28.12. KooKoo - Kiekko-Vantaa: Raportti

28.12.2014

Kiekko-Vantaa kaatoi maalikarkeloissa sarjakärki KooKoon

Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta voitokkaasti kaatamalla sarjakärki KooKoon maalein 4-5 (1-1, 1-1, 2-3). Lohipaitojen ja KooKoon kauden neljännestä keskinäisestä kamppailusta muodostui todella viihdyttävä, vauhdikas ja maalirikas kiekkoilta. Vuoden voitokkaasti päättäneille vantaalaisille voitto KooKoosta oli tämän kauden toinen.

Kouvolan jäähallissa palattiin joulutauolla sarjakärki KooKoon ja Kiekko-Vantaan kauden neljännen keskinäisen kamppailun merkeissä. Hallitseva Mestis-mestari sai otteluun lentävän lähdön ja hallitsi avauserää mielin määrin. Kouvolalaiset avasivat maalihanat ensimmäisessä erässä Kiekko-Vantaan pelatessa ylivoimalla. KooKoon työteliäs alivoimaspesialisti Mika Koivisto riisti kiekon alivoimalla lohipaitojen avauspelaamisen tökkiessä pahemman kerran ja napautti tarkan rannelaukauksen tyylikkäästi etuylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa tuli avauserän edetessä paremmin peliin mukaan. Lohiparven paras hyökkäysketju oli ehdottomasti uusittu ykköstrio Joel Lehtinen-Teemu Mielonen-Iikka Kangasniemi. Vierasjoukkueen ansaittu tasoitusosuma tuli ylivoimalla, kun vahvan ottelun pelannut puolustaja Victor Westermarck laukoi viivalta tarkan kudin alanurkkaan. Kiekko-Vantaalla oli aivan erän lopussa paikka lähteä erätauolle johtoasemassa, kun taikuri Iikka Kangasniemi tarjoili upean syötön ketjukaverille Joel Lehtiselle parhaalle maalintekosektorille, mutta KooKoon tolppien välissä Mikko Rämö venyi kiekon eteen.

Lohipaidat aloittivat toisen erän erinomaisesti ja varsinkin Teemu Mielosen johtama ykköstrio järjesti melkoisen sirkuksen heti ensimmäisessä vaihdossa KooKoon puolustuspäähän. Kotijoukkue onnistui kovasta Kiekko-Vantaan painostuksesta huolimatta kuitenkin toisessa erässä siirtymään 2-1-johtoon, kun viime keväänä pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Tomi Peltonen ohjasi b-pisteiden välistä Esa Lehikoisen viivakudin ohi lohinuttujen maalia vartioineen Jani Kauton.

KooKoo otti johtomaalinsa jälkeen ottelun hallinnan, eikä kotijoukkueen lisämaalitkaan olleet kovin kaukana. Varsinkin kouvolalaisten ykköstrio maestro Juuso Rajalan johdolla laittoi muutamaan otteeseen vierasjoukkueen puolustusalueella hyrskynmyrskyn. Kiekko-Vantaa rimpuili kuitenkin tasoihin toisessa erässä, kun kiekko kimposi päätyplankista maalin eteen ja suoraviivaisesti maalille luistellut laitahyökkääjä Aleksi Järvinen ohjasi lopulta ruuhkasta pelivälineen varusteidensa kautta sisään.

-Pelin sisällä tapahtui asioita pelaamisessamme, johon en ollut tyytyväinen. Pelasimme kuitenkin todella järkevästi ja olimme myös onnekkaita tällä kertaa. Maalinteko onnistui tänään, pyrimme laukomaan paljon ja menemään maalille - siitä hyvä osoitus oli Järvisen maalille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Kolmannesta erästä saatiin aikaan melkoiset maalikarkelot ja molemmille joukkueille avautui maalipaikkoja solkenaan. Kiekko-Vantaa siirtyi kolmannen erän alussa ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Paljon kehuttu ykkösketju toi kiekon hyökkäysalueelle, harjoitusotteluissa säkenöinyt Teemu Mielonen laukoi ja Joel Lehtinen putsasi irtokiekon tyylikkäästi sisään.

Vierasjoukkue ehti nauttia johtoasemasta ainoastaan tasan kaksi minuuttia, kun KooKoo iski tehokkaasti ylivoimalla sunnuntai-illan trillerin tasoihin. Juonikas pelintekijä Juuso Rajala petasi hienosti maalipaikan neliön keskelle vapaaksi unohtuneelle Joona Karevaaralle, joka napautti suoraan syötöstä tilanteeksi 3-3. Hetkeä myöhemmin suurin mestarisuosikki KooKoo otti jälleen johtoaseman haltuun vierasjoukkueen puolustuksen merkkausvirheen avulla. Taitava hyökkääjä Joona Karevaara kiersi maalin ja tarjoili kiekon maalin eteen Teemu Rinkiselle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko ohi Jani Kauton.

Nuoren lohiryhmän selkäranka ei katkennut missään vaiheessa, vaan jokainen pelaaja teki töitä loppuun asti. Kiekko-Vantaa rimpuili jälleen tasoihin kolmannen erän puolessavälissä, kun KooKoon puolustus ja maalivahti Mikko Rämö nukahtivat täysin. Kiekko lipui toisessa ottelussa peräkkäin maalinteossa onnistuneelle Aleksi Rutaselle (1+1), joka napautti onnekkaasti pienestä kulmasta kiekon verkon perukoille.

-Meidän usko voittoon ei katkennut missään vaiheessa. Työmoraali säilyi koko illan hyvällä tasolla. Koko joukkue teki todella hyvin töitä molempiin suuntiin ja maalissa Kautto oli hyvä, Kauppi kertoi.

Sunnuntai-illan spektaakkeli sai arvoisensa päätöksen vain noin kahdeksan minuuttia ennen loppua. Loistavalla työmoraalilla liikenteessä ollut Kiekko-Vantaa kaapi arvokkaan voiton KooKoosta Toni Leinosen osumalla. Kaksi syöttöpistettä kerännyt puolustaja Jani Honkanen laukoi viivasta ja tuulennopea HIFK-laituri Toni Leinonen iski irtokaran sisään.

KooKoo haki lopussa tasoitusta hanakasti, mutta vierasjoukkue taisteli urhoollisesti, peräti 39 kiekkoa torjuneen Jani Kauton johdolla. Kiekko-Vantaa otti tyylikkäästi arvokkaat kolme pistettä ja katkaisi samalla neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

-Todella hieno voitto meille, sillä KooKoota on todella vaikea voittaa vieraskaukalossa. Halusimme päättää vuoden voitokkaasti ja toivottaa tällä tavalla faneillemme hyvää uutta vuotta!, Kauppi toivotti.

Mestiksen sarjataulukossa kahdeksantena olevan lohiryhmän kausi jatkuu ensi vuoden puolella, 3.tammikuuta tulikuumalla kotiottelulla TUTOa vastaan.

Aleksi Rutanen iski tehot 1+1 KooKoota vastaan sunnuntaina.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja