Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 16.10. JYP-Akatemia - Kiekko-Vantaa

15.10.2015

NURMIKANTA: "JALKA LIIKKEELLE JA TAISTELUILME PÄÄLLE"

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun viikko jatkuu perjantaina Jyväskylässä, jossa lohipaidat kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella JYP-Akatemian.

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden erinomaisesti. Yhdeksästä ottelustaan Simo Mälkiän luotsaama joukkue on haalinut kasaan 18 pistettä. Kotikaukalossa vantaalaiset ovat napanneet täydet pisteet kaikista neljästä kotiottelustaan. Viidestä vierasottelusta lohipaidat ovat puolestaan napanneet kaksi voittoa. Perjantaina tähtäimessä on kauden kolmas voitto vieraskaukalossa.

Kiekko-Vantaan puolustus - ja maalivahtipeli on toiminut erittäin hyvin, sillä joukkue on päästänyt toiseksi vähiten maaleja Mestiksessä. Myös hyökkäys -ja erikoistilannepelaaminen ovat toimineet vahvasti. Onnistumisia onkin tullut alkukaudesta laajalla säteellä. Viime aikoina joukkueen tehotriona on kuitenkin häärännyt ykkösketju Toni Leinonen-Tomi Tuomisto-Jere Laine. Hyökkäyskolmikko on kerännyt viidessä viimeisessä ottelussa yhteensä 19 tehopistettä.

Yksi alkukauden onnistujista on ollut Kiekko-Vantaan luottopuolustaja Nico Nurmikanta. Toista kauttaan Mestistä lohipaidassa pelaava hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja on kerännyt yhdeksässä ottelussa tehot 0+2.

–Vähän enemmän voisi olla kyllä pisteitä. Puolustuksen kautta pelaan, joten aina ei näy tehojen muodossa, olenko pelannut hyvin vai huonosti. Ihan tyytyväinen olen ollut omiin otteisiin, mutta parannetaavaakin löytyy, Nurmikanta kertoo.

Kiekko-Vantaa kärsi keskiviikkona TUTOlle Turussa 5–2-tappion. Vantaalaisten leirissä katseet käännettiin nopeasti jo perjantain koitokseen.

–Vahva ja hyvä alkukausi ollaan pelattu joukkueena. TUTOa vastaan haparoitiin, mutta se unohdettiin nopeasti. Nyt lähdetään jatkamaan kovaa työntekoa, Nurmikanta sanoo.

Kiekko-Vantaalle kolmen ottelun viikko on ensimmäinen tällä kaudella. Kolme ottelua neljään päivään on tiukka rypistys mille tahansa joukkueella.

–Aina valmistaudun samalla tavalla peleihin. Kun on kolmen ottelun viikko niin tietenkin silloin pitää muistaa erityisesti tankata kunnolla, syödä hyvin ja levätä tarpeeksi, Nurmikanta sanoo. 

Tälle kaudella jälleen uusiutunut ja nuorentunut JYP-Akatemia on aloittanut kauden kaksijakoisesti. Viime kaudella pudotuspeleissä esiintynyt jyväskyläläisryhmä nappasi viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä voittoa, mutta tällä hetkellä se on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Keskiviikkona kotiluolassaan Hermekselle maalein 1–3 hävinnyt Jukka Ahvenjärven luotsaama ryhmä on sarjassa seitsemäntenä. Hurrikaanipaitojen paras pistemies on läpimurtokautta pelaava Samuel Salonen tehoilla 2+6. 

Kiekko-Vantaalle Jyväskylä on ollut viime vuosina varsin vaikea paikka, sillä lohipaidat ovat voittaneet viimeksi Synergia-Areenalla toissa kaudella 18. tammikuuta 2014. Viime kaudella vantaalaiset eivät saaneet JYP-Akatemiaa vastaan yhtäkään pistettä.

–JYP-Akatemia on ollut aina todella energinen joukkue ja se sopii hyvin minun pelityyliini. Pitää laittaa vaan jalka liikkeelle ja taisteluilme päälle, niin hyvä tulee, Nurmikanta toteaa. 

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee jonkin verran muutoksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat ainakin puolustaja Lassi Raitanen ja TUTO-ottelussa loukkaantunut Janne Öfverström. Hyökkääjä Janne Juutinen kärsii pelikieltoa ja muutama pelaaja on sivussa kuumeen takia. Lohipaitojen lopullinen kokoonpano julkaistaan pelipäivänä.

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu käynnistyy perjantaina Jyväskylän Synergia-Areenalla kello 18.30. 

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit torstain treenien jälkeen:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 16.10. klo 12.00)

Toni Leinonen - Valtteri Heikkilä - Jere Laine
Aleksi Järvinen - Teemu Mielonen - Nico Friman
Moses Mustonen - Pekka Niemimaa - Joel Lehtinen
Simo Konttinen - Joel Närhi - Teemu Väisänen

Lasse Uusivirta - Sebastian Moberg
Sami Mikkonen - Valtteri Parikka
Jimi Kuronen - Nico Nurmikanta
Henry Roihu 

Christian Heljanko (AM)
Lassi Yrjölä

Kokoonpanossa mukana tänään ottelukohtaisella lainapestillä KJT-hyökkääjä Joel Närhi. Närhi pelasi myös viime kaudella lohipaidassa.
Sivussa loukkaantumisten vuoksi Lassi Raitanen ja Janne Öfverström. Sairaana Tomi Tuomisto ja Julius Rantaeskola. Janne Juutinen on pelikiellossa.


Joel Närhi nähdään jälleen lohipaidassa.

Mestis