Kiekko-Vantaa | Mestis

28.11. KooKoo - Kiekko-Vantaa: Ennakko

27.11.2014

Kiekko-Vantaan matkustaa perjantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvolaan hallitsevan Mestis-mestarin KooKoon vieraaksi.

Lohipaitojen viikko alkoi komealla vierasvoitolla KeuPa HT:sta maalein 5-3. Perjantaina edessä on astetta kovempi haaste, sillä vastaan asettuu sarjakärki KooKoo.

-Me haluamme jatkaa samalla peli-ilmeellä. Onnistumisia on tullut viime aikoina laajalla rintamalla ja nyt kokoonpanoon ei ole tulossa juurikaan muutoksia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on toiminut läpi kauden niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin. Lohipaitojen syömähammas on ollut kultakypärä Tomi Tuomiston ympärille rakennettu ykkösketju, mutta viime aikoina tulosta on saatu myös muilta ketjukoostumuksilta. Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen on mennyt koko ajan eteenpäin ja nuori lohiryhmä on pikkuhiljaa sisäistänyt päävalmentaja Jami Kaupin pelisapluunan.

Sarjakärki KooKoo on kerännyt 26 ottelusta peräti 59 pistettä. Hallitsevan mestarin materiaali on Mestis-tasolle erittäin tasainen ja laadukas. KooKoo on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja varsinkin joukkueen ykkösylivoima maestro Juuso Rajalan johdolla on ollut erittäin tehokas. Vahvana kotijoukkueena tunnettu KooKoo aloitti viikon 2-1-vierasvoitolla SaPKosta. Kouvolalaiset ovat erittäin kovassa iskussa, sillä sarjakärki on voittanut kymmenestä edellisestä ottelusta kahdeksan.

-KooKoo on todella laadukas joukkue. Heidän materiaalinsa on todella tasainen ja kärki on siinä erittäin vahva, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa ja KooKoo ovat kodanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Lohipaidat voittivat joukkueiden ensimmäisen keskinäisen kamppailun sarjan avauskierroksella Trio Areenalla maalein 6-4. Hallitseva Mestis-mestari KooKoo puolestaan haki kolme pistettä 25.lokakuuta Vantaalta maalein 5-1. Perjantai-illan spektaakkelista on tiedossa mielenkiintoinen ja tasainen taistelu.

-Todella luottavaisin mielin lähdetään haastamaan KooKoota. Meidän pitää olla hereillä alusta ja minimoida virheet, Kauppi analysoi.

Kiekko-Vantaa lähtee KooKoo-kamppailuun lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi keskiviikkona Keuruulla. Lohipaitojen tolppien väliin luistelee loistavia otteita tällä kaudella esittänyt Jani Kautto. Toinen muutos tapahtuu puolustuksessa, sillä HIFK-lainoista Julius Nyqvist tulee kokoonpanoon Otto Honkaheimon tilalle.

Lohipaitojen miehistöstä ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi puolustaja Oskari Hämäläinen sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Julius Rantaeskola, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Tulikuuma kamppailu sarjapisteistä alkaa Kouvolan jäähallissa kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.
Ravintola Pingviini (Kielotie 20) näyttää ottelun screeniltä.

Kiinnitä katseesi

1) Tomi Tuomisto vs Juuso Rajala

Kahden Mestiksen TOP 3- sentterin kohtaaminen. Kiekko-Vantaan kapteeni ja kultakypärä Tomi Tuomisto pelaa uransa parasta kautta. 24-vuotias tehosentteri rytmittää ketjunsa peliä erinomaisesti ja Mestiksen pistepörssissä viidentenä olevan Nurmijärven Kurran kasvatin pelintekotaidot ovat erinomaiset. Lisäksi Tuomisto on loistava ylivoimapelaaja peliälynsä ja hyvän sekä tarkan laukauksensa ansiosta.

KooKoon tehosentteri Juuso Rajala oli kiistaton kesän ykköshankinta. Viime kaudella Ilveksessä pelannut keskushyökkääjä on nakuttanut hyviä pistemääriä kaudesta toiseen. Toisen polven liigakiekkoilija on poikkeuksellisen taitava pelinrakentaja. Rajalan syöttövalikoima on todella laaja ja 26-vuotias sentteri onkin Mestiksen paras ylivoimapelaaja. Rajala on voittanut urallaan niin B-nuorten kuin A-nuortenkin SM-sarjan pistepörssit ja kaudella 2011-12 hänet valittiin Mestiksen parhaaksi pelaajaksi.

2) Jani Honkanen

35-vuotias Jani Honkanen on ehdottomasti Kiekko-Vantaan tärkeimpiä pelaajia monella mittarilla. Keväällä 2013 Porin Ässissä Suomen mestaruuden voittanut peruspakki on nähnyt paljon ja on kokemuksensa sekä persoonansa takia arvokas sotaratsu nuorelle lohiryhmälle. Honkanen on erinomainen maalinedustapelaaja ja taklaaja. Keskiviikkona 200. Mestis-ottelunsa pelannut puolustaja on todella tärkeä palanen Kiekko-Vantaalle niin pukukopissa kuin kentälläkin.

3) Jarno Lippojoen maalitehtailu

KooKoon 28-vuotias luottopakki Jarno Lippojoki on iskenyt enemmän maaleja kuin yksikään Kiekko-Vantaan pelaaja tällä kaudella. Kahdella edellisellä kaudella SaiPa-kasvatti on iskenyt Mestiksessä yhteensä kuusi osumaa, mutta tällä kaudella hyvän laukauksen omaavalla Lippojoella on kasassa jo 10 maalia.

KooKoo-puolustajalla on tärkeä rooli ylivoimassa viivamiehenä ja tällä kaudella onnistumisia on tullut alkukaudella pisteiden muodossa. Lippojoki on Mestiksen maalipörssissä neljäntenä ja pakkien pistepörssin ykkönen tehoilla 10+8=18. Jatkuuko Lippojoen maalitehtailu Kiekko-Vantaan kustannuksella?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+18=21

3) Artem Iossafov 5+9=14

KooKoon pistepörssi, TOP 3

1) Aki Kangasmäki 8+16=24

2) Juuso Rajala 7+17=24

3) Joona Karevaara 8+12=20

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 28.11. klo 11:05)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 52 Henri Tamminen
29 Aleksi Rutanen - 17 Valtteri Virkkunen - 4 Iikka Kangasniemi
22 Perttu Lesch - 16 Santtu Sulander - 18 Jere Laine
26 Aleksi Järvinen - 23 Janne Juutinen - 11 Janne Väyrynen

25 Juha Tarkkanen - 81 Julius Nyqvist
9 Jere Sneck - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
27 Sami Mikkonen

3 Jani Kautto (AM)
32 Joona Partanen


Jani Kautto on torjuntavastuussa perjantaina Kouvolassa

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja

Mestis