17.10. Kiekko-Vantaa - Hokki: Raportti

17.10.2014

Kiekko-Vantaa koki kotiluolassaan kirvelevän tappion, kun Kajaanin Hokki oli parempi maalein 1-6 (0-1, 1-3, 0-2).

Ottelun ratkaisi vierasjoukkueen parempi maalivahtipelaaminen ja tehokkaampi ylivoima. Lohipaitojen maalilla kaksi erää torjuneella huippulupauksella Kevin Lankisella ei ollut tänään paras pelipäivä, kun puolestaan taas Hokin tolppien välissä KalPa-laina Samu Perhonen oli vakuuttava.

Vaikean alkukauden pelannut Hokki onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä ylivoimallaan. Puolustaja Janne Pälve tarjosi viivasta kiekon oikealle pointille, josta kultakypärä Antti Kalapudas tälläsi lujalla lyöntilaukauksella kiekon ylänurkkaan ja vei vierasjoukkueen 1-0-johtoon avauserässä. Kotijoukkueella oli omat paikkansa avauserässä, mutta tulikuuma Perhonen ja tolpat pelastivat Hokin takaiskuilta. Vantaalaisten erän paras paikka aukesi kauden ensimmäistä Mestis-otteluaan pelanneelle Teemu Mieloselle, mutta harjoituskauden paras pistemies suti tyhjästä maalista ohi.

Kiekko-Vantaa onnistui tasoittamaan kamppailun, kun laitahyökkäjä Jere Laine meni suoraviivaisesti maalille ja jatkoi Iiro Mäntylän lähettämän laukauksen irtokiekon verkon perukoille. Tasakentällisin kamppailu oli täysin lohipaitojen hallinnassa, mutta Hokki käytti toisessa erässä paikkansa tehokkaasti. Vasta 18-vuotias huippulupaus Antti Kalapudas vei vierasjoukkueen jo 2-1-johtoon komealla yksilösuorituksellaan.

Linnapaitojen ylivoima oli perjantaina todella näyttävää ja tulos olikin sen mukaista. Viime kaudella vielä KHL-sarjassa HC Slovan Bratislavn riveissä pelannut slovakkihyökkääjä Tomas Mikus napautti kaksi minuuttia ennen toista erätaukoa Hokin 3-1-johtoon. Kiekko-Vantaan musta hetki katkaisi lopulta nuoren joukkueen selkärangan lopullisesti, kun vain minuuti myöhemmin Tomi Wilenius kiskaisi oman irtokiekkonsa verkon perukoille.

Kolmannessa erässä vantaalaisten maalin suulle luisteli Jani Kautto, mutta se ei enää lohipaitojen kelkkaa kääntänyt. Viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssissä yhdeksänneksi tullut Wilenius vei Hokin jo 5-1-johtoon. Kiekko-Vantaan valopilkku oli huipputaitava Iikka Kangasniemi, joka rakensi vaihdosta toiseen erinomaisia maalipaikkoja niin itselleen kuin ketjukavereilleenkin.

Hokki kaunisteli lopuulukemia vielä neljä sekuntia ennen päätössummeria ylivoimalla, kun Unkarin maajoukkuehyökkääjä Balazs Sebok taituroi nollakulmasta pelivälineen maaliin. Hetkeä aikaisemmin Mikus tarjoili Sebokille tuhannen taalan maalipaikan, mutta hän ei onnistunut iskemään kiekkoa tyhjään maaliin.

-Jääkiekko koostuu maalivahtipelaamisesta, jossa Hokki oli tänään selvästi parempi. Lisäksi he voittivat meidät ylivoimapelissä. Tasakentällisin taistelimme ihan hyvin. Nuorta joukkuetta saattoi jonkin verran sekoittaa viime hetken muutokset kokoonpanossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla sarjakärki Mikkelin Jukureita vastaan.