3.1. Kiekko-Vantaa - TUTO: Raportti

04.01.2015

KIEKKO-VANTAA ALOITTI VUODEN KARVAALLA KOTITAPPIOLLA

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat tarjoilleet tällä kaudella viihdyttäviä ja vauhdikkaita kiekkoelämyksiä yleisölle. Sama trendi jatkui lauantaina Trio Areenalla. Vierasjoukkue TUTO haki kuitenkin viidennen peräkkäisen vierasvoiton tasaisen taistelun jälkeen maalein 2-5 (1-3, 0-1, 1-1).

-Tämä oli varmasti kaikista TUTO-kamppailuista kovavauhtisin ottelu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Siipirikkoinen vierasjoukkue TUTO aloitti ottelun vahvasti ja avasi maalihanat ajassa 9.47. Syöttövirtuoosi Toni Jalo voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja Mestiksen joulukuun tulokkaaksi valittu Hannu Kuru napautti tarkan rannelaukauksen ylänurkkaan. Kiekko-Vantaa pääsi erän edetessä paremmin pelissä mukaan ja ajassa 12.49 lohipaitojen hyökkääjä Jere Laine (1+1) iski ylivoimalla tarkan laukauksen takakulmaan ja päätti samalla 21 ottelun mittaisen maalittoman putkensa.

Vierasjoukkue kuittasi kuitenkin nopeasti, sillä pelikello ehti vain 24 sekuntia eteenpäin, kun puolustaja Anssi Virkin viivalta lähettämä laukaus painui onnekkaasti lohipaitojen puolustaja Iiro Mäntylän mailan kautta verkon perukoille. Loistavan ottelun pelannut TUTO-kapteeni Virkki iski illan toisen osumansa aivan erän lopussa, ajassa 19.05 purjehdittuaan koko kentän läpi ja lopulta yllättävä kuti yllätti 25 kiekkoa ottelussa pysäyttäneen Jani Kauton.

Toinen erä oli erittäin tasainen. TUTO piti hyvää tempoa yllä ja kotijoukkue vastasi siihen laadukkaasti. Kiekko-Vantaan näkyvin ketju oli Joel Lehtisen, Teemu Mielosen ja kultakypärä Iikka Kangasniemen hyökkäystrio, joka piti ottelun aikana moneen otteeseen melkoista karusellia TUTOn puolustusalueella. Vantaalaisten hyvistä hyökkäyksistä huolimatta vierasjoukkue oli kuitenkin ainoa joukkue, joka onnistui toisessa erässä maalinteossa. Ajassa 38.46 pirteästi esiintynyt TUTO-laituri Mikko Laine (1+1) leikkasi näyttävästi keskustaan ja vei vierasjoukkueen jo ratkaisevan tuntuisesti 4-1-johtoon.

-Pidimme kiekkoa paljon, mutta syötimme vielä hyvissä maalipaikoissa. Sellaista suoraviivaisuutta meidän pelaamiseen kaipaisin, Kauppi kertoi.

Kolmas erä noudatti tuttua kaavaa ja molemmilla oli kovatempoisessa väännössä runsaasti maalipaikkoja. Kiekko-Vantaa kavensi ottelun ajassa 43.04, kun keskushyökkääjä Valtteri Heikkilän upea syöttö löysi puolustaja Oskari Hämäläisen, joka kiskaisi pelivälineen ohi 30 laukausta ottelussa torjuneen Kimmo Meriläisen. Hämäläisen kauden toinen täysosuma antoi vantaalaisille toivoa. Kiekko-Vantaa käynnisti kirin ja joukkue hallitsikin kiekkoa mielin määrin.

TUTOn paketti pysyi kuitenkin kasassa maalivahti Meriläisen johdolla. Loppulukemat 5-2 iski tyhjään maalin kolmen pisteen iltaa juhlistanut Toni Jalo (1+2) 24 sekuntia ennen päätössummeria. TUTOlle voitto Kiekko-Vantaasta oli tämän kauden viides.

-TUTO ansaitsi tänään kolme pistettä. He tekivät takaa-ajosta todella haastavan hyväll trap-pelaamisellaan, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla LeKiä vastaan. Seuraavan kerran lohipaidat nähdään kotiluolassa lauantaina 10.tammikuuta, kun vastaan asettuu Heinolan Peliitat.