Kiekko-Vantaa | Mestis

22.11. TUTO - Kiekko-Vantaa: Ennakko

22.11.2014

Kiekko-Vantaan urakka jatkuu lauantaina vierasottelulla TUTOa vastaan. Näiden kahden joukkueen väliset kamppailut viime vuosina eivät ole jättäneet ketään kylmäksi. Lohipaitojen ja TUTOn välillä ollaan tälläkin kaudella nähty laadukkaita, värikkäitä ja tunteikkaita kamppailuja.

Kiekko-Vantaa aloitti kuluvan viikon voitokkaasti kaatamalla kotiluolassaan SaPKon maalein 2-1. Perjantaina lohipaidat kärsi niukan tappion Trio Areenalla Jukureille jalkapallolukemin 1-0.

Kiekko-Vantaan puolustuspelaaminen on parantunut huomattavasti, sillä lohipaidat ovat päästäneet viimeisessä kolmessa ottelussa ainoastaan neljä maalia. Lohipaitojen hyökkäyspelaaminen on ollut myös varsin hyvää kultakypärä Tomi Tuomiston johtaman ykköskentän johdolla, mutta tehottomuus maalipaikoissa on vaivannut nuorta joukkuetta viime aikoina.

Lauantaina tasaisessa sarjassa kahdeksantena oleva Kiekko-Vantaa kohtaa TUTOn. Kaikilla on varmasti tuoreessa muistissa viime viikon lauantain kohtaamisessa tapahtuneet ylilyönnit, jotka aiheuttivat melkoisen mediahässäkän ympäri Suomea. Tämä luo tulevaan kamppailuun aivan oman mausteensa, mutta lohipaitojen on keskityttävä ainoastaan omaan tekemiseen.

-Hermokontrolli pitää olla kunnossa. Lauantaina on varmasti tarkempi tuomarilinja kuin yleensä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Sarjassa viidentenä oleva TUTO on pelannut tasaisen vahvasti läpi alkusyksyn. Turkulaisten viikko alkoi 3-2-tappiolla Heinolan Peliitoille, mutta perjantaina TUTO nappasi maalivahti Kaapo Kähkösen johdolla komean voiton sarjakärki KooKoosta maalein 2-0. Joukkueen syömähammas on ollut Mestiksen pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen ympärille rakennettu ykkösketju, jonka kanssa lohipaidat saavat olla tarkkana.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa. TUTO oli parempi Trio Areenalla 10. lokakuuta maalein 3-2. Revanssiviikonloppuna turkulaiset veivät ensimmäisen ottelun tylysti 5-0, mutta seuraavana päivänä Kiekko-Vantaa nappasi kotikentällä upean voiton maalein 4-2. Viime viikon lauantaina kiihkeässä kamppailussa päädyttiin voittomaalilaukauskilpailuun, jossa TUTO oli parempi kultakypärä Tuukka Pulliaisen ratkaisuosumalla 3-2. Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi tietää lääkkeet TUTOn kukistamiseksi.

-Meidän täytyy puolustaa jalalla ja tiiviisti viisikkona. Hyvällä fiiliksellä lähdetään haastamaan TUTOa, sillä puolustuspelaaminen on mennyt todella paljon eteenpäin. Peruspelaamisemme on kehittynyt koko ajan. Samalla sapluunalla lähdemme liikkeelle. Syöttönopeutta kaipaan lisää, jotta pääsemme nopeammin ylöspäin, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa lähtee lauantain mittelöön lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi lauantaina. Ainoa muutos tapahtuu tolppien välissä, sillä TUTOa vastaan torjuntavuoron saa viime kaudella A-nuorten SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Kevin Lankinen.

Lohipaitojen kokoonpanosta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi puolustajat Oskari Hämäläinen ja Jere Sneck sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Lauantai-illan huippukamppailu alkaa Turun Marli-Areenalla kello 17.00. Ottelun näet myös Elisa Viihteen Mestis TV:n ja Veikkaus TV:n välityksellä.
Ravintola Pingviini (Kielotie 20) näyttää illan ottelun screeniltä.

Kiinnitä katseesi

1) Kevin Lankinen vs Kaapo Kähkönen

Lauantaina nähdään todennäköisesti Kevin Lankisen ja Kaapo Kähkösen kauden toinen keskinäinen kaksintaistelu tolppien välissä. Kyseessä on kaksi todella lupaavaa maalivahtia, joista TUTOn 18-vuotias Kaapo Kähkönen on ollut ehdottomasti Mestiksen alkukauden paras maalivahti neljällä nollapelillään.

