Kiekko-Vantaa | Mestis

4.3. TUTO - Kiekko-Vantaa: Ennakko

03.03.2015

RUNKOSARJAN LOPPUHUIPENNUS! - KIEKKO-VANTAA KIUSAAMAAN VAHVISTUNUTTA TUTOA

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa aloittaa runkosarjan viimeisen viikon keskiviikkona vierasottelulla TUTOa vastaan. Lohipaidoilla on edelleen seitinohut mahdollisuus päästä pudotuspeleihin, mutta vantaalaisten on kerättävä kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä ja tarvitsevat apuja myös muilta joukkueilta.

Kiekko-Vantaa saalisti viime viikolla kahdesta ottelusta nolla pistettä ja hävisi kaksi äärimmäisen tärkeää kotiottelua. Keskiviikkona SaPKo haki kolme pistettä Trio Areenalta maalein 3-1 ja perjantaina suurin mestarisuosikki KooKoo kävi onnistuneella ryöstöretkellä hakien täyden pistepotin Vantaalta maalein 3-1. Lohipaidat ovat tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta joukkue on esiintynyt siitä huolimatta erinomaisesti.

Kiekko-Vantaa on yhtenäistynyt loppukautta kohti ja se on näkynyt myös jäällä hurjana taistelutahtona. Sarjajumbona majailevien lohipaitojen ongelmana on ollut viime aikoina maalinteko, ja nyt uusilla ratkaisijoilla onkin viimeinen aika nousta esiin. Mestiksen kuukauden tulokkaan tittelistä taistellut Aleksi Järvinen on pystynyt iskemään laattaa pussiin, mutta tehoja odotetaan myös muilta hyökkäysketjuilta.

Kiekko-Vantaan joukkueessa on säilynyt loistava ilmapiiri läpi tahmean kauden. Joukkue on päässyt harjoittelemaan laadukkaasti ja yhtenäisesti muutaman viikon ajan samoilla ketjukoostumuksilla. Vaikeasta sarjatilanteesta huolimatta lohipaidat eivät aio luovuttaa, vaan jokainen pelaaja antaa jatkuvasti näyttöjä ja taistelee joukkueen eteen täysillä.

-Meillä on vielä pienet mahdollisuudet pudotuspeleihin. Me tulemme taistelemaan loppuun asti nokka pystyssä ja rinta rottingilla. Meillä on vain ja ainoastaan voitettavaa. Taisteluilme on ollut jo pitkään loistavalla tasolla, nyt meidän pitää saada vain kiekkoa paremmalla prosentilla pussiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva TUTO on sarjataulukossa viidentenä. Päävalmentaja Ismo Lehkosen suojatit keräsivät viime viikolla kolmesta ottelusta kuusi pistettä, kun keskiviikkona turkulaiset kaatoivat KooKoon kotonaan 3-1 ja perjantaina joukkue tyrmäsi kotonaan JYP-Akatemian 5-2. Lauantaina puolestaan TUTO kuitenkin suli täysin Heinolassa Peliittojen ottaessa äärimmäisen tärkeät sarjapisteet maalein 7-3. Turkulaisten otteita on leimannut kuluvan kauden aikana pieni ailahtelevaisuus, mutta parhaimmillaan nimekäs ryhmä on ehdottomasti sarjan parhaimmistoa.

"Sytyttää enemmän"

Viime keväänä pronssiille yltänyt TUTO haluaa kirkastaa mitalinsa. Se hankkikin vahvistuksia siirtorajan kynnyksellä ja tyhjensi juuri Kiekko-Vantaan pajatsoa oikein urakalla hankkimalla luottolaituri Aleksi Rutasen, voimahyökkääjä Jere Laineen ja alkukaudella Vantaalla upeilla kiekollisilla suorituksillaan säväyttäneen mailataituri Iikka Kangasniemen, josta onkin nopeassa ajassa tullut Kupittaalla yleisön suuri suosikki.

Taikuri Kangasniemen pehmeiden käsien komennossa kiekko on löytänyt tiensä verkon perukoille myös uudessa kotikaupungissa. 20-vuotias tulevaisuuden lupaus on nakuttanut TUTOssa kahdeksaan otteluun tehot 6+2.

