Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 7.10. Kiekko-Vantaa - Jukurit

07.10.2015

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit peliä edeltävän päivän harjoitusten jälkeen:

 

Loistavasti kauden aloittanut Kiekko-Vantaa palaa keskiviikkona kotikaukaloon, kun se saa vieraakseen hallitsevan Mestis-mestarin Mikkelin Jukurit.

Lohipaidat ovat kuuden ottelun jälkeen sarjassa kolmantena. Kiekko-Vantaa on voittanut kuudesta ottelustaan neljä ja jäänyt kokonaan ilman pisteitä kaksi kertaa. Viime viikolla lohipaidat hakivat Pohjois-Suomen kiertueelta yhteensä kolme pistettä. Vantaalaiset kaatoivat perjantaina RoKin maalein 3–5. Lauantaina toistaiseksi voittamaton sarjakärki Kajaanin Hokki nappasi kolme pistettä lohipaitojen nenän edestä loppulukemin 4–2.

Kiekko-Vantaa on päästänyt Mestiksessä vähiten maaleja. Joukkueen maalivahti - ja puolustuspelaaminen ovat toimineet loistavasti. Hyökkäyspeli on parantunut koko ajan ja onnistumisia on tullut alkukaudesta laajalla rintamalla. Lohipaitojen kultakypärää kantaa vahvan alun kauteen saanut laitahyökkääjä Julius Rantaeskola tehoilla 3+3. Tulivoimaa löytyy kuitenkin tasaisesti kaikista neljästä kentällisestä. 

Liigaan ensi kaudeksi nouseva Mikkelin Jukurit on aloittanut kauden huomattavasti odotettua vaisummin. Mestis-mestaruuttaan puolustava Jukurit on kerännyt seitsemästä ottelustaan ainoastaan kuusi pistettä ja tilillä on vasta yksi voitto. Mikkeliläiset ovat päästäneet sarjassa toiseksi eniten maaleja. Sarvipäät saapuvat Vantaalle varmasti ärsytettynä ja nälkäisinä, sillä joukkue on tällä hetkellä sille harvinaisessa viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. 

Materiaaliltaan Jukurit on kiistatta sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki. Mestis-tähdet Oula Palve, kultakypärä Joonas Sammalmaa, viime kaudella puolustajien pistepörssin voittanut Teemu Suhonen, taskuraketti Roope Ranta, mailataituri Teemu Turunen ja Jokeri-laina Frank Gymer ovat kaikki kovia tekijöitä.

Jukureista löytyy tällä kaudella rutkasti Kiekko-Vantaata edustaneita pelaajia: maalivahti Mika Norja, kapteeni Marko Kauppinen, puolustaja Joonas Valkonenja hyökkääjät Teemu Henritius, Pentti Nöyränen ja Roope Ranta sekä lupaavasti kauden aloittaneet kaksoisveljekset Atte ja Miro Mäkinen ovat tuttuja lohinutusta. 

Kiekko-Vantaan kentällisiin ei tule suuria muutoksia. Tolppien välissä keskiviikkona aloittaa kaksi voitto-ottelua torjunut Lassi Yrjölä. Lauantaina torjuntavastuuta kantanut Jani Kautto on Jokerien mukana vierasreissulla Tsheljabinskissä ja Nizhnekamskissa. Loukkaantumisesta toipunut laitahyökkääjä Nico Friman palaa pelaavaan kokoonpanoon. Niin ikään pitkästä loukkaantumisesta kuntoutunut HIFK-laina Juuso Salmi pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa lohipaitojen takalinjoilla. 

Kiekko-Vantaan ja Jukurien kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu starttaa Trio Areenalla keskiviikkona kello 18.30. 

Teksti ja haastattelu: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli

Mestis