31.10. TUTO - KIEKKO-VANTAA: Raportti

31.10.2014

Otteluraportti:
Kiekko-Vantaa koki revanssiviikonlopun ensimmäisessä kamppailussa Turussa TUTO Hockeyta vastaan tylyn 5-0-tappion.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta taistelua ja molemmilla oli hyviä maalipaikkoja. TUTO Hockey oli omissa maalipaikoissaan huomattavasti vierasjoukkuetta terävämpi. Turkulaiset pääsivät kokeilemaan erän alussa hyvän paineen kautta parhaasta maalintekosektorista Joona Partasen yllättämistä muutamaan otteeseen ilman tulosta.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin avaamaan maalihanat, kun keskushyökkääjä Anton Kokkonen käveli hyökkäysalueelle ja latasi harhautusliikkeensä jälkeen b-pisteiden välistä TUTO Hockeyn 1-0-johtoon terävällä rannekudillaan. Kotijoukkueen pelätty tehotrio, Mestiksen pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen johdolla piti muutamaan otteseen melkoista karusellia lohipaitojen puolustusalueella.

Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan avauserässä kahteen otteeseen ylivoimaa, mutta tuloksetta. Lohipaitojen ylivoimassa kiekko liikkui mallikkaasti, mutta laadukkaat laukaukset jäivät uupumaan. Vierasjoukkueen paras maalipaikka siunaantui laitahyökkääjä Jere Laineelle, joka haastoi loistavasti itsensä vetopaikkaan. Laukauksen tielle venyi kuitenkin varmaotteisesti turkulaisten maalilla torjunut, 18-vuotias huippulupaus Kaapo Kähkönen.

TUTO Hockey rankaisi erän lopussa lohipaitojen puolustuksen merkkausvirheestä. Turkulaisten tehopakkina häärinyt Kristian Tuohilampi toimitti kiekon maalille, josta härkämäinen laitahyökkääjä Miikka Tuomainen nosti pelivälineen kylmän viileästi maalin kattoon.

Toinen erä alkoi Kiekko-Vantaan kannalta murheellisesti. Mestiksen maalipörssiä johtava TUTO Hockeyn laitahyökkääjä Oskari Lehtinen toi kiekon hyökkäysalueelle ja napautti ranteella pelivälineen ylänurkkaan. TUTO hallitsi toista erää täysin ja vierasjoukkue oli purjeissa. Turkulaiset saivatkin pian jo illan neljännen maalinsa, kun Petri Meri tarjoili upeasti kiekon Mikko Laineelle, joka tinttasi b-pisteen kaarelta suoraan syötöstä laatan pussiin.

TUTOlla oli toisessa erssä lukuisia maalipaikkoja ja varsinkin snaipperi Mikko Laine oli erittäin vaarallinen, mutta otteitaan ottelun edetessä parantanut Joona Partanen nappasi muutaman huikean torjunnan.

Kiekko-Vantaan toisen erän parhaista maalipaikoista vastasi taikuri Iikka Kangasniemi, joka harhautteli itsensä muutamaan otteeseen erinomaiseen vetopaikkaan. TUTO Hockeyn maalissa Kaapo Kähkönen oli erinomainen.

-Olipahan jäätävä kyyti. TUTO oli todella laadukas tänään ja pelasi ehjän kamppailun. Me olimme aikamoisissa purjeissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi lehdistötilaisuudessa.

Kolmas erä oli lähinnä pelailua. Lohipaidat pelasivat hyvää ylivoimaa ja muun muassa puolustaja Jere Sneck pääsi kokeilemaan muutaman kerran viivasta maestro Tomi Tuomiston tarjoiluista maalintekoa, mutta ilman toivottua tulosta. Kiekko-Vantaa loi päätöserän parhaat maalipaikat.

Lohipaitojen kakkoskentällinen oli kaikista lähimpänä onnistumista. Ensin huipputaitava Iikka Kangasniemi toi kiekon hyökkäysalueelle ja pudotti taakaviistoon Peter Tiivolalle, joka löysi kolmannesta aallosta Aleksi Järvisen, mutta jo kauden neljännen nollapelinsä torjunut Kähkönen venyi jälleen kiekon tielle.

Hetkeä myöhemmin TUTO kuitenkin kaunisteli loppulukemiksi 5-0. Erinomaisen kamppailun pelannut Mikko Laine jätti kiekon viivaan, josta turkulaisten kapteeni Anssi Virkki yllätti lyöntilaukauksellaan Partasen.

-Meillä on todella repaleinen viikko takana. Emme voi tulla peleihin harjoittelemaan tällä tavalla. Huomenna jatketaan ja katsotaan mitä keksitään, Kauppi sanoi.

Revanssiviikonloppu jatkuu lohipaitojen osalta lauantaina kotiottelulla Tikkurilan Trio Areenalla TUTO Hockeyta vastaan. Kamppailu on samalla Kiekko-Vantaan 20-vuotisjuhlaottelu.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja