25.10. Kiekko-Vantaa - KooKoo: Raportti

25.10.2014

Kiekko-Vantaa joutui pettymään upean taistelun jälkeen kotiluolassaan hallitsevaa Mestis-mestaria KooKoota vastaan. Vierasjoukkue KooKoo oli tehokkaiden puolustajiensa johdolla lopulta parempi maalein 1-5 (0-1, 1-0, 0-4).

Lohipaidat lähtivät illan kamppailuun nuorella ja siipirikkoisella miehistöllä, mutta se ei näkynyt joukkueen esityksessä tippaakaan. Kiekko-Vantaa taisteli upeasti heti ensimmäisestä erästä asti. Avauserä oli erittäin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa aukaista maalihanat.

KooKoo onnistui tekemään lopulta ottelun ensimmäisen maalin, kun puolustaja Ossi Ikonen luisteli koko kentän läpi ja yllätti lohipaitojen maalia vartioineen Jani Kauton lujalla lyöntilaukauksellaan.

Toinen erä oli täysin Kiekko-Vantaan hallintaa. Lohipaitojen ykköskentällinen kultakypärä Tomi Tuomiston johdolla oli loistavassa iskussa. Myös Teemu Mielosen ympärille muodostettu kakkoskentällinen pystyi luomaan vaihdosta toiseen maalipaikkoja hyökkäysalueella.

Kotijoukkue onnistui iskemään tasoitusmaalin aivan toisen erän alussa, kun ylivoiman kapellimestari Tuomisto tarjoili kiekon viivaan Victor Westermarckille. Loistavan ottelun pelannut puolustaja toimitti kiekon maalille, josta Joel Lehtinen taituroi ottelun tasoihin.

-Olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Tuolla oli tänään pukukoppi täynnä leijonia. Me taistelimme todella hyvin tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kehui.

Kolmannessa erässä KooKoo nosti tempoaan ja meni lopulta menojaan. Vierasjoukkue käytti maalipaikkansa tehokkaasti ja rokottivat virheistä kovalla kädellä. KooKoo iski toisen maalinsa alivoimalla, kun Mikko Virtanen ja Jarno Lippojoki karkasivat 2-1-hyökkäykseen. Virtanen tarjoili upeasti pelivälineen hyökkäystä tukemaan nousseelle puolustaja Lippojoelle, joka tinttasi limpun tarkasti häkkiin.

Hetkeä myöhemmin Lippojoki napautti viivasta illan toisen osuman, joka katkaisi samalla nuoren lohiryhmän selkärangan.

KooKoo kaunisteli loppulukemia ylivoimalla ottelun lopussa kahdesti. Ensin puolustaja Esa Lehikoinen tälläsi viivalta kiekon ohi hyvän ottelun pelanneen Kauton.

Myös vierasjoukkueen seuraava ylivoima tuotti myös tulosta, kun KooKoon taitava kultakypärä Juuso Rajala ja Joona Karevaara sahasivat syötöillään kotijoukkueen alivoimaneliön rikki ja Aki Kangasmäki sai niitata loppulukemat 5-1 tulostaululle.

-Pelimme pysyi kasassa tänään 50 minuuttia. KooKoon materiaalin laatu ratkaisi kuitenkin ottelun lopulta heille, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina revanssiviikonloppuna vierasottelulla TuToa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen