10.1. Kiekko-Vantaa - Peliitat: Raportti

11.01.2015

Otteluraportti:
KIEKKO-VANTAAN KOTIKIROUS JATKUI

Kiekko-Vantaa koki kotikentällään karvaan tappion lauantaina, kun sarjajumbo Heinolan Peliitat haki kolme pistettä Trio Areenalta maalein 7-4. Lohipaidat ovat edelleen sarjan huonoin kotijoukkue ja viimeksi vantaalaiset ovat onnistuneet voittamaan kotikaukalossaan 3.joulukuuta. Lauantain kiekkoilta tarjosi yleisölle vauhdikkan, viihdyttävän ja maalirikkaan kamppailun.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun erinomaisesti ja Artem Iossafov tälläsi kotijoukkueen ylivoimalla 1-0-johtoon Severi Sillanpään sekä Aleksi Rutasen esityöstä. Ottelun hallinta oli täysin kotijoukkueella, kunnes lohipaitojen laitahyökkääjä Joel Lehtinen sai päähänkohdistuneesta taklauksestaan siuihkukommenuksen. Peliitat käytti viiden minuutin ylivoimansa erittäin tehokkaasti ja latoi kaksi osumaa, ensin Miika Heikkilä tälläsi sydämensä kyllyydestä limpun ylänurkkaan ja heti perään Kimi Koivisto lusikoi irtokiekon maalin edestä tarkasti verkon perukoille. Vierasjoukkue osui vielä avauserän lopussa ylivoimalla, kun puolustaja Ville-Veikko Väkeväinen täräytti viivalta tilanteeksi 3-1.

-Peliittojen ylivoima oli todella hyvää avauserässä. Meillä oli vaikea työ tulla peliin mukaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Peliitat siirtyi tasaisessa toisessa erässä jo 4-1-johtoon Mikko Lahtelan tahtomaalilla. Kiekko-Vantaa tuli kuitenkin peliin mukaan kahdella Blues-laina Robert Rooban upealla osumalla. Ensin Rooba niittasi ylivoimalla Severi Sillanpään mainiosta esityöstä kiekon verkon perukoille ja hetkeä myöhemmin lohipaitojen pirtein pelaaja napautti Jani Honkasen tarjoilusta illan toisen osumansa.

-Isoja virheitä tuli liikaa. Väsynyt puolustuspää näkyi, koska olemme pelanneet neljässä päivässä kolme ottelua. Toivottavasti saamme pian sairaslistalta apua alakertaan, Kauppi sanoi.

Kissa-hiiri-leikki jatkui joukkueiden osalta kolmannessa erässä. Peliitat siirtyi erän alussa Miika Heikkilän illan toisella osumalla jo 5-3-johtoon. Pirteän viikon lohipaitojen puolustuksessa tahkonnut Nico Nurmikanta toi Kiekko-Vantaan kuitenkin jälleen maalin päähän upealla alivoimamaalillaan. Kotijoukkueen selkäranka kuitenkin katkesi laitahyökkääjä Kimi Koiviston hienon yksilösuorituksen päätteeksi tulleen 6-4-osuman jälkeen. Peliittojen Felix Westermarck niittasi loppulukemat 7-4 tarkalla laukauksellaan.

Peliitoille voitto Kiekko-Vantaasta oli kauden toinen. Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla LeKiä vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen