Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 28.10. Kiekko-Vantaa - Peliitat

27.10.2015

Kiekko-Vantaalla on edessään kahden kotiottelun viikko ennen marraskuun maajoukkuetaukoa. Erinomaisesti kauden aloittaneet lohipaidat saavat keskiviikkona vastaansa Heinolan Peliitat. Perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu sarjanousija RoKi.

–Meille todella tärkeä viikko edessä. Nyt laitetaan kaikki likoon ja ensi viikolla saadaan sitten hetki huilata, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Vantaalaisten viime viikko oli kaksijakoinen. Keskiviikkona lohipaidat kellistivät SaPKon jatkoajan jälkeen puolustaja Lasse Uusivirran ratkaisuosumalla 5–6. Perjantaina sarjakärki Hokki oli potkun verran edellä kärkikamppailussa Trio Areenalla hakien kolme pistettä maalein 2–4. Lauantaina sarjakolmonen Kiekko-Vantaa taipui LeKin käsittelyssä jääden ilman pisteitä.

–Viime aikoina energiat ovat olleet vähissä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Loukkaantumisia on ollut paljon, joten varsin pienellä ryhmällä olemme pelanneet. Sellaista alkukauden raikkautta ja kiimaa ei ole vähän aikaan näkynyt. Sen eteen ollaan tehty hommia paljon nyt, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan tehotriona on häärinyt viime aikoina tulikuuma kolmikko, kultakypärä Aleksi Järvinen, taitava pelintekijä Teemu Mielonen ja neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa operoiva Nico Friman. Hyökkäystrio on kerännyt kuudessa edellisessä ottelussa yhteensä 20 pistettä.

Peliitat on sarjassa kahdeksantena, mutta ainoastaan kolmen pisteeen päässä Kiekko-Vantaan kolmannesta sijasta. Heinolalaiset aloittivat kauden äärimmäisen hyvin voittamalla neljä ensimmäistä otteluaan. Yllätysvalmiin joukkueen pistetahti on kuitenkin viime aikoina hiipunut, sillä viidestä edellisestä ottelustaan se on voittanut kaksi.

Alkukauden tehopelaajat Miika Roine, Miska Siikonen ja paras pistemies Kimi Koivisto nostettiin nopeasti yhteistyöseura Pelicansin mukaan. Joukkueen alkukauden hahmo löytyy tolppien välistä. Vasta 19-vuotias tulokasvahti Emil Larmi johtaa Mestiksen torjuntatilastoa. Kiekko-Vantaa hävisi kauden ensimmäisen keskinäisen väännön Peliitoille Heinolassa maalein 2–1, vaikka hallitsi ottelua mielin määrin.

–Heinolassa emme saaneet millään maaleja ja kaaduimme tehottomuuteen. Peliitat puolustaa ja taistelee hyvin. Uskon, että kova vääntö on edessä ja varmasti hyvä kamppailu, Mälkiä pohti.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa tapahtuu pieniä viilauksia. Tolppien väliin palaa mainiosti alkukaudella torjunut Lassi Yrjölä. Vantaalaisten sentteriosastoa vahvistaa HIFK:n A-nuorista saapuva 19-vuotias Antton Mönkäre, joka tekee keskiviikkona Mestis-debyyttinsä. HIFK:n A-nuorten kapteenina toimiva taitava keskushyökkääjä on iskenyt nuorten SM-liigassa tällä kaudella 17 ottelussa tehot 5+7. 

Lohipaitojen kokoonpanosta sivussa ovat loukkaantumisten tai sairastumisten vuoksi: puolustaja Lassi Raitanen sekä hyökkääjät Julius Rantaeskola, Janne Öfverström, Ville Heikkinen ja Teemu Väisänen. Sairaslistalle liittyi myös Jokereiden matkassa Venäjän vieraskiertueella ollut maalivahti Jani Kautto, joka on sivussa arviolta noin 3–4 viikkoa loukkaantumisen vuoksi. Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Tomi Tuomisto sen sijaan jatkaa lainapestillä maajoukkuetaukoon asti HIFK:n liigajoukkueen mukana. 

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden toinen keskinäinen mittelö starttaa Tikkurilan Trio Areenalla keskiviikkona kello 18.30. 

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 28.10. klo 12:20)

Mestis