Pienikokoinen ja sympaattinen syöttövirtuoosi pelasi kasvattajaseuransa riveissä 39 ottelua Mestiksessä tehoilla 3+23 ja ehti häikäistä sähäkällä liikkeellään, upeilla harhautuksillaan ja komeilla syötöillään ennen yllätyssiirtoaan TUTOn riveihin.

-Aika Vantaalla oli mahtavaa. Kehityin pelaajana ja sain paljon vastuuta, esimerkiksi ylivoimalla, Bluesin A-nuorissa viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Iikka Kangasniemi sanoi.

Lahjakas tulevaisuuden lupaus pelaa keskiviikkona uran ensimmäisen pelinsä TUTOssa kasvattajaseuraansa, Kiekko-Vantaata vastaan.

-Kyllähän tätä ottelua on jo tässä hieman odottanut. Kiekko-Vantaan kohtaaminen sytyttää tietysti vähän enemmän, kun vastassa on alkukauden joukkue ja tuttuja naamoja. Hyvä kamppailu on varmasti tulossa, Mestiksen helmikuun tulokkaaksi valittu Kangasniemi kertoi.

TUTOlta löytyy myös sarjan paras maalivahti Kaapo Kähkönen, tasavahva puolustus ja hyökkäyksessä tulivoimaa jo ennestään tuovat Tuukka Pulliainen, Aki Keinänen,  Mikko Laine, Toni Jalo, nuorten maailmanmestari Rasmus Kulmala ja kaiken kokenut entinen maajoukkuepeluri Timo Pärssinen.

-TUTO on erittäin laadukas ja tuttu joukkue. Me lähdemme laittamaan kampoihin heille ja kiusaamaan heitä ihan kunnolla, Kauppi totesi.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella peräti seitsemän kertaa runkosarjassa. Turkulaiset ovat olleet niskan päällä ja voittaneet lohipaidat kuluvan kauden aikana viisi kertaa. Kiekko-Vantaa on puolestaan pystynyt voittamaan TUTOn kaksi kertaaa, joista jälkimmäinen tuli lohipaitojen ryöstäessä kolme pistettä Marli Areenalla murskalukemin 6-0.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule muutoksia. Tolppien välissä jatkaa mainiosti läpi kauden esiintynyt Jani Kautto ja ketjukoostumukset pysyvät samoina. Lohipaitojen kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi hyökkääjät Julius Rantaeskola ja Jesse Juntheikki.

Kiekko-Vantaan ja TUTOn kauden viimeinen keskinäinen runkosarjavääntö starttaa Kupittaan Marli Areenalla keskiviikkona kello 18.30. Ottelun näet tuttuun tapaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä:

#26 Moses Mustonen

Loukkaantumiset ovat häirinneet 23-vuotiaan Moses Mustosen kautta. Työteliäs laitahyökkääjä on muodostanut loppukaudesta toimivan trion yhdessä Valtteri Heikkilän ja Perttu Leschin kanssa. Mustonen on viimeistellyt rikkonaisen kauden aikana kaksi maalia ja tehnyt rajusti töitä joukkueen eteen.

Kaksi edellistä kautta Heinolan Peliitoissa tahkonnut HJK-kasvatti on hyvä luistelija ja vahva vääntäjä, mutta pystyy myös ratkaisuihin hyökkäysalueen viimeisellä kolmanneksella. Mustosella on myös erittäin poikkeuksellinen taito, sillä laitahyökkääjä on ottanut urallaan erittäin vähän jäähyjä ja sama trendi on jatkunut myös kuluvalla kaudella. 23-vuotias Moses Mustonen voi hyvinkin olla potentiaalinen ratkaisia keskiviikkona TUTOa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakoon 4.3. klo 11:00)

44 Aleksi Järvinen - 52 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 25 Valtteri Heikkilä - 26 Moses Mustonen
15 Santtu Sulander - 16 Joel Närhi - 29 Jonas Elola

11 Nico Nurmikanta - 4 Arttu Savaloja
5 Robin Saari - 24 Oskari Hämäläinen
9 Sami Mikkonen - 57 Iiro Mäntylä

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen

Mestis