19.11. Kiekko-Vantaa - SaPKo: Raportti

19.11.2014

Kiekko-Vantaa nappasi upean kotivoiton kaatamalla SaPKon maalein 2-1. Tiukan, viihdyttävän ja vauhdikkaan kamppailun sankari oli lohipaitojen tolppien välissä upeasti torjunut Jani Kautto. Avauserä oli vauhdikas molemmilta joukkueilta ja parhaat maalintekopaikat tulivat ylivoimalla. SaPKo pääsi kokeilemaan ensimmäisessä erässä ylivoimaa kahdesti kultakypärä Miika Roineen johdolla, mutta ilman tuloksetta. Kiekko-Vantaa pääsi puolestaan pelaamaan ylivoimalla erässä kerran ja pirteästi esiintynyt keskushyökkääjä Peter Tiivola napauttikin pelivälineen b-pisteen kaarelta tolppaan.

-Tämä oli vähän sellainen sekametelipeli, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kiteytti.

Kiekko-Vantaa oli toisessa erässä vierasjoukkuetta tehokkaampi maalipaikoissa ja lohipaitojen liike tuotti ajoittain vaikeuksia SaPKon puolustukselle. Kotijoukkue avasi maalihanat toisen erän alussa, kun siirretyn rangaistuksen aikana Joel Lehtinen napautti Jere Laineen laukoman irtokiekon ohi SaPKo-vahti Petteri Similän. Pässipaitojen hyökkääjä Anssi Köykkä-Luopa ajoi selästä ennen Lehtisen kauden viidettä täysosumaa Kiekko-Vantaan puolustaja Iiro Mäntylää selkään hyökkäyspäässä.

Kotijoukkue sai avausmaalin lisäksi pelata viisi minuuttia ylivoimalla ja Kiekko-Vantaa käyttikin mahdollisuutensa tehokkaasti. Lohipaitojen ylivoima toimi mainiosti ja Aleksi Rutanen sai viimeistellä takatolpalta Peter Tiivolan maagisesta esityöstä tilanteeksi 2-0.

SaPKolla oli erässä omat maalintekopaikkansa, mutta viime kauden seuraansa vastaan pelannut Jani Kautto oli lohipaitojen maalilla huippuvireessä. Pässipaitojen paras tilanne tuli Mestiksen pistepörssin kuutoselle, kultakypärä Miika Roineelle, jolla oli edessään jo tyhjänä ammottava maali, mutta Kauton kobrakäsi pelasti Kiekko-Vantaan.

-Ilman Kauton upeita torjuntoja tämä ilta olisi voinut olla murheellinen meidän kannaltamme, Kauppi kommentoi.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen osalta murheellisesti, kun SaPKo värkkäsi tärkeän kavennusosuman. Aloitusvoiton jälkeen vierasjoukkueen tehopuolustaja Kai Lehtinen toimitti kiekon siniviivalta maalille ja lopulta Joonas Toivanen ohjasi pelivälineen ohi täysin voimattoman Kauton.

SaPKo haki tasoitusosumaa hanakasti, mutta kunnon loppukiriä vierasjoukkue eikuitenkaan onnistunut saamaan. Kiekko-Vantaa kontrolloi pelitapahtumia täysin, eikä suurta hätää ollut missään vaiheessa. Juonikas tehoduo Peter Tiivola ja kultakypärä Iikka Kangasniemi pitivät kolmannen erän aikana noin kahden minuutin ajan omaa sirkustaan pässipaitojen puolustusalueella.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, niinpä Kiekko-Vantaa vei joukkueiden kauden kolmannen keskinäisen kohtaamisen ja arvokkaat kolme pistettä maalein 2-1.

-Voitto lämmittää tietenkin. Olen ylpeä joukkueesta ja siitä tavalla, jolla taistelimme. Pelaajat laittoivat kroppaa likoon tänään, Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla Mikkelin Jukureita vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja