Kiekko-Vantaa | Mestis

6.3. Kiekko-Vantaa - Hokki: Ennakko

05.03.2015

KOTIEDUSTA TAISTELEVA HOKKI SAAPUU VANTAALLE: "TAVOITTEENA KAUDEN PARAS KOTIPELI"

Kiekko-Vantaan pudotuspelihaaveet murenivat käsiin keskiviikkona TUTOn kaataessa lohipaidat maalein 4-1. Perjantaina vantaalaisilla on edessään kauden viimeinen kotipeli, jossa vastaan asettuu aina sytyttävä Kajaanin Hokki.

Kiekko-Vantaan pelaajien päät putosivat painuksiin keskiviikkona Kupittaalla, kun lohipaitojen pudotuspelihaaveet katkesivat lopullisesti. Raskas ja vaiherikas kausi on tullut siihen pisteeseen, että jäljellä on enää kaksi runkosarjaottelua. Joukkue on taistellut erinomaisella asenteella jo pidemmän aikaa, mutta palkintoa rajusta työnteosta ei ole tullut. Pelillisesti viime aikoina lohipaitojen esityksiä on leimannut tehottomuus hyökkäyspäässä. Sarjajumbona majailevalla nuorella vantaalaisryhmällä riittää kuitenkin nälkää ja tavoitteita kahteen viimeiseen runkosarjaotteluun.

-Nuorilla pelaajilla on kaksi erittäin hyvää näyttöpaikkaa osoittaa kykynsä. Me pelaamme kunnialla loppuun asti ja haluamme kiittää kotiyleisöä pistämällä kaiken likoon perjantaina Hokkia vastaan ja lauantaina Jukurien vieraana. Tavoitteena on ehdottomasti kauden paras kotipeli, siitä lähdetään liikkeelle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Lohipaidat ovat tällä hetkellä sarjan huonoin kotijoukkue. Vieraskentällä vantaalaiset ovat kuitenkin pystyneet kauden aikana ryöstämään pisteitä sarjan kärkijoukkueilta mukavalla tahdilla. Kiekko-Vantaa on yhtenäistynyt loppukautta kohti ja se on näkynyt myös jäällä hurjana taistelutahtona. Lohipaitojen ongelmakohdat ovat olleet maalinteossa, sillä joukkue on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussa ainoastaan neljä maalia.

Mestiksen kuukauden tulokkaan tittelistä taistellut Aleksi Järvinen on pystynyt iskemään laattaa pussiin säännöllisesti ja 21-vuotias Jäähonka-kasvatti pelaakin todellista läpimurtokauttaan. Viime kaudella Bluesin A-nuorten riveissä Suomen mestaruutta juhlinut laitahyökkääjä on nakuttanut tällä kaudella tehot 16+5. Häneltä voidaan odottaa tehoja myös perjantaina Kajaanin Hokin kustannuksella.

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kajaanin Hokki on mukavassa kevätvireessä, sillä joukkue on napannut viidestä edellisestä ottelustaan pisteitä ja linnapaidat lähtevät perjantain kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Vaikean alkukauden jälkeen joukkue on löytänyt hyvän vireen ja varsinkin kotikaukalossa Hokki on ollut erittäin vahva. Loukkaantumiskierteestä kärsivä Kajaanin Hokki on materiaaliltaan erittäin laadukas joukkue ja linnapaitoja tähdittävätkin esimerkiksi varmaotteinen maalivahti Timo Niemi, maalipörssin kärkinimi Tomas Mikus, kokenut Niko Saarenpää, A-nuorten maalipörssin viime kaudella voittanut Niklas Näppi ja keskinäisten paras pistemies kuudella maalillaan Tomi Wilenius.

Neljän ottelun tappioputkessa oleva Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa viisi kertaa. Kajaanilaiset ovat voittaneet neljä kertaa ja lohipaidat ainoastaan kerran. Joukkueiden väliset keskinäiset kamppailut ovat olleet tällä kaudella erittäin viihdyttäviä, vauhdikkaita ja tasokkaita. Kaksi kertaa ratkaisua on haettu näiden joukkueiden välillä aina voittomaalilaukauskilpailusta asti.

Noora Räty pysäyttämään Hokkia

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei suuria muutoksia tule. Tolppien väliin luistelee ensimmäinen suomalainen naismaalivahti Mestiksessä, Noora Räty. Naisten maajoukkuemaalivahti on pelannut tällä kaudella Kiekko-Vantaan maalilla seitsemän ottelua torjuntaprosentilla 90,53% ja osoittanut kaikille pystyvänsä pelaamaan miesten pelejä.

-Nooran kanssa on rauhassa rakennettu ja hän on Mestis-statuksensa hankkinut hyvillä otteillaan. Lainasopimusten myötä Noora ei ehkä ole saanut torjuntavastuuta ihan niin paljon kuin ajattelin. Hän on vakuuttanut peleissä ja päivittäisellä tekemisellään, Kauppi kehui.

Kiekko-Vantaan A-nuorten mukaan viikonlopun tärkeisiin kamppailuihin matkustavat puolustaja Arttu Savaloja ja hyökkääjä Perttu Lesch eivät ole lohipaitojen kokoonpanossa perjantaina Hokkia vastaan. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Julius Rantaeskola ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Kiekko-Vantaan ja Kajaanin Hokin viimeinen keskinäinen kamppailu runkosarjassa starttaa Trio Areenalla kello 18.30. Perjantai-illan kiekkohuumaa pääset aistimaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä:

#28 Teemu Mielonen

Mile-show on täällä taas! Noora Rädyn ja kultakypärä Aleksi Järvisen ohella katseet kannattaa kääntää Kiekko-Vantaan omaan Patrick Kaneen eli taiturimaiseen Teemu Mieloseen. 20-vuotias Kiekko-Vantaan oma kasvatti säväytti harjoitusotteluissa ja on päässyt keväällä myös mukavaan lentoon. Pienessä tilassa kiekkoa näppärästi käsittelevä pelintekijä on juonikas hyökkäyspään pelaaja. Jokerien B-nuorissa Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittanut Mielonen on ehdottomasti lohinuttujen potentiaalisimmista nuorista pelaajista.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 6.3. klo 12:20)

44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Miika Huotari - 16 Valtteri Heikkilä - 52 Moses Mustonen
15 Santtu Sulander - 25 Joel Närhi - 29 Jonas Elola
14 Saku Piha

11 Nico Nurmikanta - 5 Robin Saari
9 Sami Mikkonen - 24 Oskari Hämäläinen
57 Iiro Mäntylä

30 Noora Räty (AM)
3 Jani Kautto

Mestis