18.10. Jukurit - Kiekko-Vantaa: Raportti

18.10.2014

Kiekko-Vantaa haki upean voiton sarjakärki Mikkelin Jukurien vieraana maalein 4-1. Lohipaitojen erinomainen ja tiivis puolustuspelaaminen sekä tehokas viimeistely olivat myrkkyä kotijoukkueella. Viimeisenä lukkona toimi 30 kiekkoa pysäyttänyt Jani Kautto, joka oli tolppien välissä suorastaan maaginen.

Jukurit hallitsi ensimmäistä erää, mutta vantaalaisten tiivis puolustuspeli toimi erinomaisesti. Se loi myös vierasjoukkueelle vastahyökkäyksiä, joista Kiekko-Vantaa rokotti tehokkaasti. Lisäksi lohipaitojen alivoimapelaaminen oli loistavaa. Vierasjoukkue vastasi ottelun avausosumasta, kun ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Nico Aaltonen sohi maalin edestä kauden ensimmäisen maalinsa.

Kiekko-Vantaa meni ottelun toisessa erässä 2-0-johtoon, kun Joel Lehtinen laukoi ja loistavan ottelun pelannut kultakypärä Tomi Tuomisto nakutti lopulta irtokiekon ohi Ranskan maajoukkuemalivahti Ronan Quemenerin. Jukureiden hyökkäyks liikutti ajoittain kiekkoa varsin näyttävästi vierasjoukkueen puolustusalueella, mutta parhaalle maalintekosektorille kotijoukkue ei päässyt.

Kiekko-Vantaa iski kolmannen erän alussa jo illan kolmannen osumansa, kun Aleksi Järvinen karkasi läpiajoon alivoimalla ja iski uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa tärkeään paikkaan. Lohipaitojen hyökkääjistä pirteällä pelipäällä oli myös huipputaitava Iikka Kangasniemi, joka rakenteli omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan vierasjoukkueelle monta maalipaikkaa.

Jukureille laihaa lohtua lauantai-iltaan toi Mestiksen puolustajien pistepörssiä johtava Santeri Lukka, joka tälläsi kiekon ohi voimattoman Jani Kauton. Lohipaidat onnistuivat kuitenkin seuraavalla ylivoimalla vasaroimaan viimeisen naulan sarjakärki Jukureiden arkkuun, kun maestro Joel Lehtinen napautti maalin edestä Kiekko-Vantaan 4-1-johtoon. Se katkaisi hurjassa kymmenen ottelun voittoputkessa ennen perjantaita olleen Jukureiden selkärangan.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan.