Kiekko-Vantaa | Mestis

29.11. Kiekko-Vantaa - TUTO: Ennakko

28.11.2014

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantai-illan trillerissä kotiluolassaan TUTOn.

Kiekko-Vantaa aloitti kolmen ottelun viikkonsa voittamalla KeuPa HT:n vieraskaukalossa maalein 5-3. Perjantaina lohipaidat hävisi Kouvolassa KooKoolle tylysti maalein 5-0. Lauantaina vantaalaiset palaavat kotiluolaan, jossa vastaan asettuu varmasti nälkäinen TUTO.

-Haavat on nuoltu ja katse on siirretty lauantain TUTO-otteluun. Meidän pitää ehdottomasti saada jalka paremmin liikkumaan ja ylivoimassa laukauksien latuun pitää kiinnittää huomiota, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjassa seitsemäntenä olevan Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on ollut varsin hyvää läpi kauden niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin kultakypärä Tomi Tuomiston ja mailataituri Iikka Kangasniemen johdolla. Lohiryhmän alkukauden akilleen kantapää eli puolustuspelaaminen on parantunut kauden edetessä ja myös pelaajakaruselli on hiljentynyt.

Viime kevään pronssijoukkue TUTO on sarjataulukossa viidentenä. Turkulaiset aloittivat viikon jatkoaikavoitolla JYP-Akatemiasta maalein 4-3, mutta perjantaina puolestaan kovavireinen Kajaanin Hokki nollasi TUTOn tähtisikermän maalein 2-0. Kahden edellisen Mestis-kauden syöttöpörssin voittajalla Toni Jalolla vahvistuneen joukkueen pelaaminen on kuitenkin ailahdellut tällä kaudella. TUTOlla on kuitenkin erittäin laadukas materiaali Mestiksen pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen ja tulikuuman tulokasvahdin Kaapo Kähkösen johdolla.

Viime kevään tulikuuma puolivälieräpari Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat iskeneet tällä kaudella yhteen jo viisi kertaa. Turkulaiset ovat voittaneet otteluista kolme ja lohipaidat ovat saalistaneet voiton kahdesti. Viime lauantaina Kiekko-Vantaa haki Turusta täyden pistepotin murskalukemin 6-0.

-TUTO on kova joukkue, kuten kaikki varmasti tietää. Me lähdemme posin kautta pelaamaan. TUTO sytyttää varmasti pelaajat taistelemaan, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa jatkaa todennäköisesti täysin samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi perjantaina sarjakärki KooKoota vastaan. Lohipaitojen maalilla jatkaa mainiosti tällä kaudella esiintynyt Jani Kautto.

Kiekko-Vantaan kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi puolustaja Oskari Hämäläinen sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Julius Rantaeskola, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Tulikuuma lauantai-illan spektaakkeli alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 17. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: online.elisaviihde.fi/mestis

Kiinnitä katseesi

1) Henri Tamminen

21-vuotias laitahyökkääjä on ottanut kuluvan kauden aikana selviä kehitysaskelia eteenpäin. Jäähonka-kasvatti Henri Tamminen on pelannut erittäin hyvää kautta ja ollut erinomainen lisä ykkösketjuun Tomi Tuomiston ja Joel Lehtisen rinnalle. Tamminen on isokokoiseksi laituriksi hyvä luistelija ja hän omaa hyvän laukauksen. HIFK:ssa ensimmäiset  neljä liigaottelua kuluvalla kaudella pelannut Tamminen on nakuttanut tällä kaudella Mestiksessä 15 ottelussa tehot 6+3=9 ja hän ratkaisi lohipaidoille maaleillaan kolme pistettä Keuruulta. Jatkuuko Tammisen hyvä vire TUTOa vastaan?

2) Maaliruiskut

Tomi Tuomisto vs Timo Pärssinen

Kiekko-Vantaan paras maalintekijä on ykkössentteri Tomi Tuomisto, joka nakuttanut tällä kaudella yhdeksän osumaa ja kaksi hattutemppua. 24-vuotias pelintekijä on nakuttanut komeat tehot ja on nuorelle lohiryhmälle äärimmäisen tärkeä pelaaja. Tuomisto on taitava pelinrakentaja, mutta osaa tehdä myös maaleja. Varsinkin ylivoimalla Tuomistolla on tärkeä rooli oikealla pointilla, josta veto lähtee nopeasti.

TUTOn konkarihyökkääjä Timo Pärssinen jaksaa painaa edelleen. "Pärä" johtaa Mestiksen maalipörssiä 14 osumallaan. Entinen maajoukkuelaituri on erittäin hyvä maalintekijä ja varmasti yksi Mestiksen parhaista pelaajista vastustajan maalin edessä. Kaudella 2003-04 SM-liigan pistepörssin voittanut hyökkääjä on löytänyt heti kemian pelintekijä Tuukka Pulliaisen kanssa ja jälki on ollut tuhoisaa.

3) TUTOn ryhtiliike

Kiekko-Vantaa kävi hakemassa loistavan ottelun päätteeksi 6-0-vierasvoiton viime viikonloppuna TUTOsta. Turkulaiset tulevat varmasti nälkäisenä haastamaan lohipaitoja Trio Areenalle. Kiekko-Vantaan pitää olla siis valmiina heti alusta saakka kamppailemaan, sillä TUTO tulee varmasti lujaa. Onnistuuko TUTOn ryöstöretki vai määrääkö lohi tahdin lauantaina Vantaalla?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+18=21

3) Artem Iossafov 5+9=14

TUTOn pistepörssi, TOP 3

1) Tuukka Pulliainen 8+26=34

2) Timo Pärssinen 14+15=29

3) Aki Keinänen 10+11=21

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 29.11. klo 11:30)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 52 Henri Tamminen
29 Aleksi Rutanen - 17 Valtteri Virkkunen - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 23 Janne Juutinen - 11 Janne Väyrynen
22 Perttu Lesch - 26 Teemu Mielonen - 18 Jere Laine

9 Jere Sneck - 81 Julius Nyqvist
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
25 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
27 Sami Mikkonen

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen


Tuukka Pulliainen on Mestiksen pistepörssin kärjessä tehoilla 8+26=34

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja

Mestis