Kiekko-Vantaa | Mestis

Parzi ja Noora isossa roolissa viikonloppuna

29.10.2014

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikonloppuna back-to-back-otteluilla viime kevään tulikuumaa puolivälieräparia TUTO Hockeyta vastaan. Lohipaidat luottavat revanssiviikonloppuna omiin sopimusmaalivahteihinsa.

“Parzi” pysäyttämään TUTOa

Tulikuumassa perjantai-illan vierasottelussa TUTOa vastaan Kiekko-Vantaan maalia vartioi Joona Partanen.

21-vuotias Sipoon Wolfin kasvatti on pelannut tällä kaudella lohipaidassa neljä ottelua torjuntaprosentilla 83,8%. Lupaava veräjänvartija on pelannut vaatimattomasta torjuntaprosentista huolimatta hyviä kamppailuja ja ottanut selviä kehitysaskeleita jo alkukauden aikana.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi on tehnyt töitä nuoren maalivahdin kanssa muutaman vuoden ajan.

-Parzi on vähän eri tavalla pelaava maalivahti. Hän on todella sähäkkä maalivahti ja hänen jäässä pelaamisen nopeus on loistavalla tasolla. Parzilla on todella nopeat jalat ja kädet. Hänen pitää saada vielä vähän rauhallisuutta lisää. Parzia on pyritty ajamaan sisään ja aikataulussa ollaan, Kauppi kertoi.

Partasen oltua vantaalaisten maalilla, lohipaidat ovat saaneet joka kerta pisteitä. Se lupaa hyvää myös perjantaita silmällä pitäen.

Noorasta juhlapelin sankari?

Historiallisen Mestis-debyyttinsä reilu viikko sitten Trio Areenalla tehnyt Noora Räty luistelee lohipaitojen tolppien väliin lauantaina revanssiviikonlopun huipentavassa kotiottelussa TUTOa vastaan. Ottelu on samalla Kiekko-Vantaan 20-vuotisjuhlaottelu.

Kolme kertaa naisten MM-kisoissa parhaaksi maalivahdiksi valittu 25-vuotias Räty teki mainion debyytin Mestis-tasolla, vaikka joukkue hävisikin kotikentällä SaPKolle maalein 5-2. Maailman parhaana naismaalivahtina pidetty EPS-kasvatti on uhkunut itseluottamusta läpi alkukauden.

-Odotan Nooralta samanlaisia otteita, mitä nähtiin SaPKoa vastaan. Hän torjui paljon huikeita "gamesavereita", mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä. Nooran pelinopeus on kehittynyt paljon ja sivuttaisliike on parempaa. Jäälaukauksissa hän on loistava, sillä Noora ei torju kiekkoja juurikaan keskelle. Hän on todellinen ammattiurheilija, joka tekee kaiken viimeisen päälle huolella, Kauppi kehui.

Räty on pelannut yhden Mestis-ottelun lisäksi kolme kamppailua Suomi-sarjassa BeWe TuusKin riveissä torjuntaprosentilla 92,1%. Lauantaina naisten maajoukkueen entisellä kirkkaimmalla tähdellä on erinomainen mahdollisuus torjua avausvoitto Mestis-tasolla ja nousta juhlaottelun suurimmaksi sankariksi.

Kuka torjuu jatkossa?

Kiekko-Vantaan maalia on vartioinut alkukauden aikana jo viisi eri veräjänvartijaa: Noora Räty, Joona Partanen, Kevin Lankinen, Jani Kautto ja Antti Ore

-Neljän viikon jaksoissa katsomme maalivahtien peluutustilannetta. Minä teen lopullisen päätöksen siitä, kuka pelaa. Kaikki ovat saaneet näyttää. Noora ja Parzi saavat varmasti paljon vastuuta jatkossakin, Kauppi sanoi.


Joona Partanen pelaa Kiekko-Vantaan maalissa perjantaina Turussa TUTOa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Janne Tikkaoja
 

Kiekko-Vantaan 20v. juhlapelin ohjelmassa 1.11.2014:

- Ovet aukeaa klo 16
- 100 ensimmäistä lippupakettia (2 aikuista) hintaan 20 euroa
- "Lohilegenda" Petri Pitkäjärvi pudottaa aloituskiekon
- TTK esiintyy ensimmäisellä erätauolla
- Kaikille kahvia ilmaiseksi
- 500 KiVa heilutuslippua jaossa ilmaiseksi
- 150 nakkimukia hyvillä mausteilla jaossa ilmaiseksi
- Kiekko-Vantaan tietokilpailu jossa palkintona kausikortti ja fanituotteita
- HK:n järjestämä arvonta 
- Kiekko-Vantaan järjestämä arvonta
- Pelin jälkeen palkitaan kuukauden Kuningaslohi sekä ottelun tulisin pelaaja
- Pelin jälkeen ottelulipulla ravintola Pingviinissä erikoistarjouksia klo 19-22, ilmainen sisäänpääsy
- Pelin jälkeen after game tapahtuma ravintola Pingviinissä alkaen noin klo 20.30. Paikalla pelaava maalivahti, Iiro Mäntylä, Tomi Tuomisto sekä Jami Kauppi

 

Mestis