Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 14.10. TUTO - Kiekko-Vantaa

14.10.2015

Upealla tavalla kauden aloittanut Kiekko-Vantaa aloittaa kauden ensimmäisen kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona Turussa hieman tahmeasti kauden aloittanutta TUTOa vastaan.

–Alkuviikko ollaan harjoiteltu napakasti, mutta loppuviikko mennään pelien ehdolla. Olen luottavainen, että pelaajat jakasavat rutistaa kolmen ottelun viikkoja hyvällä tasolla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat lähtevät uuteen viikkoon kaksi upeaa kotivoittoa allaan. Kiekko-Vantaa nappasi keskiviikkona kultakypärä Tomi Tuomiston kentällisen johdolla 5–2-voiton hallitsevasta Mestis-mestarista Mikkelin Jukureista. Lauantaina vantaalaiset jättivät LeKin nollille loppulukemin 2–0. Vasta 18-vuotias tulevaisuuden maalivahtilupaus Christian Heljanko pelasi uransa ensimmäisen nollapelin aikuisten tasolla lauantaina ja pelintekijä Teemu Mielosen kentällinen ratkaisi pistepotin kohtalon jo avauserässä.

–Kaksi aika tasapainoista 60-minuuttista pelasimme. Jukureita vastaan sytyttiin ja voitimme pelin paljolti siksi, että teimme asioita yhdessä paremmin kuin vastustaja. LeKillä näkyi, että heillä oli edellisenä päivänä ottelu alla ja he olivat väsyneitä. Puolustimme hyvin ja käänsimme peliä nopeasti, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja se on kerännyt kahdeksasta ottelusta 18 pistettä. Sarjakauden aloitus on ollut vantaalaisille yksi seurahistorian parhaista Mestiksessä. Lohipaitojen puolustus -ja maalivahtipeli on toiminut erittäin hyvin, sillä joukkue on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Hyökkäyspelaaminen on toiminut myös äärimmäisen hyvin ja ratkaisuvoimaa löytyy kaikista neljästä ketjusta. Vantaalaiset ovat tehneet sarjassa kolmenneksi eniten maaleja. 

Kiekko-Vantaa kaatoi TUTOn sarja-avauksessa Trio Areenalla Moses Mustosen, Julius Rantaeskolan, Jere Laineen, Panu Miehon ja Valtteri Heikkilän osumilla loppulukemin 5–2. Joukkueet kohtasivat ennen sarjakauden alkua kahteen otteeseen harjoitusoteluissa. Arkkiviholisten välillä on nähty kahden edellisen vuoden aikana erittäin viihdyttäviä, vauhdikkaita ja tunteikkaita vääntöjä. 

Kolmella edellisellä kaudella neljän parhaan joukkoon pudotuspeleissä edenneen TUTOn syksy oli vaikea. Joukkue voitti neljästä ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden ja kompuroi muun muassa kotikaukalossaan sarjanousija RoKia vastaan. Nyt valmentajavelho Ismo Lehkosen soturit ovat parantaneet otteitaan ja nousseet sarjataulukossa kahdeksanneksi. TUTO lähtee lohipaitoja vastaan kaksi peräkkäistä tappiota allaan, mutta joukkue on napannut pisteitä neljässä viidestä edellisestä ottelustaan.

–Tuttu vastustaja vastassa. En jaksa uskoa, että mitään ihmeellisyyksiä tulee vastaan. Molemmat pelaa omilla vahvuuksillaan ja peli ratkeaa siihen, kumpi tekee ne omat jutut paremmin, Mälkiä pohtii.

Mestiksen mestaruutta keväällä 2008 juhlinut TUTO on jälleen materiaaliltaan yksi sarjan kovimmista. Joukkueen alkukauden suurimmat onnistujat ovat olleet Mestiksen pistepörssin kolmonen Jasper Lindsten ja maalipörssin ykkönen Topi Taavitsainen. Turkulaisten kokoonpanosta löytyy myös muutama varsin tuttu pelimies lohipaidasta. Kovaotteinen laitahyökkääjä Kalle Moisio, viime kaudella Kiekko-Vantaassa ihastuttanut mailataituri Iikka Kangasniemi ja jokerilaina Jere Sneck ovat kaikki pelanneet urallaan Vantaalla.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutama muutos. Loistavan alkukauden lohipaidassa pelannut laitahyökkääjä Joel Lehtinen pelaa tiistaina HIFK:n kokoonpanossa Ilvestä vastaan paikaten yhteistyöseuran loukkaantumissumaa. Lopulliset ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan pelipäivänä. 

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan Mestiksen syyskuun tulokkaaksi valittu puolustaja Lassi Raitanen. Hyökkääjä Janne Juutinen puolestaan on pelikiellossa vielä keskiviikon TUTO – ja perjantain JYP-Akatemia-otteluissa. 

Kiekko-Vantaan ja TUTOn kauden toinen keskinäinen kohtaaminen startaa Kupittaan Marli Areenalla keskiviikkona kello 18.30. 

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 14.10. klo 11:45)

Toni Leinonen - Tomi Tuomisto - Jere Laine
Henri Tamminen - Pekka Niemimaa - Joel Lehtinen
Aleksi Järvinen - Teemu Mielonen - Nico Friman
Julius Rantaeskola - Valtteri Heikkilä - Janne Öfverström

Lasse Uusivirta - Sebastian Moberg
Sami Mikkonen -  Valtteri Parikka
Jimi Kuronen - Nico Nurmikanta
Henry Roihu

Lassi Yrjölä (AM)
Christian Heljanko

Mestis