22.10. Kiekko-Vantaa - SaPKo: Raportti

22.10.2014

Kiekko-Vantaa koki kotijäällään karvaan tappion SaPKolle maalein 5-2. Lohipaitojen maalilla torjuneen Noora Rädyn Mestis-debyyttiä saapui seuraamaan peräti 1210 silmäparia.

Viihdyttävä ja vauhdikas kiekkoilta lähti käyntiin tasaisesti. Avauserässä molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Lohipaidat kontrolloivat tasakentällisin kiekkoa hyvin, mutta varsinaiset maalipaikat olivat vähissä. Kiekko-Vantaan maalilla historiallisessa ottelussa torjunut Noora Räty pelasi vahvan ensimmäisen erän, vaikka joutuikin nöyrtymään kerran.

SaPKon ykköskentällinen oli mahtavalla pelipäällä ja iski ottelun avausmaalin. Taitava laitahyökkääjä Mikko Nuutinen antoi erinomaisen poikittaissyötön maalin edestä ja Juuso Forsström tälläsi kiekon häkkiin.

- Noora pelasi ihan hyvän pelin ja otti muutaman upean torjunnan. Kyllä Nooran uskaltaa laittaa tolppien väliin myös jatkossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi sanoi.

Toinen erä oli puolestaan täysin vierasjoukkueen erä ja Kiekko-Vantaan vaikeudet kotiotteluiden toisissa erissä sai jatkoa. Noora Räty piti lohipaitoja pystyssä ja otti kiinni upeasti muun muassa Juuso Forsströmin läpiajon. SaPKo siirtyi kuitenkin hallinnan ansiosta 2-0-johtoon, kun kapteeni Pekka Niemimaa laukoi tarkasti kiekon Rädyn kainalosta verkon perukoille.

Pässipaidat onnistuivat myös kotijoukkuetta paremmin ylivoimapelissään ja SaPKon kultakypärä Miika Roine napautti kiekon tarkasti maailman parhaan naismaalivahdin selän taakse.

Kiekko-Vantaa onnistui kuitenkin iskemään kavennusosuman hetkeä myöhemmin, kun Nico Aaltonen riisti kiekon ja tarjoili pelivälineen takatolpalle huipputaitavalle tulevaisuuden lupaukselle Iikka Kangasniemelle, joka puttasi kiekon sisään.

-Toinen erä oli todella heikko meiltä. En tiedä, mitä siinä tapahtui. Meillä on ollut tällä kaudella aiemminkin ongelmia kotiotteluissa toisien erien kanssa, Kauppi kommentoi.

Kolmas erä alkoi kuitenkin synkästi kotijoukkueen näkövinkkelistä. SaPKon tehokas ykköskentällinen iski jälleen, kun mainion ottelun pelannut Roine löysi Nuutisen, joka tinttasi kauden ensimmäisen maalinsa. Kiekko-Vantaalla oli omat mahdollisuutensa maalintekoon, mutta pässipaitojen maalilla Antti Leskinen oli erinomainen.

Viisi minuuttia myöhemmin SaPKo iski viimeisen naulan lohipaitojen arkkuun ja se katkaisi nuoren ryhmän selkärangan. Ensin Räty torjui mainiosti Roineen läpiajon, mutta hyökkäystä tukemaan noussut puolustaja Tuomas Suhonen pisti irtokaran sisään ja vie vierasjoukkueen jo 5-1-johtoon.

Kiekko-Vantaa iski lopussa vielä pientä lohtua tuoneen kavennusosuman, kun maestro Kangasniemi tarjoili kiekon komeasti Joel Lehtiselle. Juonikas hyökkääjä tinttasi maalin edestä kiekon uuniin.

-Kotiläksyt oli tehty SaPKosta ja tiedettiin, että jalkanopea joukkue on vastassa. Heidän ykköskentällinen oli erinomainen tänään, Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla KooKoota vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Hanne-Mari Halme