Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-ennakko osa 4: LeKi ja Peliitat

09.09.2014

Mestis-ennakon neljäs osa.

LeKi - muutoksen keskellä

Lempäälän Kisan sekavat vuodet ovat ohi. KooKoon mestaruuteen viime keväänä johdattanut Juha Juujärvi tekee paluun LeKin penkin taakse.

LeKi peluutti viime kaudella peräti 73 pelaajaa Mestiksessä ja melkoinen pelaajakaruselli oli osa syy joukkueen jumbosijoitukseen.

Nyt Lempäälässä eletään muutoksien aikaa. LeKi teki loistavan kaappauksen haalittuaan päävalmentajakseen Juha Juujärven, joka palauttaa tekemisen meiningin lempääläläisten päivittäiseen tekemiseen.

Viime kauden pelaajarungosta joukkueessa jatkaa alle kymmenen pelimiestä. LeKi on ensi kaudella monen muun joukkueen tapaan nuori ja nälkäinen. Mestis-kokemusta tuovat viime kauden kapteeni Toni Niemi ja pistelinko Antti Hilden.

LeKin ykköstorjujana toimii todennäköisesti Tapparan A-nuorissa kolmen kauden ajan kiekkoja pysäyttänyt Tshekin nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Dominik Hrachovina.

Puolustuksen johtohahmo on tulevallakin kaudella kokenut Niemi ja Petteri Friman. LeKi hankki myös nuoret eteenpäin pyrkivät puolustajat, Pohjois-Amerikasta saapuvan Jokeri-kasvatin Jimi Kurosen ja Ranskassa viimeiset neljä kautta kiekkoilleen Jimi Santalan.

Hyökkäys on aavistuksen kapea, mutta tulevat liiga-avut Tapparasta ja Ilveksestä tuovat siihen varmasti kaivattua leveyttä ja vahvistusta. Tulivoimaa ja mielenkiintoisia pelaajia kuitenkin löytyy, sillä Hildenin lisäksi muun muassa tarkan laukauksen omaava laitahyökkääjä Olli Henriksson jatkaa Lempäälässä.

LeKi hankki hyökkäykseen nuoria tulevaisuuden nimiä, kun A-nuorten pistepörssin Lukossa voittanut Jesse Huhtala ja Kanadan maineikkaassa juniorisarjassa CHL-liigassa mukavia teholukemia nakuttanut Jonatan Tanus pukevat mäyräpaidan päälleen. Lisäksi Lempäälässä saadaan nauttia sarjan ranskalaisesta kiekkotaidosta, kun maaliahne hyökkääjä Valentin Claireaux liittyi joukkueeseen.

Arvio: Runkosarjan sijat 4-8. Juha Juujärvi on sarjan parhaimpia valmentajia, ellei jopa paras. Joukkueesta löytyy potentiaalisia nuoria pelaajia, jotka haluavat mennä urallaan eteenpäin. Jos viime vuosien pelaajaralli on maltillisempaa, on joukkueen menestys mahdollista.

Seuraa heitä: Dominik Hrachovina (maalivahti), Jimi Kuronen (puolustaja), Valentin Claireaux (laitahyökkääjä), Jesse Huhtala (hyökkääjä) Jonatan Tanus 

Peliitat - Samalla kaavalla

Heinolan kiekkoylpeys Peliitat on päässyt kahdeksan edellisen kauden aikana vain kaksi kertaa pudotuspeleihin. Haaste on kova myös tulevalla kaudella, sillä heinolalaisten miehistössä on ollut jälleen paljon vaihtuvuutta.

Viime kaudella seuran apuvalmentajan toiminut Lauri Merikivi ottaa päävastuun penkin takana. Peliitat nojaa tulevallakin kaudella paljon loistavan ykkösvahtinsa Antti Rautiolan varaan.

Heinolalaisten puolustusosasto on nuori ja kapea, mutta miehistössä on silti paljon potentiaalisia läpimurtopelaajia. Peliitat hankki kesällä kolme merkittävää puolustajaa isoihin ruutuihin. Itävallasta saapui vanha tuttu Ville-Veikko Väkeväinen, SaPKosta irtosi HIFK-kasvatti Ilari Metsola ja Jukureista saapui nuori, oikealta tulisesti laukova Roni Rukajärvi.

Peliitat on pystynyt jalostamaan viime vuosien aikana joka vuosi uusia kasvoija yhteistyöseura Pelicansin miehistöön. Laitahyökkääjä Janne Ritamäki ehti vakuuttaa ja viime kaudella Pelicansissa ja viime syksynä heinolalaisten alkukauden maalitykki Joonas Alanne siirtyi Lahteen kesken kauden. Myös viime kaudella kehitysaskelia Peliitoissa ottanut Mikko Lahtela siirtyi Pelicansin riveihin kesällä.

Kapeassa hyökkäysosastossa onnistumisia ja tehopisteitä odotetaan muun muassa luottohyökkääjältä Ville-Matti Koposelta, slovakialaiselta Sportin lainapelaajalta Michal Kristofilta, maaliahneelta Miika Heikkilältä, HCK:sta siirtyneeltä työteliäältä laitahyökkääjältä Kimi Koivistolta, Pelicansin A-nuorissa tehokkaasti esiintyneeltä Roope Elimäeltä. Mielenkiintoista on myös nähdä, mitä KHL-Jokerien valmentajavelho Erkka Westerlundin poika Niklas saa aikaan Mestis-tasolla.

Peliitat on tulevalla kaudellakin luisteluvoimainen, energinen ja aktiivinen joukkue. Se tarvitsee kuitenkin apuja kauden aikana yhteistyöseuraltaan Pelicansilta, jos se mielii pudotuspeleihin tasaisessa sarjassa.

Arvio: Runkosarjan sijat 6-10. Peliitat tarvitsee lisää ratkaisupotentiaalia. Nuorten pelaajien on otettava isompaa roolia ja kehitysaskelia. Maalivahti Antti Rautiola on todella suuressa roolissa.

Seuraa heitä: Antti Rautiola (maalivahti), Roni Rukajärvi (puolustaja), Michal Kristof (hyökkääjä), Kimi Koivisto (laitahyökkääjä), Niklas Westerlund (laitahyökkääjä)

Teksti: Mikko Mannonen

Kuva: Akikuvaa.com
 

Mestis