21.11. Kiekko-Vantaa - Jukurit: Raportti

21.11.2014

Kiekko-Vantaa koki kotijäällään kirvelevän tappion Mikkelin Jukureille jalkapallolukemin 0-1 (0-0, 0-0, 0-1). Vauhdikkaasta ja viihdyttävästä ottelusta tuli kahden kuuman maalivahdin välinen kaksintaistelu, jossa Jukureiden Ranskan maajoukkuevahti Ronan Quemener vei niukasti voiton.

Kiekko-Vantaa aloiti perjantai-illan trillerin kovalla tempolla ja lohipaidat loivat muutaman erinomaisen maalipaikan avauserässä. Maestro Iikka Kangasniemi tarjoili taidokkaasti kultakypärä Tomi Tuomistolle loistopaikan, mutta jo kauden neljännen nollapelinsä pelannut Quemener venyi kuitenkin täpärästi kiekon tielle.

Myös pirteästi esiintynyt Jere Laine pääsi kokeilemaan tulikuuman Quemenerin kestävyyttä rannelaukauksellaan, mutta ilman toivottua tulosta. Kolmen ottelun pisteputkessa ollut Peter Tiivola järjesti myös juonikkaalla syötöllään Aleksi Rutaselle vetopaikan, mutta Jukurit kesti lohipaitojen myllytyksen.

Jukureilla oli myös erittäin tasaisessa avauserässä omat maalipaikkansa. Roope Hämäläinen pääsi testamaan alivoimalla Jani Kauton virettä Nestori Lähteen syötöstä. Myös vierasjoukkueen tehokas ykköskenttä kultakypärä Anthony Guttigin johdolla oli vaarallinen hyökkäyspäässä.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan hallintaa ja lohipaidat kontrolloivat peliä hyvin. Maalipaikoilla toisessa erässä ei mässilty ja molemmat maalivahdit hoitivat työnsä tolppien välissä erinomaisesti.

Vantaalaisten parhaat paikat toisessa erässä tulivat Jere Laineelle ja Aleksi Rutaselle, mutta viime kaudella Ranskan mestaruuden voittanut Quemener venyi kerta toisensa jälkeen upeisiin torjuntoihin. Kiekko-Vantaan pirteimpiä pelaajia oli jälleen kerran huipputaitava superlupaus Iikka Kangasniemi, joka järjesti omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan monta maalipaikkaa.

-Jukureiden tasoista joukkuetta vastaan laadukkaita maalipaikkoja ei tule montaa. Meidän olisi pitänyt tänään käyttää omat maalintekopaikkamme tehokkaammin. Tämä oli todella tasainen kamppailu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kolmas erä oli puolestaan Jukureilta erinomainen ja vierasjoukkue pelasi fiksusti. Kolmannessa erässä varsinkin pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi kasvattanut Oula Palveen johtama kakkoskentällinen oli kentän paras. Jukurit avasi ottelussa maalihanat ylivoimalla, kun Palveen ja lahjakkaan 18-vuotiaan Teemu Turusen kautta kiekko ajautui Niko Laakkoselle, joka survoi maalin edestä vierasjoukkueen 1-0-voittomaalin.

Jukurit oli lähellä lisätä johtoaan kolmannessa erässä, kun vahvasti vääntänyt Nestori Lähde napautti kiekon tolppaan. Kiekko-Vantaa haki lopussa tasoitusosumaa hanakasti, mutta nuoren joukkueen ruuti oli tällä kertaa märkää. Jukurit haki jo toisen voittonsa tällä kaudella Kiekko-Vantaasta Trio Areenalla Niko Laakkosen osumalla.

-Puolustuspelaaminen oli tänään todella hyvää ja päästimme vain yhden maalin, joten sitä kautta on hyvä lähteä metsästämään pisteitä vieraskaukalosta TUTOa vastaan, Kauppi sanoi.

Hyvin taistelleen Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla TUTOa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen