9.1. Jukurit - Kiekko-Vantaa: Raportti

09.01.2015

KIEKKO-VANTAALLE NIUKKA TAPPIO MIKKELISSÄ

Kiekko-Vantaa koki niukan tappion vieraskaukalossa Mikkelin Jukureille maalein 2-0 (0-0, 2-0, 0-0). Perjantai-illan jännitysnäytelmä tarjosi vauhdikkaan ja viihdyttävän kiekkoillan. Varsin mukavasti esiintyneelle lohiryhmälle tappio oli kolmas peräkkäinen.

Kupletin juoni oli selvä ottelun ensimmäisestä vaihdosta saakka: Jukurit kontrolloi kiekkoa ja Kiekko-Vantaa puolusti tiivisti luottaen vastahyökkäysten voimaan. Lohipaidat selvisivät sarjakakkosen hurjasta alkurynnyistyksestä puhtain jaloin tulikuuman maalivahdin Jani Kauton johdolla.

Kiekko-Vantaan pirtein hyökkäysketju oli avauserässä Aleksi Järvinen-Janne Juutinen-Joel Lehtinen trio, joka pystyi painamaan pelin Jukurien päätyyn. Erän paras maalipaikka tuli Jukurien vaaralliselle ykkösketjulle, kun kultakypärä Anthony Guttigin lättysyöttö löysi maaliahneen Riku Pitkäsen. Laukaus jäi kuitenkin hieman piippuun ja suorastaan maaginen Jani Kautto venyi upeasti kiekon tielle.

-Tämä oli juuri sellainen ottelu, millainen sen ajattelinkin olevan. Jukurit tuli otteluun erittäin kovaa ja me puolustimme hyvin. Meillä oli paikkoja, mutta emme pystyneet käyttämään niitä hyödyksi. Maalissa Jani Kautto oli tänään todella hyvä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa, Jukurit hallitsi ja lohipaidat vetäytyivät kuoreen. Kotijoukkue avasi maalihanat ajassa 25.10, kun hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen jukuripaitojen jokerilaina, 19-vuotias superlupaus Teemu Turunen napautti terävän rannelaukauksen etukulmasta verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin Teemu Turunen laukoi tulisesti kiekon ylärimaan.

Kiekko-Vantaalle tarjoutui erässä myös muutama erinomainen maalipaikka, ensin kahden ottelun pisteputkessa ollut Samuli Valvisto pääsi jukurivahti Ronan Quemenerin kanssa vastatusten ja tämän jälkeen Teemu Mieloselle avautui yllättäen huippupaikka, mutta Kiekko-Vantaan ruuti oli märkää. Jukurit lisäsi johtoaan ajassa 33.47, kun Nestori Lähde punnersi väkevästi maalintakaa maalille ja nosti rystyllä kiekon komeasti takaylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa oli kolmannessa erässä hyökkäyspelinsä kanssa aktiivisimmillaan ja lohipaidat pystyivät luomaan tarpeeksi maalipaikkoja, jopa ottelun voittamista ajatellen. Vierasjoukkueen Joel Lehtinen pääsi erän alussa läpiajoon, 23-vuotiaan laitahyökkääjän harhautukset eivät kuitenkaan tuoneet kaivattua kavennusmaalia.

Hyvän liikkeen ansiosta Kiekko-Vantaalle tarjoutui kolmannessa erässä kaksi mahdollisuutta pelata ylivoimaa ja tulla otteluun mukaan. Tällä kertaa lohinuttujen ylivoimapeli oli kuitenkin varsin vaatimatonta. Kotijoukkueen pirtein hyökkääjä Teemu Turunen tarjoili puolustaja Jarno Pavenille avopaikan, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty. Jukureille voitto Kiekko-Vantaasta oli kauden kolmas.

-Jukurien alivoimapelaaminen oli loistavaa. Meidän ylivoimapelimme oli vaikeaa ja kyllähän siinä näkyi, että ykkösketjulla ei juurikaan yhteisiä kokemuksia ole alla. Minulle jäi kuitenkin hyvä maku tästä ottelusta huomista kotiottelua ajatellen, Kauppi kertoi.

Lohipaitojen kolmen ottelun viikko huipentuu lauantaina pelattavaan kotiotteluun, jossa vastaan asettuu sarjajumbo Heinolan Peliitat. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy Kiekko-Vantaan kaulahuivilla!

Jälleen hyvän ottelun pelannut Jani Kautto keskittyy ennen kolmannen erän alkua.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Jussi Haapiainen