Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennakko: 10.10. Kiekko-Vantaa - LeKi

10.10.2015

Loistavasti kauden aloittanut Kiekko-Vantaa palaa kahden välipäivän jälkeen kaukaloon lauantaina, kun se saa vieraakseen Trio Areenalle Lempäälän Kisan.

Mestiksen kärkikahinoissa mukana oleva Kiekko-Vantaa on napannut seitsemästä ottelusta viisi voittoa. Lohipaidat ovat esiintyneet vahvasti nimenomaan kotikentällä, sillä joukkue on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan vakuuttavalla maalierolla 13–4. 

Kiekko-Vantaa nappasi keskiviikkona arvokkaan voiton kukistamalla Trio Areenalla vaisusti kauden aloittaneen hallitsevan Mestis-mestarin Mikkelin Jukurit maalein 5–2. Lohipaitojen tehoyksikkönä hääräsi tulikuuma ykkösketju Toni Leinonen-Tomi Tuomisto-Jere Laine. Kolmikko on iskenyt kolmeen edelliseen otteluun yhteensä 15 tehopistettä.

Kiekko-Vantaan maalivahti - ja puolustuspeli on ollut erinomaisella tasolla koko alkukauden. Lohipaidat ovat päästäneet ennen perjantai-illan kierrosta toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa. Hyökkäyspeli on myös toiminut erinomaisesti ja ratkaisuvoimaa on löytynyt laajalta rintamalta. Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten maaleja Mestiksessä.

–Olemme pelanneet todella hyvin joukkueena ja sitä lähdemme jatkamaan myös huomenna. Meidän pitää tehdä enemmän töitä yhdessä kuin vastustaja. Vaikka teimme Jukureita vastaan käytännössä kaksi ylivoimamaalia, niin se on osa-alue, jota pitää vieläkin petrata, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viime kaudella pudotuspeleihin edennyt LeKi on aloittanut kauden hieman tahmeasti. Ennen perjantai-illan kotiottelua JYP-Akatemiaa vastaan LeKi on kerännyt kuudesta ottelustaan kuusi pistettä. Toissa kaudella KooKoon Mestis-mestariksi luotsanneen Juha Juujärven suojattien otteet ovat ailahdelleet paljon.

LeKin kokoonpano nojaa paljon Ilveksestä, Tapparasta ja HPK:sta tulleiden lainapelaajien varaan. Lempääläisten alkukauden syömähammas on ollut Henri Tuomisen johtama ykkökentällinen. LeKi vahvistui reilu viikko sitten kokeneella laitahyökkääjällä, ja viime kevään Mestis-mestarilla Miikka Männiköllä ja konkaripuolustaja Antti Bruunilla.

–LeKi on nimilistaltaan sarjan kovimpia joukkueita. Heillä on paljon liigakokemusta ja yksilötaitoa. Meidän täytyy puolustus laitetaan nyt vieläkin kovempaan testiin, koska vastassa on niin paljon yksilötaitoa, Mälkiä pohti. 

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Tolppien väliin luistelee 18-vuotias tulevaisuuden lupaus Christian Heljanko. Lahjakas HIFK:n sopimusvahti teki jo viime kaudella Mestis-debyyttinsä lohipaidassa 28.tammikuuta vierasottelussa KooKoota vastaan. Alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa keväällä voittanut Heljanko pelaa lauantaina ensimmäisen ottelunsa Kiekko-Vantaassa kotiyleisön edessä.

Hyökkääjä Janne Juutinen sai Jukurit-kamppailussa kolmen ottelun pelikiellon ja on näin ollen sivussa lauantaina. Mestiksen tehotilastoa johtava, ja syyskuun Mestis-tulokkaaksi valittu puolustaja Lassi Raitanen loukkaantui Jukureita vastaan pelatussa ottelussa ja on sivussa arviolta noin 3–5 viikkoa. Kokoonpanoon nousevat viime kaudella juuri LeKiä edustanut puolustaja Jimi Kuronen ja kaksi maalia tällä kaudella pyssyttänyt laitahyökkääjä Moses Mustonen.

Kiekko-Vantaan ja LeKin kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu starttaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 17.00. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Huom.
 Lauantaina 10. lokakuuta juostava Vantaan Maraton vaikuttaa viikonlopun liikennejärjestelyihin.

Tikkurilan urheilupuiston paikoitusalueella ja Lummepolulla on pysäköintikieltoalueita 9.–10. lokakuuta. Lisäksi Valkoisenlähteentie 52:n kohdalla oleva sisäänajo suljetaan lauantaina kello 9–18 ja liikenne ohjataan sisään Valkoisenlähteentie 54:n kohdalta.

Koisotiellä ja Kielotiellä on voimassa läpiajokielto lauantaina kello 11–17. Kielotiellä bussit voivat ajaa reittiliikenteen mukaisesti. Liikennevalot ovat vilkulla lauantaina kello 10.45–17 Tikkurilantien ja Osmankäämintien risteyksessä.

Mestis