16.1. Kiekko-Vantaa - KeuPa HT: Raportti

16.01.2015

KIEKKO-VANTAAN SYNKKÄ TAPPIOPUTKI SAI JATKOA

Kiekko-Vantaa saalisti perjantai-illan trilleristä yhden pisteen häviämällä voittomaalilaukauskilpailun jälkeen kotikentällään sarjanousija KeuPa HT:lle jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 3-2. Kovasta ja hyvästä taistelusta huolimatta tappio oli jo lohipaidoille kuudes peräkkäinen.

Kiekko-Vantaa aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja kotijoukkue hallitsi avauserää. KeuPa HT puolestaan luotti vastahyökkäysten voimaan ja vierasjoukkue onnistuikin kääntämään peliä kiekonriistojen jälkeen nopeasti. Kiekko-Vantaan pystyi luomaan avauserässä muutaman loistavan maalipaikan, joista paras tarjoutui jokerilaina Severi Sillanpään upeasta syötöstä Iikka Kangasniemelle. KeuPa HT:lla oli ensimmäisessä erässä omat paikkansa, joista paras oli kultakypärä Juuso Mörskyn läpiajo. Molemmat maalivahdit, Kiekko-Vantaan Jani Kautto ja keuruulaisten Erno Suomalainen esittivät tolppien välissä parastaan.

Toinen erä oli erittäin vauhdikas ja se tarjosi yhteensä neljä täysosumaa. Kotijoukkue hallitsi myös toista erää, mutta maalinteon aloitti siitä huolimatta nälkäinen KeuPa HT. Vierasjoukkueen laitahyökkääjä Pasi Kouvalainen toi kiekon hyökkäysalueelle ja laukoi onnekkaasti kiekon Kiekko-Vantaan puolustaja Jani Honkasen mailan kautta komeassakaaressa yli Jani Kauton ja lopulta verkon perukoille. Lohipaidat kuittasivat kuitenkin tilanteen nopeasti, kun pirteän ottelun pelannut Aleksi Järvinen ajoi röyhkeästi maalille ja ujutti kiekon tarkasta takakulmaan.

KeuPa HT:n vaarallinen ylivoima näytti hampaansa heti ensimmäisellä kerralla, kun väkkärämäinen laitahyökkääjä Janne Kumpulainen tarjoili kiekon maalin eteen Emppu Pulliaiselle, joka ei erehtynyt vaan onnistui maalinteossa jo kolmannessa ottelussa peräkkäin. Kiekko-Vantaa värkkäsi kuitenin ansaitun tasoitusmaalin aivan toisen erän lopussa, kun taitava Teemu Mielonen ajoi maalille ja sentteri Janne Juutinen suti irtokiekon sisään ohi Erno Suomalaisen.

Kolmas erä oli varsin tasainen ja vauhdikas. Kiekko-Vantaalla oli omat maalipaikkansa ja tärkeä johtomaali oli todella lähellä. Lohipaitojen näkyvin hahmo oli taikuri Iikka Kangasniemi, jonka liukas liike oli myrkkyä KeuPa HT:lle. Viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin kolmonen Iikka Kangasniemi petasi muun muassa juonikkaalla syötöllään ketjukaverilleen Aleksi Rutaselle tuhannen taalan maalipaikan, mutta illan sankari Erno Suomalainen venyi kiekon tielle.

Ottelun ratkaisua haettiin ensin jatkoajalta, jossa KeuPa HT oli selvästi nälkäisempi. Lopulta ratkaisu saatiin voittomaalilaukauskilpailussa, jossa sankariksi nousi vierasjoukkueen Teemu Huttu. Muut onnistujat voittomaalilaukauskilpailussa olivat Kiekko-Vantaan Jere Laine ja KeuPan Kaarlo Jormakka.

KeuPa HT:lle voitto oli seurahistorian ensimmäinen Vantaalla ja sarjanousija jatkaa eteenpäin nyt viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Kiekko-Vantaa on puolestaan nyt kuuden ottelun tappioputkessa ja tuloksellisesti heikot kotiottelut saivat jatkoa, sillä joukkue on voittanut viimeksi kotona 3.joulukuuta. Lohipaitojen kausi jatkuu lauantaina JYP-Akatemian vieraana.

Teksti: Mikko Mannonen