21.2. JYP-Akatemia-Kiekko-Vantaa: Raportti

21.02.2015

TOPI NÄTTISEN KYPÄRÄTEMPPU KAATOI KIEKKO-VANTAAN

Kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa perjantaina katkaissut Kiekko-Vantaa matkusti lauantaina kovakuntoisen JYP-Akatemian vieraaksi. Jyväskyläläiset olivat kuitenkin tylyjä vieraita kypärätempun iskeneen Topi Nättisen johdolla kaataen lohipaidat maalein 4-1. Voitto oli hurrikaanipaidoille jo kauden kuudes Kiekko-Vantaasta.

Lohipaidat aloittivat ottelun vahvasti ja perjantaina uransa ensimmäisen hattutempun värkännyt kultakypärä Aleksi Järvinen nakutti ylivoimalla puolustaja Nico Nurmikannan laukauksesta tulleen irtokiekon verkon perukoille. JYP-Akatemia otti kuitenkin ottelun edetessä otteen ja hallitsi kamppailua. Isäntien kultakypärä Samu Markkula petasi juonikkaalla syötöllään loistavan maalipaikan taitavalle Joose Antoselle, joka harhautteli pelin tasoihin.

Kiekko-Vantaalle tarjoiltiin kahdessa ensimmäisessä erässä runsaasti ylivoimamahdollisuuksia, mutta tällä kertaa erikoistilannepelaaminen oli lohinutuille tervanjuontia. Toisen erän alku oli vantaalaisten kannalta murheellinen, sillä maestro Topi Nättinen yllätti maalivahti Joona Partasen terävällä laukauksellaan. Hetkeä myöhemmin alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Topi Nättinen tinttasi komealla kudillaan tilanteeksi jo 3-1. Lohipaitojen päävalmentaja Jami Kauppi herätteli suojattejaan vaihtamalla tolppien väliin 19-vuotiaan Mestis-debytantin Ville Salmisen, joka torjuikin mainiosti pelastaessaan muutaman läpiajon kolmannessa erässä.

Kolmas erä oli varsin tasainen. Kiekko-Vantaa yritti hakea loppukiriään ja JYP-Akatemia puolestaan vastasi siihen pelaten erittäin fiksusti johtoasemassa. Lohipaitojen ykköskentällinen kapteeni Samuli Valviston johdolla ja taiturimaisen Teemu Mielosen ympärille rakennettu kakkoskentällinen saivatkin muutamaan otteeseen hyvän mylläkän JYP-Akatemian maalia vartioineen tulevaisuuden lupauksen Veini Vehviläisen eteen. Illan suurin sankari Topi Nättinen kruunasi iltansa kypärätempulla osuttuaan tyhjään maaliin vantaalaisten hakiessa kavennusosumaa ilman maalivahtia.

Kiekko-Vantaan pudotuspelijahti jatkuu keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan. Lohipaidoilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan kaksi pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä viisi ottelua.

Teksti: Mikko Mannonen