15.11. TUTO - Kiekko-Vantaa: Raportti

15.11.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa taisteli kuumassa vieraskamppailussa TUTOa vastaan kotiintuomiseksi yhden pisteen. Turkulaiset veivät lopulta voiton voittomaalilaukauskilpailun jälkeen maalein 3-2.

Tunnetta ja sähinää ei lauantai-illan trilleristä puuttunut. Viime kevään puolivälieräparin välillä tunteet kuumenivat jälleen ja ottelussa jaettiin yhteensä 115 minuuttia jäähyjä.

TUTO hallitsi ottelun avauserää ja pystyi luomaan vaarallisimmat maalipaikat. Turkulaiset olivat lähellä onnistua maalinteossa jo heti alkuminuuteilla, kun Jasper Lindsten ja Aki Keinänen karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Lindsten tarjoili Keinäselle tuhannen taalan maalipaikan, mutta lohipaitojen tolppien välissä Jani Kautto venyi upeaan torjuntaan.

Kiekko-Vantaan ensimmäisen erän parhaat maalipaikat tulivat Janne Juutiselle, joka pääsi kokeilemaan rystyltä lähietäisyydeltä maalintekoa, mutta Kaapo Kähkönen TUTO maalilla oli jälleen liekeissä. Myös erittäin pirteästi esiintynyt Joel Lehtinen pääsi kävelemään kiekonriiston jälkeen parhaaseen maalintekosektoriin, mutta ilman toivottua tulosta.

TUTO sai maalihanat avattua avauserän lopussa, kun Mestiksen pistepörssiä johtava Tuukka Pulliainen antoi komean syötön oikeasta kulmasta maalin eteen, josta entinen maajoukkuehyökkääjä Timo Pärssinen sai täysin vapaasti nostaa limpun ohi Kauton.

Erän viimeiseillä sekunteilla nähtiin vaarallinen tilanne ja pysäyttävä hetki, kun lohipaitojen Micke-Max Åsten taklasi TUTO-puolustaja Kristian Tuohilammen selästä laitaan. Turkulaispuolustaja jäi kentän pintaan liikkumattomana, jonka jälkeen Tuohilampi vietiin paareilla ulos kaukalosta. Sairaalasta tuli kuitenkin huojentavia tietoja Tuohilammen tilasta, mutta tilanne oli joka tapauksessa erittäin vaarallinen. Åstenia tilanteen jälkeen kouluttamaan tullut TUTO-hyökkääjä Aki Keinänen lensi myös samassa ajassa suihkun puolelle.

Toinen erä oli pelitemmoltaan ensimmäistä erää rauhallisempi ja Kiekko-Vantaa tuli pelin edetessä paremmin mukaan. Toinen erä oli myös yhtä rikkonainen ja myös yksi ylilyöntikin nähtiin, kun kovaotteinen TUTO-pakki Niko Karhu taklasi lohipaitojen Timi Lahtista päähän. TUTOn Anssi Virkki ja Mikko Laine kolauttelivat erän aikana tolppia.

Kiekko-Vantaa sai ahkeralle uurastamiselleen palkinnon, kun huipputaitava Aleksi Järvinen harhautteli komeasti datsjuktyylisesti TUTO-puolustuksen kahville ja napautti pelivälineen ohi Kähkösen.

TUTO hallitsi ottelun kolmatta erää, mutta Kiekko-Vantaan tiivis puolustus ja Jani Kautto tekivät loistavaa työtä. Turkulaiset onnistuivat iskemään kamppailun seuraavan maalin ja kotiyleisö ajatteli jo pelin olevan selvä. TUTOn toisesta maalista vastasi ylivoimalla maestro Tuukka Pulliainen, joka täräytti kiekon näyttävästi b-pisteen kaarelta ranteella etuylänurkkaan.

Entistä seuraansa vastaan pelannut TUTO-hyökkääjä Kalle Moisio lensi seuraavana suihkuun, kun hän koukkasi Kiekko-Vantaan puolustajan Iiro Mäntylän kumoon laidan lähellä. Mäntylä lensi tilanteessa rajusti pää edellä päin laitaan. