Kiekko-Vantaa | Mestis

19.11. Kiekko-Vantaa - SaPKo: Ennakko

18.11.2014

Kiekko-Vantaan urakka jatkuu keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan. Lohipaidat pelaavat tälläkin viikolla yhteensä kolme ottelua, joten pelitahti on tällä hetkellä äärimmäisen kova.

Kiekko-Vantaa pelasi viime viikolla kolme ottelua, joista saaliina oli kolme pistettä. Keskiviikkona lohipaidat nappasivat jatkoaikavoiton Peliitoista maalein 5-4. Perjantaina JYP-Akatemia haki Trio Areenalta täyden pistepotin maalein 4-1. Lauantaina Kiekko-Vantaa haki yhden pisteen TUTOn vieraana, kun lohipaidat taipuivat tulikuumassa trillerissä voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 3-2.

-Pelitahti on tällä hetkellä erittäin kova. Samoilla teeseillä lähdetään keskiviikon SaPKo-otteluun: puolustuspelaamisen pitää olla tiivistä, maalivahtipelin täytyy onnistua, pitää olla valmis kamppailemaan ja erikoistilannepelin tulee olla kunnossa,  Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Nuoren lohiryhmän hyökkäyspelaaminen on ollut raikasta ja tehokasta läpi kauden. Varsinkin kultakypärä Tomi Tuomiston johtama ykköskentällinen on pystynyt tekemään tulosta illasta toiseen. Viime viikolla myös muut kentälliset saivat onnistumisia, hyvänä esimerkkinä tästä oli muun muassa Aleksi Järvisen upeaan maaliin päättynyt yksilösuoritus TUTOa vastaan lauantaina.

-Pelisysteemiä ollaan tässä koko ajan hiottu ja selvää kehitystä on jo nähty. Nuoret pelaajat ovat menneet tässä kauden aikana todella paljon eteenpäin, Kauppi totesi.

Lohipaitojen ylivoima on sarjan kolmanneksi tehokkainta ja vantaalaisten ylivoimapeli onkin ollut varsin tehokasta sekä näyttävää. Mailataituri Iikka Kangasniemi ja maestro Tomi Tuomisto ovat pyörittäneet tuhoisasti joukkueen ykkösylivoimaa. Nyt Kiekko-Vantaa on löytänyt myös toisen tehokkaan ylivoimakentällisen, jonka muodostavat Bluesista lainalla pelaavat hyökkääjät Timi Lahtinen, Aleksi Rutanen ja kahden ottelun mittaisessa maaliputkessa oleva Peter Tiivola.

-Ylivoima on ollut hyvällä tasolla. Suoraviivaisuutta olen siihen halunnut. Nyt myös tuo Bluesista tullut ylivoimakentällinen on toiminut erittäin mallikkaasti, Kauppi sanoi.

Sarjataulukossa kahdeksantena majailevan Kiekko-Vantaan pelisapluunan ongelmakohdat ovat edelleen puolustuspelaamisessa. Alkukaudesta takkuillut alivoimapeli on sen sijaan parantunut huomattavasti. Nuorelle joukkueelle sattuu liikaa helppoja virheitä, joista vastustaja on rankaissut kovalla kädellä.

Perinteikäs SaPKo on sarjataulukossa seitsemäntenä ja vain pisteen vantaalaisia edellä, joten keskiviikkona pelataan erittäin tärkeistä pisteistä molempien joukkueiden kannalta. Kesällä vahvistunut SaPKo on erittäin työteliäs ja hyvin liikkuva joukkue, joten helpolla lohipaidat eivät voittoa tule ottamaan.

Päävalmentaja Janne Sinkkosen luotsaama ryhmä on parantanut peliään kauden edetessä ja se on pystynyt haalimaan arvokkaita pisteitä kotijoukkueen tapaan myös kärkikastin seuroja vastaan. Alkukaudesta vuotavan puolustuspelaamisen ja tehottomuuden kanssa paininut SaPKo on tällä hetkellä todella vaikeasti voitettava joukkue.

Pässipaitojen syömähammas on ollut ykköstrio Mikko Nuutinen-Juuso Forsström-Miika Roine. Kiekko-Vantaan on oltava hereillä kyseisen hyökkäystrion kanssa.

-SaPKo on työteliäs ja nopeajalkainen joukkue. Tiedostamme, että heidän ykköskentällinen on laadukas. Meidän pitää olla kaukalossa valppaina, kun he ovat jäällä, Kauppi kommentoi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kaksi kertaa ja SaPKo on voittanut molemmat ottelut. 4. lokakuuta pässipaidat voittivat Talvisalon jäähallissa voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 5-4. 22. lokakuuta puolestaan SaPKo haki täyden pistepotin 1210 silmäparin edessä Trio Areenalla Noora Rädyn historiallisessa Mestis-debyytissä maalein 5-2.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutoksia, sillä kapteeni Tomi Tuomisto ja HIFK-laina Micke-Max Åsten ovat pelikiellossa. Ykkösketjun keskelle Kangasniemen ja Joel Lehtisen väliin tulee harjoitusotteluissa vakuuttanut Teemu Mielonen. Lisäksi hyökkääjä Valtteri Heikkilä nousee mukaan kokoonpanoon. Bluesin lainapelaajista Timi Lahtisen, Peter Tiivolan ja Aleksi Rutasen pelaaminen ratkeaa tiistai-iltana.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä aloittaa upean ottelun lauantaina TUTOa vastaan pelannut, ja viime kaudella juuri SaPKoa edustanut Jani Kautto.

