Kiekko-Vantaa | Mestis

27.2. Kiekko-Vantaa - KooKoo: Ennakko

26.02.2015

PUDOTUSPELIUNELMA ELÄÄ! - KIEKKO-VANTAA HAASTAA MESTARISUOSIKKI KOOKOON

Vantaalla eletään jännittäviä aikoja. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla suurimman mestarisuosikin KooKoon. Lohipaitojen pudotuspeliunelma on edelleen elossa ja viimeinen pudotuspelipaikka häämöttää kolmen pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa aloitti viikon tappiollisesti, kun SaPKo haki pisteet Vantaalta maalein 3-1. Lohipaidat ovat voittaneet kymmenestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden ja vantaalaiset ovat tällä hetkellä sarjan huonoin kotijoukkue. Sarjajumbona majailevan Kiekko-Vantaan pelaaminen on kuitenkin vaikeista ajoista huolimatta ollut varsin lupaavaa ja joukkueen taisteluilme on ollut kerrassaan loistavaa.

Viime aikoina vantaalaiset ovat kärsineet kuitenkin tehottomuudesta. Kiekko-Vantaan maalitykki Aleksi Järvinen on pystynyt maalintekoon säännöllisesti, mutta uusien ratkaisijoiden odotetaan nousevan esiin viimeistään nyt.

-Joukkue on pelannut erittäin hyvin viime aikoina ja nuori ryhmä on pelannut jopa yllättävnkin kypsää kiekkoa. Me taistelemme tosissaan pudotuspelipaikasta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Runkosarjan voitosta yhdessä Mikkelin Jukurien kanssa taistelevalla KooKoolla riittää panoksia runkosarjan loppuhuipennusta ajatellen. Suurimman mestarisuosikin viime aikojen peliesitykset eivät ole täysin vakuuttaneet, sillä ensi kaudeksi Liigaan nouseva KooKoo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden. Keskiviikkona TUTO nappasi kolme pistettä Kupittaalla hallitsevan mestarin nenän edestä maalein 3-1.

KooKoolla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä sen runkosarja on ollut erittäin vahvaa suorittamista illasta toiseen ja materiaali on ehdottomasti Mestiksen paras. Varsinkin kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa olevan ja pistepörssiä johtavan maestro Juuso Rajalan johtaman ykkösketjun kanssa lohipaidat saavat olla erityisen hereillä.

-Valmistautuminen on isossa roolissa ja tietenkin se, että meidän pitää uskoa siihen omaan tekemiseen. Jokaisella pelaajalla on jälleen loistava näytön paikka. Altavastaajan rooli tietenkin sopii meille hyvä, Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaa ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Hallitseva Mestis-mestari on voittanut otteluista kolme ja lohipaidat puolestaan kaksi. Perjantai-illan kiekkotrillerissä selviää joukkueen paremmuus tämän kauden runkosarjan osalta.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia. Lohipaitojen tolppien välissä jatkaa huippuvireinen Jani Kautto. Hyökkäyksessä Santtu Sulander palaa pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon ja ottaa paikkansa nelosketjussa. Vantaalaisten riveistä sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi hyökkääjät Julius Rantaeskola ja Jesse Juntheikki.

Taistelu äärimmäisen arvokkaista sarjapisteistä alkaa Trio Areenalla kello 18.30. Perjantai-illan kiekkospektaakkeliin pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#28 Teemu Mielonen

Kiekko-Vantaan oma kasvatti Teemu Mielonen säväytti harjoitusotteluissa ja on jatkanut keväällä siihen mihin jäi. Taitava hyökkääjä pystyy luomaan maalipaikkoja huikeilla kiekollisilla suorituksillaan ja nopealla liikkellään. Jokereiden B-nuorissa Suomen mestaruutta keväällä 2012 juhlinut Mielonen käsittelee kiekkoa pienessä tilassa erinomaisesti ja pystyy karistamaan puolustajan iholtaan nopeilla suunnan muutoksilla. Taiturimainen hyökkääjä on iskenyt 27 ottelussa tehot 2+7 ja lisää voidaan odottaa. Mielonen muodostaa juonikkaan ja työteliään kentällisen yhdessä Janne Juutisen ja Joel Lehtisen kanssa.

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkon 27.2. klo 11:15)

44 Aleksi Järvinen - 26 Samuli Valvisto - 18 Edgar Lukjanov
28 Teemu Mielonen - 23 Janne Juutinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 16 Valtteri Heikkilä - 52 Moses Mustonen
15 Santtu Sulander - 25 Joel Närhi - 29 Jonas Elola

11 Nico Nurmikanta - 4 Arttu Savaloja
5 Robin Saari - 24 Oskari Hämäläinen
9 Sami Mikkonen - 57 Iiro Mäntylä
46 Emil Leppänen

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis