Kiekko-Vantaa | Mestis

Aleksi Järvisellä edessä tärkeä kausi

03.07.2015
Aleksi Järvinen, 21, oli viime kaudella yksi Kiekko-Vantaan valopilkuista. Nyt hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti liigakaukaloita.

 

Palataan hetkeksi viime kevääseen. Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Aleksi Järvinen napauttaa peräti neljä maalia KeuPa HT:n verkkoon Trio Areenalla ja kotiyleisö palkitsee sankarinsa suosionosituksilla.  

Kaksi taitavan hyökkääjän maaleista olivat lähes täysin identtisiä: Järvinen huomasi alivoimalla paikkansa tulleen, riisti kiekon, polki läpiajoon ja nosti näyttävien harhautusten päätteeksi kädet ilmaan maalin merkiksi – helppoa kun sen osaa.

Espoon Bluesin A-nuorten SM-kultaa keväällä 2014 voittaneen joukkueen avainpelaajiin lukeutunut Järvinen ei meinannut syksyllä sarjakauden alkaessa mahtua lohipaitojen kokoonpanoon, vaikka väläytteli jo harjoitusotteluissa lupaavia otteita. 

Lahjakkaan hyökkääjän rooli kuitenkin kasvoi kauden edetessä ja itseluottamus nousi kohisten onnistumisten myötä. Keväällä Järvinen oli kiistatta lohipaitojen paras hyökkääjä ja löi itsensä läpi Mestis-tasolla. Jäähonka-kasvatti oli Kiekko-Vantaan paras maalintekijä 16 osumallaan.

-Henkilökohtaisesti pelit menivät ihan hyvin, mutta joukkueena ei sitten mennytkään ihan yhtä hyvin, Järvinen muistelee.

Espoolaislähtöinen Järvinen paukutti peräti viisi alivoimamaalia ja voitti Mestiksen alivoimamaalipörssin täysin ylivoimaisesti.

-Ei siihen ole mitään salaisuutta, että tein niin monta maalia juuri alivoimalla. Treeneissä yritän aina tehdä paljon maaleja ja sitä kautta se siirtyy sitten peleihinkin, Järvinen kertoo.

Taitavalle ja liukasliikkeiselle laitahyökkääjälle olisi varmasti löytynyt ottajia muualtakin, mutta vantaalaisyleisön onneksi Järvinen halusi jatkaa lohipaidassa. 

-Tämä oli paras vaihtoehto. Täällä on hyvä valmennus ja joukkueeseen on tullut hyviä pelaajia. Harjoituksissa meininki on ollut hyvä ja uskon sen siirtyvän peleihin, kun kiekko tippuu jäähän, Järvinen sanoo.

Lupaava hyökkääjä ei juuri halua menneitä muistella, vaan katseet on jo käännetty tulevaan kauteen. 

-Tavoitteena on kehittyä itse pelaajana ja pärjätä joukkueena. Kaikki hyvät asiat otetaan mukaan menneestä, mutta jätetään ne huonot pelit viime kauteen, Järvinen toteaa. 


Aleksi Järvisen iski viime kaudella 16 maalia lohipaidassa.  Kuva: Mikko Mannonen

Mestis on ollut jo pitkään erinomainen paikka nuorille pelaajille kasvaa ja kehittyä. Junioreissa kunnioitettavia pistemääriä takoneen Järvisen tavoitteena onkin edetä pienin, mutta hyvin harkituin askelin Liigaan.

-Kyllä sitä haluaa mahdollisimman nopeasti päästä sinne pelaamaan, mutta kaikki riippuu siitä miten seuraava kausi menee täällä, Järvinen pohtii.

Mutta miten maalinälkäinen hyökkääjä, Aleksi Järvinen viettää kesää?

-Vähän mökkeilyä, lomailua ja tietenkin kovaa harjoittelua, Järvinen valottaa kesäsuunnitelmiaan.

Videolla Järvisen maalit 20.2.2015 pelatusta Kiekko-Vantaa - KeuPa HT ottelusta:
 

 

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik

 

Mestis