6.3. Kiekko-Vantaa - Hokki: Raportti

06.03.2015

TEHOKAS HOKKI HAKI PISTEET VANTAALTA

Kiekko-Vantaa sai runkosarjan viimeisessä kotiottelussa kylmää kyytiä, kun Kajaanin Hokki haki arvokkaat kolme pistettä Trio Areenalta maalein 6-1.

Kiekko-Vantaa tuli kamppailuun erinomaisella asenteella, taistelutahdolla ja peli-ilmeellä halliten kamppailua mielin määrin. Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Hokki oli avauserässä telineissä ja lohipaidat vyöryttivät hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen kohti Antti Lehtosen vartioimaa kajaanilaismaalia. Vantaalaisten maalintekovaikeudet saivat kuitenkin jatkoa.

Kiekko-Vantaa hallitsi myös toisen erän alkua, mutta siitä huolimatta ruuti oli märkää. Hokki heräsi peliin mukaan vähitellen ja päätti antaa nuorelle kotijoukkueelle oppitunnin maalien tekemisestä. Viime kaudella nuorten SM-liigan maalipörssin voittanut Niklas Näppi aloitti maalikarkelot Markus Korkiakosken upeasta esityöstä.

Hetkeä myöhemmin Heikki Klemetti riisti kiekon ja petasi tuhannen taaalan maalipaikan Christoffer Seppelinille, joka tinttasi kiekon ohi Noora Rädyn. Kiekko-Vantaan musta hetki sai jatkoa, kun kokenut maalitykki Niko Saarenpää tuikkasi perään tilanteeksi jo 3-0 kultakypärä Balazs Sebokin mainiosta esityöstä.

Hokin tulikuuma kakkoskentällinen Tomi Wilenius-Markus Korkiakoski-Niklas Näppi oli koko illan lähes täysin pitelemätön. Kiekko-Vantaan paras kentällinen oli ehdottomasti taiturimaisen Teemu Mielosen, Janne Juutisen ja liukasliikeisen Joel Lehtisen kakkostroikka. Ottelun suurin tähti Niklas Näppi latasi ylivoimalla Kärppä-laina Saku Mäenalasen komeasta esityöstä hienon kuvion päätteeksi toisessa erässä tilanteeksi jo 4-0.

Sarjajumbo Kiekko-Vantaa taisteli kolmannessa erässä loistavasti ja se pystyi luomaan kovalla työnteolla maalipaikkoja liukuhihnalta, mutta kuten monta kertaa kuluvan kauden aikana - ongelmana oli jälleen tehottomuus. Hokki puolestaan lisäsi johtoaan ylivoimalla, kun puolustaja Valtteri Parikka tulitti viivalta tilanteeksi jo 5-0.

Tämän jälkeen lohipaitojen Janne Juutinen lensi suihkun puolelle käytösrangaistuksen takia. Kiekko-Vantaa sai mkolmannessa erässä maalihanat auki vihdoin, kun Hokki-puolustuksen huolimattomuuden tuloksena Valtteri Heikkilä veivasi limpun ohi loistavan kamppailun torjuneen Antti Lehtosen. Hokin kakkosketju värkkäsi vielä loppulukemiksi 6-1 kolmannessa erässä, kun lahjakas Markus Korkiakoski tinttasi limpun ohi voimattoman Noora Rädyn.

Kiekko-Vantaan kausi huipentuu lauantaina runkosarjan viimeiseen kamppailuun sarjakärki Mikkelin Jukurien vieraana.

Teksti: Mikko Mannonen
Otsikkokuva: Toni Jaconelli