Viime kaudella Jokereiden A-nuorissa upean kauden torjunut ja sarjan parhaaksi veskariksi valittu Lankinen puolestaan ei ole täysin vakuuttanut lohipaitojen maalilla, mutta 19-vuotias Kiekko-Vantaan oma kasvatti on erittäin lahjakas torjuja. HIFK:n tolppien välissä pikkumusta on tarttunut harjoitusotteluista lähtien ihan mallikkaasti. Lauantaina vierasjoukkue tarvitsee Lankiselta huippupelin, mikäli Kiekko-Vantaa mielii napata tuliaiseksi täyden pistepotin.

2) Kuumat ykkösketjut

Joel Lehtinen-Tomi Tuomisto-Iikka Kangasniemi

Kiekko-Vantaan ykkösketju on ollut läpi kauden erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä ja tehokas. Kultakypärä Tomi Tuomisto on ehdottomasti Mestiksen TOP3- senttereitä tällä hetkellä. Tuomisto on loistava pelintekijä, joka osaa tehdä paikoista tehokkaalla prosentilla maaleja.

Taikuri Iikka Kangasniemi on säväyttänyt huikeilla kiekollisilla suorituksillaan illasta toiseen. 19-vuotias taskuraketti uskaltaa haastaa ja harhautella. Kangasniemi näkee kentän hyvin ja luo laajalla syöttövalikoimallaan maalipaikkoja ketjukavereilleen.

Toisessa laidassa Joel Lehtinen on ollut tehokas viimeistelijä ja pystynyt myös juonikkailla ratkaisuillaan luomaan maalipaikkoja ketjukavereilleen. Lehtinen on myös vahva kaksinkamppailija ja hoitaa puolustusvelvoitteet esimerkillisesti.

Timo Pärssinen-Tuukka Pulliainen-Aki Keinänen

TUTOn ykköskentällinen on rakennettu Mestiksen pistepörssiä johtavan Tuukka Pulliaisen ympärille. Usein ketjun täydentävät laitahyökkääjät Timo Pärssinen ja Aki Keinänen. 30-vuotias Pulliainen on tällä hetkellä Mestiksen paras keskushyökkääjä ja hän voi ratkaista omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan otteluita. Pulliainen näkee kentän todella hyvin ja pystyy luomaan maalipaikkoja ketjukavereilleen kuin tyhjästä.

Entinen Leijona-hyökkääjä Timo Pärssinen ei esittelyjä kaipaa, sillä SM-liigan pistepörssinkin aikoinaan voittanut hyökkääjä on ehdottomasti yksi tämän sarjan parhaista laitureista. Pärssinen osaa edelleen tehdä maaleja, mutta hän tekee myös arvokasta työtä kahteen suuntaan ja on joukkueen henkisiä johtajia.

Aki Keinänen on Mestiksen parhaimpia ylivoimapelaajia. Kokenut Keinänen on taitava, nopea ja oikealta lähtevä kuti on erittäin napakka sekä tarkka. Hoitaa myös puolustusvelvoitteet.

3) Hermokontrolli

Näiden joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet täynnä tunnetta. Jo viime kevään puolivälieräsarja roihusi ja taistelupareja nähtiin niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. Viime lauantain ylilyöntien jälkeen hermokontrollin merkitys korostuu entisestään. Jäähyboksista lauantaina kumpikaan joukkue ei ottelua tule voittamaan. Se kumman pää pysyy viileempänä on lähempänä voittoa.

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+16=25

2) Iikka Kangasniemi 2+14=16

3) Artem Iossafov 5+9=14

TUTOn pistepörssi, TOP 3

1) Tuukka Pulliainen 7+25=32

2) Timo Pärssinen 11+14=25

3) Aki Keinänen 10+11=21

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 22.11. klo 13:15)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 52 Henri Tamminen
28 Timi Lahtinen - 81 Peter Tiivola - 4 Iikka Kangasniemi
29 Aleksi Rutanen - 16 Valtteri Heikkilä - 18 Jere Laine
44 Aleksi Järvinen - 23 Janne Juutinen - 11 Janne Väyrynen
22 Perttu Lesch

25 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
24 Otto Honkaheimo - 27 Sami Mikkonen
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari

31 Kevin Lankinen (AM)
30 Ville Salminen

Mestis