Kiekko-Vantaa | Mestis

Jere Laine - Matkalla eteenpäin

08.11.2014

Kiekko-Vantaa sai syyskuun viimeisenä päivänä iloisen uutisen, kun suoraviivainen ja maaliahne laitahyökkääjä Jere Laine saapui vahvistamaan lohipaitoja.

Ennen tätä kautta 24-vuotias laitahyökkääjä kiekkoili edesmenneen paikallisvastustajan HC Keski-Uusimaan riveissä viiden vuoden ajan.

Laine on iskenyt urallaan mukavia maalimääriä ja viime kaudella Mestiksessä tarkan sekä kovan laukauksen omaava laitahyökkääjä nakutti peräti yhdeksän osumaa.

Jokereissa keväällä 2006 C-nuorten Suomen mestaruutta yhdessä muun muassa Tomi Tuomiston, Artem Iossafovin, Henrik Koiviston ja Teemu Erosen kanssa juhlineen Laineen alku lohinutussa on ollut erinomainen ja laituri onkin nakuttanut kahdessatoista ottelussa tehot 3+4. Jatkossa maaleja ja onnistumisia on luvassa paljon lisää.

-On tuntunut siltä, että tässä on mennyt pelaajana eteenpäin. Kiekko-Vantaassa on saanut pelata paljon ja sitä kautta myös onnistumisia on tullut, lujasta rannelaukauksestaan tunnettu Jere Laine kertoi.

-Tänne oli todella helppo tulla ja minut on otettu hyvin mukaan. Yli puolet pelaajista oli minulle entuudestaan tuttuja, Laine kommentoi.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi on iloinen saatuaan erinomaisesti joukkueeseen, ja sen pelitapaan soveltuvan laitahyökkääjän nuoreen lohiryhmään.

-Hän on pelannut todella hyvin ja tehnyt vaikutuksen. Jere sopii tähän joukkueeseen mainiosti ja meidän pelitapa sopii hänelle. Jere riistää kiekkoja hyvin, taklaa paljon ja on suoraviivainen, Kauppi kehui.

Liigapaikka ei jäänyt kauas

Hyvin sujuneen Mestis-kauden jälkeen Laine haki kesällä pelipaikkaa koeajan kautta Liigasta, HPK:n joukkueesta.

Oikealta laukovan laitahyökkääjän kesä Hämeenlinnassa sujui loistavasti, mutta pelipaikkaa pääsarjasta ei kuitenkaan löytynyt.

-Kesällä on harjoiteltu hyvin. Oli todella kiva nähdä mitä se touhu on Liigassa. Kesä sujui siellä todella hyvin, mutta sitten puolestaan harjoituspelit eivät menneet ihan putkeen, Laine sanoi.

Taitava ja röyhkeä maaliruisku haluaa varmasti kehittyä Mestiksessä jälleen askeleen lähemmäksi pelipaikkaa liigakaukaloissa - Kiekko-Vantaa on siihen erinomainen paikka.

Jos kutsu Liigaan tulee ensi kesänä, on Laine entistä valmiimpi tarraamaan jokaisen pikkupojan unelmaan.

-Luulen ja toivon, että paikka Liigassa ei jäänyt kauas. Omia vahvuuksia pitää saada enemmän esiin. Kesä HPK:n mukana oli kuitenkin todella opettavainen reissu, Laine jatkoi.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Janne Tikkaoja
 

Mestis