Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 30.10. Kiekko-Vantaa - RoKi

30.10.2015

Kiekko-Vantaa pelaa perjantaina viimeisen ottelunsa ennen marraskuun maaottelutaukoa. Lohipaidat saavat vieraakseen Trio Areenalle ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjanousija RoKin.

Kiekko-Vantaa aloitti kauden erittäin vahvasti, mutta pistetahti on hiipunut viime aikoina. Lohipaidat ovat tällä hetkellä Mestiksen sarjataulukossa viidentenä, mutta tasaisessa keskikastissa matkaa toiseen sijaan on ainoastaan kolme pistettä.

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona kirvelevän tappion kotikaukalossa Peliittoja vastaan maalein 1–2. Joukkue pelasi hyvän ottelun, mutta pienet asiat ratkaisivat pelin vierasjoukkueelle. Vantaalaiset ovat tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta perjantaina on jälleen uusi mahdollisuus kääntää kurssi. Lohipaidat mielivät siis nopeasti takaisin voittokantaan.

–Jääkiekossa usein tulee myös kauden aikana tuloksellisesti vaikeita jaksoja. Meidän on vaan päästävä nopeasti sen yli ja pitää alkaa taas kaivamaan pisteitä, Kiekko-Vantaan kultakypärä Aleksi Järvinen kertoo.

Kiekko-Vantaa ja RoKi kohtasivat Rovaniemellä lokakuun alussa. Silloin lohipaidat veivät kolme pistettä vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailun jälkeen maalein 3–5. 

Viiden vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut RoKi on sarjassa toiseksi viimeisenä. Rovaniemen kiekkoylepys ei ole materiaaliltaan Mestiksen nimekkäimpiä, mutta siitä huolimatta joukkue on yllätysvalmis ja työteliäs. RoKi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Keskiviikkona se koki kotonaan tappion Jokipojille maalein 1–2. Rovaniemeläisten tehotrion on muodostanut kultakypärä Henri Fomin, keskushyökkääjä Olli-Matti Järvelä ja viisi maalia naukuttanut Harri Pälve.

–Perushommia lähdetään tekemään. Hyvin liikkuva ja taisteleva joukkue tulee vastaan. Kun pelaamme omaa peliämme, niin hyvä tulee, Rovaniemellä tehot 1+1 saalistanut Järvinen sanoo.

Kiekko-Vantaan maalinälkäinen ja taitava laitahyökkääjä Aleksi Järvinen johtaa lohipaitojen sisäistä pistepörssiä tehoilla 5+7=12. Tulokaskaudella 16 osumaa vantaalaisille takonut, 22-vuotias Jäähonka-kasvatti on noussut komeetan lailla Mestiksen eliittihyökkääjien joukkoon.

–Olen ihan tyytyväinen omiin otteisiin, mutta kyllä siellä parannettavaakin vielä on. Hyvin on kulkenut, mutta ainahan tehopisteitä voisi olla vieläkin enemmän, Järvinen toteaa.

Lohipaitojen tehokkain kentällinen lokakuun otteluissa on ollut lähes koko kauden yhdessä pelannut JMF-ketju, jossa hyökkäävät Järvisen lisäksi juonikas pelintekijä Teemu Mielonen ja liukasliikkeinen laitahyökkääjä Nico Friman. Hyökkäystrio on kerännyt yhteensä 25 tehopistettä lokakuun aikana. 

–Ihan kiva, että peli on kulkenut koko ketjulla. Mitään sen kummallisempaa työnjakoa meillä ei ole, vaan kaikki pyrkii tekemään samoja asioita joukkueen eteen, Järvinen valottaa. 

Lohipaitojen kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Ainut muutos tapahtuneen tolppien välissä. Torjuntavastuun kantaa RoKia vastaan tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko. HIFK-lainat Sebastian Moberg, Miro-Pekka Saarelainen ja Antton Mönkäre jatkavat lohipaitojen kokoonpanossa.

Kiekko-Vantaalta sivussa ovat loukkaantumisten tai sairastumisen vuoksi maalivahti Jani Kautto, puolustaja Lassi Raitanen sekä hyökkääjät Julius Rantaeskola, Janne Öfverström ja Ville Heikkinen. Keskiviikkona sairastumisen vuoksi kokoonpanosta sivussa olleen kapteeni Toni Leinosen pelaaminen on epävarmaa. Keskushyökkääjä Tomi Tuomisto jatkaa marraskuun maajoukkuetaukoon asti yhteistyöseura HIFK:n mukana. 

Kiekko-Vantaan ja RoKin kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa perjantaina Trio Areenalla kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Ottelun viralliset jatkobileet Ravintola Shamrockissa! Luvassa Heikki Silvennoisen Kummeli-Show sekä Acoustic Time! Ennakkoliput tapahtumaan löytyvät klikkaamalla TÄSTÄ.

Pelipäivänä hallin ovelta saa lippupaketteja jolla näet illan matsin ja Silvennoisen shown yhteishintaan 25€!

Päävalmentaja Simo Mälkiän mietteet tulevasta RoKi-ottelusta:

Kokoonpano: (lisätty otteluennakkon 30.10. klo 13:20):

 

Mestis