-SaPKoa vastaan pelaamista olen tässä jo vähän odottanutkin. Viimeksi minun oli tarkoitus pelata heitä vastaan täällä, mutta nyt pääsen näyttämään taitoni vanhoille seurakavereille. Odotan innolla ottelua, minulla on paljon hyviä muistoja Savonlinnasta, Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto kertoi Lohi TV:n haastattelussa.

Lohipaitojen kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi ovat sivussa puolustaja Oskari Hämäläinen sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki. Sen sijaan Julius Rantaeskolan pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa. Kiekko-Vantaan lopullinen kokoonpano julkaistaan pelipäivänä.
(lisäys 19.11. klo 11:35. Myös Jere Sneck loukkaantumisen vuoksi sivussa kokoonpanosta).

Tulikuuma taistelu sarjapisteistä alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: https://online.elisaviihde.fi/

Kiinnitä katseesi

1 ) Erikoistilannepelaaminen

Nykykiekossa ottelut ratkaistaan erikoistilanteissa. Kiekko-Vantaan ylivoima on tilasojen valossa kolmanneksi parasta ja taitoa löytyy juonikkaan Iikka Kangasniemen johdolla. Lohipaidat ovat päästäneet eniten maaleja pelatessaan alivoimalla, mutta kauden edetessä alivoimapeli on parantunut huomattavasti.

SaPKon ylivoima ei ole tilastojen valossa välttämättä sarjan kärkeä, mutta joukkueesta löytyy paljon ylivoimaosaamista. Kultakypärä Miika Roine ja taitava Mikko Nuutinen voivat parhaimmillaan ratkaista otteluita ylivoimalla, joten lohiryhmän on pysyttävä pois boksista. Pässipaitojen alivoima on toiminut melko hyvin koko kauden ja joukkueesta löytyykin erinomaisia alivoimapelaajia, kuten Juuso Forsström, Miiko Hintz ja Pekka Niemimaa.

2) Teemu Mielonen

Lempinimellä "Mile" operoiva keskushyökkääjä säväytti harjoitusotteluissa ja oli Kiekko-Vantaan paras pistemies tehoilla 3+6. Tämän piti olla lahjakkaalle sentterille läpimurtokausi Mestiksen eliittiin, mutta armeija on pilannut alkukauden. Taitava keskushyökkääjä rytmittää ketjunsa peliä erinomaisesti ja luo maalipaikkoja ovelilla syötöillään.

Mielonen on iskenyt tällä kaudella neljässä ottelussa tehot 0+2. Keskiviikkona 19-vuotias Kiekko-Vantaa-kasvatti saa todellisen näyttöpaikan ykkösketjun keskellä.

3) Kiekko-Vantaan kotipelaaminen

Kiekko-Vantaa on tällä hetkellä sarjan huonoin kotijoukkue. Lohipaidat ovat haalineet 12 kotiottelusta ainoastaan viisi voittoa ja 14 pistettä. Tähän on saatava muutos! Nuoren lohiryhmän pelaamisen taso on ailahdellut jopa otteluiden sisällä paljon. Pelinopean Kiekko-Vantaan on hyödynnettävä pientä kotikaukaloa entistäkin paremmin. Pääsääntöisesti kotiotteluiden ilme on kuitenkin ollut hyvää, mutta nuoren joukkueen on onnistuttava haalimaan kotiyleisölle lisää juhlanaihetta myös Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+16=25

2) Iikka Kangasniemi 2+14=16

3) Artem Iossafov 5+9=14

SaPKon pistepörssi, TOP 3

1) Miika Roine 7+16=23

2) Teemu Suhonen 3+13=16

3) Mikko Nuutinen 8+7=15

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 19.11. klo 11:35)

46 Henri Tamminen - 23 Janne Juutinen - 11 Janne Väyrynen
28 Timi Lahtinen - 81 Peter Tiivola - 29 Aleksi Rutanen
21 Joel Lehtinen - 26 Teemu Mielonen - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 23 Valtteri Heikkilä - 18 Jere Laine
22 Perttu Lesch

24 Otto Honkaheimo - 19 Sami Mikkonen
25 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen (C) - 5 Robin Saari

3 Jani Kautto (AM)
30 Noora Räty

Lohi-TV:n viikkomakasiini jossa mm. Jani Kauton kommentit tulevasta ottelusta:

 

Mestis