Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 2.10. RoKi - Kiekko-Vantaa

02.10.2015

Vahvasti kauden aloittaneella Kiekko-Vantaalla on edessään kahden vierasottelun viikonloppu Pohjois-Suomessa. Perjantaina lohipaidat kohtaavat Rovaniemellä viiden vuoden tauon jälkeen Mestikseen palanneen RoKin. 

Kiekko-Vantaan viime vikko oli varsin onnistunut. Lohipaidat kaatoivat keskiviikkona Kokkolassa Hermeksen maalein 2–6. Perjantaina puolestaan joukkue kaatoi kotijäällään KeuPa HT:n loppulukemin 3–0. Vantaalaiset ovat keränneet alkukauden neljästä ottelusta yhdeksän pistettä ja ovat sarjataulukossa neljäntenä.

–Kuusi pistettä on se tärkein asia, mikä jäi käteen viime viikosta. Valmistutuminen onnistui hyvin Kokkolassa. KeuPaa vastaan puolustimme hyvin ja vastustajan maalipaikat jäivät vähiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertasi.

Lohipaidat ovat onnistuneet alkukaudesta varsin laajalla rintamalla ja ratkaisuvoimaa löytyy kaikista kentällisistä. Kaikkein kovinta jälkeä on saanut aikaan voimalaituri Janne Öfverströmin, (1+2) jo kolme maalia iskeneen Valtteri Heikkilän (3+1) ja kultakypärä Julius Rantaeskolan (2+3) tehotrio. Lohipaitojen puolustus -ja maalivahtipeli on toiminut alkukaudesta todella hyvin ja joukkue on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. 

–Puolustuspelaaminen on ollut tiivistä ja se on toiminut. Se on meidän pelaamisen selkeä selkäranka. Hyökkäyspelissä ja ylivoimassa on vielä petrattavaa, Mälkiä pohti.

Kiekko-Vantaa on saanut harjoitella koko alkuviikon laadukkaasti ja sairaslistakin on tyhjentynyt mukavasti. Joukkue matkusti torstaina Ouluun ja on valmiina kamppailemaan sarjapisteistä jälleen perjantaina. 

Sarjanousija RoKi on aloittanut kauden kohtalaisesti ja se on sarjataulukossa neljän pelatun ottelun jälkeen yhdeksäntenä. RoKi pystyi yllättämään viime viikolla mestarisuosikkien joukkoon ennen kautta povatun TUTOn. Yllätysvalmista Rovaniemen kiekkoylpeyttä ei saa siis missään nimessä aliarvioida.

–RoKi on todella työteliäs, liikkuva ja taisteleva joukkue. Sillä tyylillä se on raapinut jo hyvin pisteitäkin kasaan. Materiaaliltaan se ei ole ehkä paras mahdollinen joukkue, mutta todella yritteliäs ryhmä he kyllä ovat. Meidän pitää olla valmiita vastaamaan heidän peliinsä kovalla työnteolla, Mälkiä kertoi.

RoKi vahvistui tällä viikolla TUTOssa kauden aloittaneella TPS-maalivahti Oskari Setäsellä, jonka taakse lohipaidat iskivät kiekon viisi kertaa sarjan avauskierroksella. RoKin paras pistemies on ollut alkukaudesta laitahyökkääjä Henri Fomin tehoilla 2+2. 

Kiekko-Vantaan terveystilanne on tällä hetkellä todella hyvä. Edellisestä ottelusta sivussa olleet puolustajat Valtteri Parikka ja Sami Mikkonen ovat lohipaitojen mukana Pohjois-Suomen bussikiertueella. Ainoastaan laitahyökkääjä Nico Friman on loukkaantumisen vuoksi sivussa, mutta hänet nähdään todennäköisesti jo ensi viikolla vantaalaisten kokoonpanossa. Hyökkääjät Ville Heikkinen ja Teemu Väisänen sekä puolustaja Arttu Savaloja eivät lähteneet Kiekko-Vantaan mukaan pelireissulle.

Kiekko-Vantaan ja RoKin kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen starttaa perjantaina Rovaniemen Lappi Areenalla kello 18.30.

Jos et pääse paikanpäälle Rovaniemelle kannustamaan lohipaitoja voittoon, niin pelin näyttää fanseat.com 
Myös Ravintola Old Story (Tikkuraitti 17) näyttää illan matsin!

Mestis