19.9. Peliitat - Kiekko-Vantaa: Raportti

20.09.2014

Kiekko-Vantaa jatkoi lentoaan kauden ensimmäisessä vierasottelussa kukistamalla tulikuuman kamppailun jälkeen Heinolan Peliitat maalein 5-4.

Lohipaidat saivat faniryhmä Ruutanoiden erinomaisen kannustuksen siivittämänä otteluun salama-alun. Kiekko-Vantaa siirtyi 3-0-johtoon reilun kuuden minuutin jälkeen, kun puolustaja Jere Sneck onnistui maalinteossa kahdesti ja Victor Westermarck kerran.

Peliitat onnistui kaventamaan salama-alun jälkeen kamppailun, kun Christian Silfver laukoi kiekon ohi lohipaitojen maalia vartioineen Joona Partasen. Kiekko-Vantaan ykköstrio oli jälleen loistavalla pelipäällä ja vain minuutti heinolalaisten kavennusosuman jälkeen Jarmo Jokila napautti, Mestiksen pistepörssin ykkösnimen ja kapteeni Artem Iossafovin ja syöttövirtuoosi Tomi Tuomiston esityöstä vierasjoukkueen neljännen maalin.

-Ensimmäinen erä meni käsikirjoituksen mukaan ja onnistuimme yllättämään Peliitat housut kintuissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaa kadotti täysin toisessa erässä otteensa ja Peliitat kiri eron umpeen. Heinolalaisten toisen erän maaleista vastasivat Niklas Westerlund, Miikka Heikkilä ja tasoitusosuman alivoimalla läpiajosta viimeistellyt slovakkitaituri Michal Kristof.

Lohipaidoilla oli kuitenkin erän lopussa omat maalipaikkansa ylivoimalla, mutta tolppaa lähemmäksi vierasjoukkue ei päässyt.

-He nostivat selvästi karvaustaan. Me kadotimme fokuksen täysin ja syötöt karkailivat, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaa paransi peliään kolmannessa erässä ja onnistui maalinteossa ylivoimalla erän alussa, kun Henri Tamminen napautti limpun verkon perukoille kauden toisella osumallaan.

Peliitat hallitsi lopussa peliä mielin määrin, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Joona Partanen käytti näyttöpaikkansa hyväkseen ja otti tärkeitä torjuntoja hädän hetkillä. Varsinkin ylivoimalla Peliitat liikutti kiekkoa erinomaisesti ja loi monta erittäin hyvää maalipaikkaa taitavan Tuomas Santavuoren johdolla, mutta tolppaa lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt.

-Partanen oli mies paikallaan kolmannessa erässä. Pelistä jäi paljon hyvää, vaikka se olikin meiltä kolmijakoinen esitys. Johtoasemassa pelaaminen jäi harmittamaan, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa otti kauden kolmannen voittonsa ja nousi sarjataulukossa puhtaalla pelillä toiseksi. Lohipaitojen kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Mikkelin Jukureita vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen