Kiekko-Vantaa | Mestis

6.12. SaPKo - Kiekko-Vantaa: Ennakko

06.12.2014

Otteluennakko:

Kiekko-Vantaa viettää itsenäisyyspäivää Savonlinnassa, jossa vastaan asettuu perinteikäs SaPKo.

Lohipaidat aloittivat viikon voitokkaasti, sillä vantaalaiset kaatoivat keskiviikkona Trio Areenalla LeKin maalein 1-0. Maakuntakiertueen ensimmäisessä ottelussa Kiekko-Vantaa ryösti täyden pistepotin Kajaanin Hokilta maalein 2-0. Lohiparvi ei ole päästänyt tällä viikolla kahdessa ottelussa maaliakaan, mikä kertoo nuoren joukkueen puolustuspelaamisen kehittymisestä.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on toiminut läpi kauden varsin hyvin ja viime aikoina onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Lohipaitojen ylivoima on myös tilastojen valossa Mestiksen parhaimmistoa ja siitä löytyykin juonikkuutta esimerkiksi taikuri Iikka Kangasniemen johdolla.

Sarjataulukossa kuudentena majaileva Kiekko-Vantaa on joutunut laittamaan ketjukoostumuksia uuteen uskoon, koska lohipaidoilta ovat sivussa viikonlopun maakuntakiertueelta: Jere Sneck,Sami Mikkonen, paras pistemies Tomi Tuomisto, Joel Lehtinen ja lisäksi pitkäaikaispotilaat Jesse Juntheikki sekä Samuli Valvisto.

SaPKo on sarjataulukossa yhdeksäntenä ja matkaa viimeiseen pudotuspeliviivaan päävalmentaja Janne Sinkkosen luotsaamalla ryhmällä on ainoastaan kolme pistettä. Savonlinnan ylpeydelle viikko on ollut erittäin raskas, sillä joukkue hävisi keskiviikkona Hokille maalein 4-2. Perjantaina SaPKo oli pitkään kiinni voitossa, mutta sarjajumbo Peliitat paineli huiman kolmannen erän myötä lopulta 5-3-voittoon.

SaPKo on tunnetusti hyvin liikkuva ja työteliäs joukkue. Pässipaitojen syömähammas on ollut läpi kauden tulikuuma ykkösketju Mikko Nuutinen-Juuso Forsström-Miika Roine. Tämä trio on merkitty muistiin varmasti jokaisen vastustajan papereissa. SaPKo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden ja lauantain kamppailuun pässipaidat lähtevät neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa.

-SaPKo on laadukas joukkue. Heidän ykkösketjua vastaan pelatessa meidän pitää olla vieläkin huolellisempi, Kiekko-Vantaan pääkäskijä Jami Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. 4. lokakuuta pässipaidat veivät kotiluolassaan voiton voittomaalilaukauskilpailun jälkeen maalein 5-4. 22.lokakuuta SaPKo haki täydet kolme pistettä Trio Areenalta maalein 5-2. Lohipaidat nappasivat kotikentällään 19. marraskuuta kolme pistettä tiukan taistelun jälkeen maalein 2-1. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi tietää lääkkeet SaPKon kukistamiseksi.

-Samoilla teeseillä lähdetään, ei siinä mitään hokkuspokkus-temppuja tarvita. Maalivahtipeli on tietenkin suuressa roolissa ja jäähyboksista pitää pysyä poissa, Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaa jatkaa todennäköisesti samoilla ketjukoostumuksilla, jolla se pelasi perjantaina Kajaanissa Hokkia vastaan. Lohipaitojen maalilla jatkaa, perjantaina kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Jani Kautto.

Tulikuuma taistelu pistepotista alkaa legendaarisessa Talvisalon jäähallissa itsenäisyyspäivän kunniaksi jo kello 16.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan luonnolisesti Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Kiinnitä katseesi

1) Tehopuolustajat

Kiekko-Vantaan takalinjoilla HIFK-laina Juha Tarkkanen on suuressa roolissa. 21-vuotias Mestiksen Erik Karlsson on loistava ylivoimapelaaja ja hoitaa myös puolustusvelvoitteensa erinomaisesti. Onnistuuko puolustajien pistepörssissä seitsemäntenä oleva Tarkkanen lauantaina iskemään itsenäisyyspäivän kunniaksi kauden kuudennen osumansa?

SaPKon tehopuolustajista nostetaan esiin läpimurtokauttaan pelaava Kai Lehtinen. Aikaisemmin Sportissa pieneen rooliin jäänyt puolustaja on ottanut ison ruudun pässipaitojen alakerrassa. Mestiksen pakkien pistepörssiä yhdessä seurakaveri Teemu Suhosen ja Peliittoiden Christian Silfverin kanssa johtava Lehtinen tukee hyökkäyksiä aktiivisesti ja antaa hyviä peliä edistäviä avaussyöttöjä. Millainen iltapuhde Lehtisellä on lauantaina?

2) Saako Kiekko-Vantaa SaPKon ykkösketjun kuriin?

SaPKon syömähammas on ollut läpi kauden tulikuuma trio Mikko Nuutinen-Juuso Forsström-Miika Roine. Varsinkin JYP-kasvatti Roine on ollut suorastaan maaginen ja hän onkin noussut jo Mestiksen pistepörssissä kolmanneksi. Tämä hyökkäystrio on ehdottomasti sarjan kovimpia. Nuutinen on taitava pelintekijä ja hyvä maalintekijä. Forssström on työteliäs joukkuepelaaja ja hyvä luistelija. Roine on kolmikon kokonaisvaltaisin paketti hyvän lauakuksensa ja pelisilmänsä ansiosta. Kiekko-Vantaalla riittää tekemistä kyseisen kolmikon kanssa.

3) Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen

Lohipaitojen puolustuspelaaminen on kehittynyt kauden edetessä huomattavasti. Päävalmentaja Jami Kaupin sisäänajama pelisapluuna alkaa varmasti olla nuoren joukkueen selkäytimissä ja sen huomaa nyt myös jäällä. Yhtenäinen viisikkopelaaminen on varmasti myös yksi voiton avaimista lauantaina SaPKon vieraana. Tiivis puolustuspelaaminen tuo maalipaikkoja hyökkäyssuuntaan. Jatkuuko Kiekko-Vantaan erinomainen puolustuspelaaminen SaPKoa vastaan?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+18=21

3) Juha Tarkkanen 5+9=14

SaPKon pistepörssi, TOP 3

1) Miika Roine 8+23=31

2) Mikko Nuutinen 9+11=20

3) Kai Lehtinen 7+13=20

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 6.12. klo 11:30) edit. Julius Rantaeskola jää sivuun sairastumisen vuoksi.

26 Toni Leinonen - 81 Micke Åsten - 46 Henri Tamminen
29 Aleksi Rutanen - 23 Janne Juutinen - 4 Iikka Kangasniemi
22 Perttu Lesch- 44 Aleksi Järvinen- 11 Janne Väyrynen
52 Moses Mustonen - 16 Santtu Sulander -18 Jere Laine

25 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 24 Oskari Hämäläinen
5 Robin Saari -

3 Jani Kautto
32 Joona Partanen

Mestis