Jokipoikia vastaan kentällisiä uuteen uskoon. Yksi lohipaitojen pirteimmistä koostumuksista Jokipoikia vastaan oli Frimanin, taitavan keskushyökkääjä Panu Miehon ja energisen laitahyökkääjän Miro-Pekka Saarelaisen hyökkäyskolmikko. Trio pelasi yhdessä viime kaudella HIFK:n A-nuorissa ja muodosti yhden koko nuorten SM-liigan parhaimmista ketjuista. 

–Siinä on hyvä ja kiva pelata. Kaksi peluria ja todella taitavaa jätkää vierellä. Yritetään pelata mahdollisimman hyvää hyökkäyspeliä, ettei tarvitse niin paljon puolustaa omissa, koska se ei ole meidän vahvuus, Friman kuvailee tehotrioa, joka nähdään yhdessä myös keskiviikkona Peliittoja vastaan. 

Ensimmäistä kauttaan Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä pelaava 21-vuotias Nico Friman on ollut yksi alkukauden suurimmista onnistujista. Napakan laukauksen omaava laitahyökkääjä on nakuttanut 12 ottelussa tehot 6+6. Kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa oleva Friman johtaa Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä.

–Ihan hyvin on mennyt. Välillä tulee huonompia pelejä, mutta se kuuluu jääkiekkoon. Pääpiirteittäin olen ollut tyytyväinen alkukauteen. Mitään yllätyksiä Mestiksessä ei ole sillä lailla ollut. Samaa kiekkoa se on joka paikassa, Friman toteaa.

Vantaalaisten tapaan loistavasti kauden aloittanut Peliitat ovat sarjassa viidentenä. Neljällä peräkkäisellä voitolla kauden aloittaneen heinolalaisten otteet ovat kuitenkin ailahdelleet viime aikoina. 

Viime viikolla Peliitat nappasi kahdesta vierasottelusta yhteensä kolme pistettä. Keskiviikkona muun muassa liigapelaajilla Henri Heinolla ja Vili Sopasella vahvistunut Peliitat koki 5–4-rankkaritappion Jokipoikien vieraana. Lauantaina heinolalaiset hakivat Keuruulta kaksi pistettä voittamalla KeuPa HT:n maalein 2–3 jatkoajan jälkeen.Joukkueen tehopelaajina ovat viime aikoina häärineet puolustaja Christian Silfver ja kultakypärää kantava Roope Elimäki. 

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa. Heinolalaiset ovat vieneet molemmat keskinäiset väännöt nimiinsä maalein 2–1. 

–Hyvä nippu heillä on kasassa. Siellä ei välttämättä ole mitään hirveitä taitureita, mutta he pelaavat hyvin joukkueena ja taistelevat. Meidän pitää vain olla se taistelevampi joukkue. Silloin olemme vahvoilla, Friman sanoo.

Kiekko-Vantaan sairaslista on tyhjentynyt. Ennen sairasteluaan hurjassa iskussa ollut laitahyökkääjä Julius Rantaeskola palaa kokoonpanoon ja maalivahti Jani Kauttokin saattaa olla jo pelikuntoinen. Lauantaina huilivuorossa olleet puolustajat Sami Mikkonen ja Valtteri Parikka sekä pelikieltonsa lusinut laitahyökkääjä Jere Laine ottavat paikkansa pelaavassa miehistössä.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden kolmas keskinäinen kamppailu starttaa Tikkurilan Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat takaisin voittojen tielle!

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 18.11. klo 12:00)

Mestis