Kiekko-Vantaa | Mestis

31.10. TUTO - KIEKKO-VANTAA: Ennakko

30.10.2014

Viikon odotus on vihdoin ohi! Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina revanssiviikonlopun ensimmäisellä kamppailulla viime kevään tulikuuman puolivälieräsarjan taisteluparia TUTO Hockeyta vastaan.

Kiekko-Vantaa on Mestiksen sarjataulukossa kahdeksantena. Nuoren lohiryhmän kausi lähti käyntiin erinomaisesti, mutta alkukaudesta eteen on tullut myös vaikemapia aikoja. Varsinkin kotikentällä vantaalaisten on pystyttävä jatkossa haalimaan pisteitä tiuhempaan tahtiin.

Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen ja ylivoima ovat toimineet mainiosti oikeastaan läpi kauden. Varsinkin kultakypärä Tomi Tuomiston johtama ykköskentällinen on ollut tehokas, mutta myös huipputaitavan Iikka Kangasniemen ympärille rakennettu kakkoskentällinen on pystynyt tekemään tulosta.

Joukkueen ongelmina ovat olleet puolustuspelaaminen, otteiden ailahtelu sekä alivoima, johon on edellisissä otteluissa saatu parannusta. Näihin asioihin on saatava kurssin muutos, mikäli vantaalaiset mielivät pisteille revanssiviikonloppuna.

-Me lähdemme otteluun vieraspelieväin. Pelaamisemme pitää olla samanlaista kuin Mikkelissä Jukureita vastaan. Meidän tulee puolustaa tiiviisti, pyrkiä iskemään vastahyökkäyksistä ja alivoiman tulee toimia. Maalivahtipelin pitää toimia sataprosenttisesti, jos haluamme pisteitä Turusta ottaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan nuoret pelaajat ovat kuitenkin ottaneet hyvin vastuuta ja vakuuttaneet otteillaan heti alkukaudesta. Lauantaina KooKoota vastaan muun muassa nuori kiekollinen puolustaja Sami Mikkonen ja laitahyökkääjä Jonas Elola esiintyivät mainiosti. Nuorille pelaajille on tarjolla vastuuta myös jatkossa. Lohiryhmä lähtee revanssiviikonloppuun kaksi tappiollista ottelua allaan.

-Olen todella tyytyväinen nuoriin pelaajiin. Heidän peli-ilme on näkynyt Teboilille asti. Totta kai heille sattuu virheitä, mutta niin pitääkin, jotta kehitystä tapahtuu, Kauppi sanoi.

TUTO Hockey on sarjataulukossa neljäntenä ja on tiukasti mukana sarjan kärkikahinoissa. Turkulaisten hyökkäyspelaaminen on ollut totutun tehokasta alkukaudesta lähtien. Varsinkin Mestiksen pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen johtama tehotrio on tällä hetkellä ehdottomasti sarjan paras hyökkäyskentällinen.

TUTOn puolustuspelaaminen on ollut myös erittäin tiivistä ja paketti on pysynyt kasassa, kun viimeisenä lukkona häärii Mestiksen tämän hetken kuumin maalivahti, 18-vuotias huippulupaus Kaapo Kähkönen.

-TUTO on todella kova joukkue. Kokemus on tietysti heillä suurena etuna ja Pulliaisen, Timo Pärssisen ja Aki Keinäsen kentällinen on todella hyvä.Olemme katsoneet videolta heidän pelaamistaan ja ylivoimakuvioita. Meidän tulee ehdottomasti pysyä pois boksista, Kauppi totesi.

TUTO Hockey voitti joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Trio Areenalla niukasti maalein 3-2. Joukkueet tulevat tälläkin kaudella todella tutuiksi toisilleen, sillä Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat runkosarjassa yhteensä kahdeksan kertaa.

Kiekko-Vantaan päävalmentajan Jami Kaupin mukaan revanssiviikonloppu on toimiva keksintö Mestiksen otteluohjelmaan.

-Tämä on mielestäni hyvä asia. Nämä mini-pudotuspelit ovat hyvää harjoitusta pudotuspelejä silmällä pitäen. Näissä syntyy varmasti hyviä taistelupareja, Kauppi kehui.

Kiekko-Vantaan maalissa aloittaa kaikissa neljässä pelaamassaan ottelussa lohipaidat pisteille torjunut, 21-vuotias Joona Partanen. Lohipaidassa ensiesiintymisensä tekee taitava Blues-laituri Aleksi Rutanen, joka kiekkoili viime kaudella juuri TUTOn paidassa. Kovia maalimääriä junioreissa nakuttanut hyökkääjä teki viime debyyttikaudellaan Mestiksessä 16 osumaa, joista peräti seitsemän syntyi Kiekko-Vantaata vastaan. Bluesin lainapelaajista kokoonpanossa nähdään myös monipuolinen hyökkääjälupaus Peter Tiivola.

Kiekko-Vantaan kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi puolustajat Oskari Hämäläinen ja Jere Pulkkinen sekä hyökkääjät Samuli Valvisto, Moses Mustonen ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki. Sen sijaan alkukaudesta Bluesissa tahkonnut hyökkääjä Nico Aaltonen on tekemässä paluuta kokoonpanoon, mutta hänen pelaaminen revanssiviikonloppuna on vielä epävarmaa.

Tulikuuma kamppailu pistepotista alkaa Turussa Marli Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:lllä.

Ravintola Pingviini Street Bar (Kielotie 20) näyttää ottelun screeniltä joten jos ette lähde Turkuun niin suunnatkaa Pinkun kisastudioon!

(Edit. 31.10. klo 12:30) Nico Aaltonen jää loukkaantumisen vuoksi pois kokoonpanosta. Tilalle nousee Kiekko-Vantaan A-nuorista Perttu Lesch. Lesch on iskenyt Nuorten Mestiksessä kolmessatoista ottelussa tehot 17+4=21. Näillä tehoilla hän johtaa Nuorten Mestiksen pistepörssiä. Illan ottelu on Pertulle ensimmäinen Mestiksessä.

Kiekko-Vantaan kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 31.10 klo 10:15. Muokattu klo 12:05 Nico Aaltonen jää pois loukkaantumisen vuoksi. Perttu Lesch lisätty kokoonpanoon).

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 18 Jere Laine
44 Aleksi Järvinen - 14 Julius Rantaeskola - Iikka Kangasniemi
29 Aleksi Rutanen - 81 Peter Tiivola - 22 Perttu Lesch
23 Janne Juutinen - 52 Valtteri Heikkilä - 16 Jonas Elola
28 Joel Närhi

15 Jani Honkanen - 57 Iiro Mäntylä
9 Jere Sneck - 11 Nico Nurmikanta
5 Robin Saari - 27 Sami Mikkonen

32 Joona Partanen (AM)
30 Noora Räty

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Hanne-Mari Halme

Mestis