5.12. Hokki - Kiekko-Vantaa: Raportti

06.12.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa haki upean voiton Kajaanin Hokista maalein 2-0. Lohipaidoille voitto Kajaanissa oli ensimmäinen kolmeen vuoteen. Vantaalaiset pelasivat loistavaa viisikkopeliä ja tolppien välissä kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut Jani Kautto oli maaginen.

-Saatiin hyvä startti otteluun ja valmistautuminen oli onnistunut. Se, että emme olleet voittaneet Kajaanissa kolmeen vuoteen antoi meille lisäbuustia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaa tuli ensimmäiseen erään hyvällä jalalla ja vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia. Molemmilla joukkueilla oli avauserässä maalipaikkoja, mutta molemmat maalivahdit olivat pääosissa. Hokki sai avauserässä rankkarin, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto otti loistavan torjunnan ja vasta 16-vuotias superlupaus Jesse Puljujärvi joutui pettymään.

Hokki tuli toiseen erään todella kovalla tempolla ja vierasjoukkue oli ajoittain jopa helisemässä. Kiekko-Vantaan tiivis viisikko -ja puoulustuspelaaminen toimivat kuitenkin erinomaisesti. Muun muassa kajaanilaisten tulikuuma ykkösketju Tomas Mikus-Antti Kalapudas-Jesse Puljujärvi löysivät itsensä monta kertaa kulmista, joten siipirikkoinen lohiparvi onnistui pitämään kotijoukkueen poissa parhailta maalipaikoilta.

-Toisessa erässä Hokki tuli kovaa, mutta meidän puolustuspelaaminen oli erittäin hyvää. Koko joukkue tiasteli hyvin ja kroppaa laitettiin likoon, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat toisessa erässä komealla tavalla. Lohipaitojen ykköstrio lähti vastahyökkäykseen, laituripari Toni Leinonen ja Henri Tamminen sahasivat nopeilla syötöillä kiekon maalia kohti viilettäneelle Micke-Max Åstenille, joka naulasi kiekon ohi Hokki-vahti Timo Niemen.

-Saatiin hyvä rintamahyökkäys siinä. Leinonen levitti ja vaihtoehtoina minulla oli ampua suoraan syötöstä tai syöttää. Näin Åstenin luistelemassa maalia kohti ja syötin. Siitä ei edes "Muuli" (Åsten) voinut epäonnistua, loistavan syötön komeaan maalin tarjoillut Henri Tamminen kertoi ottelun jälkeen videohaastattelussa.

Kolmannessa erässä kupletin juoni oli sama: Hokki haki vimmatusti tasoitusosumaa ja Kiekko-Vantaa puolusti kurinalaisesti luottaen omaan pelisysteemiin. Lohipaidat saivat tärkeä 2-0-osuman kolmannen erän puolessa välissä. Paluun kokoonpanoon pitkän loukkantumisen jälkeen tehnyt luottopuolustaja Oskari Hämäläinen tälläsi viivalta sydämensä kyllyydestä pelivälineen verkon perukoille. Syöttöpisteet osumaan merkkauttivat hyvän ottelun pelannut laitahyökkääjä Aleksi Rutanen ja pisteputkeaan jo kolmen ottelun mittaiseksi jatkanut Iiro Mäntylä.

-Puolustajat joutuivat uurastamaan isoja minuutteja, koska matkassa on mukana vain viisi puolustajaa. Kaikki pelasivat erittäin hyvin ja Hämäläisen sisääntulo loukkaantumisen jälkeen oli vakuuttava, Kauppi kehui.

Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen onnistui päätöserässä hyvin ja Jani Kautto oli lohipaitojen tolppien välissä erinomainen. 25-vuotias Kiekko-Vantaan oma kasvatti pysäytti ottelussa 28 kiekkoa ja nollapeli oli Jokereiden sopimuspelaajalle kauden ensimmäinen.

-Kauton rauhallisuus maalilla luo uskoa nuorelle joukkueelle. Huomaa, että Kauto luo joukkueelle tietynlaista varmuutta pelata. Jani oli tänään loistava, Kauppi ylisti tähtiveskariaan.

Kiekko-Vantaan maakuntakiertue huipentuu itsenäisyyspäivänä lauantaina Savonlinnassa, jossa vastaan asettuu SaPKo.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja