31.1. SaPKo - Kiekko-Vantaa: Raportti

31.01.2015

KIEKKO-VANTAAN TAPPIOPUTKI SAI JATKOA SAVONLINNASSA

Kiekko-Vantaa hävisi jo neljännen kerran peräkkäin, kun SaPKo oli parempi maalein 3-1. Jälleen kerran lohipaidat taistelivat upeasta 41 kiekkoa pysäyttäneen maalivahtinsa Noora Rädyn johdolla kaksi erää, mutta päätöserässä vastustaja ratkaisi tylysti kamppailun edukseen.

Vahvaan vireeseen äitynyt SaPKo aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi tapahtumia vyöryttäen hyökkäyksiä kovalla tempolla kohti loistavan ottelun pelanneen Noora Rädyn vartioimaa maalia. Lohipaidat puolustivat tiiviisti ja saivat muutaman hyvän tekopaikan luotua vastahyökkäyksistä. Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä, kun SaPKon Joni Suutari ohjasi maalin edestä kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Kiekko-Vantaa tuli varsin tasaisessa toisessa erässä peliin paremmin mukaan ja pudotuspelijunaan mukaan mielivä lohiryhmä sai paremmin myös hyökäyspeliään käyntiin. Vantaalaiset tasoittivat ottelun vain neljä minuuttia ennen erän loppua, kun tällä kaudella Sportissa Liigaa ja Jokereissa KHL:ää tahkonnut puolustaja Niko Peltola iski komealla yksilösuorituksellaan vastahyökkäyksestä äärimmäisen tärkeän tasoitusosuman.

Kolmas erä oli SaPKon hallintaa ja kotijoukkue menikin lopulta menojaan. Syöksykierteeseen ajautunut lohiryhmä koki jälleen saman kohtalon kuin monesti aikaisemminkin kuluvan kauden aikana. Kiekko-Vantaa taisteli kaksi erää sarjapisteiden arvoisesti, mutta kolmannessa erässä yksilöiden virheet kostautuvat karulla tavalla. Pässipaidat siirtyivät ottelussa painostuksen päätteeksi 2-0-johtoon, kun kultakypärä Mikko Nuutinen löysi syötöllään liukasliikkeisen Juuso Forsströmin, joka taituroi maalin edestä kotijoukkueen voittomaalin. Lohipaitojen otteissa näkyi tämän jälkeen turhautuneisuus ja lopulta vantaalaisten selkäranka katkesi kolmannessa erässä, kun puolustaja Paavo Ylipaino laukoi loppulukemiksi 3-1.

Kiekko-Vantaalle tappio oli jo neljäs peräkkäinen. Lohipaidat ovat tällä hetkellä Mestiksen sarjataulukossa yhdeksäntenä, matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on kaksi pistettä. Vantaalaiset jatkavat pudotuspelipaikan metsästystä maaottelutauon jälkeen 11.helmikuuta todella tärkeällä vierasottelulla KeuPa HT:ta vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja