29.11. Kiekko-Vantaa - TUTO: Raportti

30.11.2014

Kiekko-Vantaa koki kotikentällään lauantai-illan trillerissä niukan tappion TUTOlle maalein 1-2 (0-2, 1-0, 0-0).

Kiekko-Vantaan ja TUTOn kauden kuudes keskinäinen kamppailu oli varsin viihdyttävä ja vauhdikas. Vierasjoukkue oli maalipaikoissaan himpun verran tehokkaampi.

TUTO oli rikkonaisessa avauserässä niskan päällä ja Mestiksen maalipörssiä johtava Timo Pärssinen naputti maalin edestä vierasjoukkueen 1-0-johtoon.

Molemmat joukkueet saivat kokeilla vuorollaan maalintekoa ylivoimalla, mutta varsinkin kotijoukkueen tehot uupuivat, vaikka kiekko liikkuikin mallikkaasti kultakypärä Tomi Tuomiston ja maestro Iikka Kangasniemen johdolla.

TUTO siirtyi aivan avauserän lopussa 2-0-johtoon ylivoimalla, kun liukasliikkeinen TPS-laina ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Rasmus Kulmala ujutti vanhanaikaisella kiekon ohi lohipaitojen tolppien välissä 29 kiekkoa pysäyttäneen Jani Kauton.

Toinen erä oli hyvin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa, mutta erässä nähtiin ainoastaan yksi osuma. Kiekko-Vantaa onnistui tekemään tärkeän kavennusosuman erän puolessavälissä, kun tehopuolustaja Juha Tarkkanen napautti viivalta pelivälineen ohi tulikuuman TUTO-veskari Kaapo Kähkösen. Lohipaitojen laitahyökkääjä Henri Tamminen teki maaliin loistavan liikkuvan maskin.

Kiekko-Vantaa haki kolmannessa erässä hanakasti tasoitusosumaa, mutta TUTOn puolustus kesti lohipaitojen rynnistyksen. Kotijoukkueen paras maalipaikka tuli kultakypärä Tomi Tuomistolle, joka pääsi puolustaja Iiro Mäntylän loistavan avauksen ansiosta läpiajoon. Tehosentteri Tuomiston harhautus oli erinomainen, mutta rystynosto jäi 18-vuotiaan tulevaisuuden lupauksen Kaapo Kähkösen patjoihin.

TUTO nappasi kauden neljännen voittonsa Kiekko-Vantaasta maalein 1-2. Illan sankari oli turkulaisten tolppien välissä peräti 36 kiekkoa pysäyttänyt Minnesota Wildin neljännen kierroksen varaus viime kesältä, Kaapo Kähkönen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla LeKiä vastaan.