25.2. Kiekko-Vantaa - SaPKo: Raportti

25.02.2015

KIEKKO-VANTAAN PUDOTUSPELIHAAVEILLE KOVA KOLAUS

Kiekko-Vantaan pudotuspelihaaveet saivat rajun kolauksen keskiviikkona, kun SaPKo haki täydet kolme pistettä Trio Areenalta maalein 3-1. Hyvällä taisteluilmellä pelanneiden lohipaitojen murheeksi koitui tehottomuus ratkaisevissa maalipaikoissa.

Kiekko-Vantaa tuli avauserään väkevästi ja hallitsi kamppailua mielin määrin. Lohipaidat pitivät karusellia SaPKon puolustusalueella ja vantaalaiset pystyivät luomaan maalipaikkoja runsaasti. Kotijoukkue menikin avauserässä 1-0-johtoon, kun erinomaisesti esiintynyt vantaalaisten kolmosketju piti pässipaitojen puolustusta pilkkanaan. Hyökkäystrion sentteri Valtteri Heikkilä petasi ensimmäistä kauttaan Mestiksessä pelaavalle 18-vuotiaalle laiturille Perttu Leschille paikan ja Kiekko-Vantaan oma kasvatti napautti napakalla kudilla kiekon verkon perukoille.

Vantaalaisilla oli avauserässä runsaasti maalipaikkoja lisämaaleihin, mutta tahmea viimeistely vaivasi viimeistä pudotuspelipaikkaa jahtaavaa lohiryhmää. Paras paikka syntyi, kun taiturimainen pelintekijä Teemu Mielonen petasi tutkaparilleen Joel Lehtiselle huippupaikan, mutta SaPKon isokokoinen maalivahti Petteri Similä venyi kuitenkin kiekon tielle.

SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen herätteli omiaan jo avauserän aikana ja vierasjoukkue karistikin bussijalat viimeistään toisessa erässä. Kiekko-Vantaa aloitti toisen erän vahvasti, mutta päähänkohdistuneesta taklauksesta suihkuun lentäneen Janne Juutisen rangaistuksesta muodostui tietyllä tapaa ottelun kulminaatiopiste. SaPKo pääsi vyöryttämään viisi minuuttia ylivoimalla ja pääsi peliin mukaan kuin varkain.

Kiekko-Vantaa oli lähellä selvitä takaiskuitta vierasjoukkueen viiden minuutin ylivoimasta, mutta lopulta SaPKo puolustaja Iiro Sulinin viivakuti painui ohi lohipaitojen maalille palanneen Jani Kauton.

Pässipaidat saivat tasoitusosumasta lisäbuustin ja ottivat kamppailun hallinnan komentoonsa. Muutama minuutti myöhemmin illan tehopelaaja Joonas Toivanen (1+2) ohjasi Jarkko Kainulaisen tulisen laukauksen verkon perukoille.

Kiekko-Vantaa hallitsi ottelun kolmatta erää ja haki tasoitusosumaa, mutta SaPKon tiivis puolustuspeli ja loistavan ottelun pelannut maalivahti Petteri Similä kestivät kotijoukkueen loppukirin. Vantaalaisille tarjottiin päätöserässä kahteen otteeseen tasoitusmaalia ylivoimalla, mutta kotijoukkueen pelaamista vaivasi tehottomuus.

Kiekko liikkui pakkopelin aikana varsin mallikkaasti lavasta lapaan, mutta laadukkaat laukaukset uupuivat. SaPKon Kristian Kangas napautti viimeisen naulan lohipaitojen arkkuun upottamalla kiekon tyhjään maaliin vantaalaisten hakiessa tasoitusosumaa ilman maalivahtia.

Kiekko-Vantaan taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta jatkuu perjantaina kotiottelulla sarjan suurinta mestarisuosikkia KooKoota vastaan. Lohipaidoilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan nyt kolme pistettä, kun jaossa on vielä runkosarjassa yhteensä 12 pistettä.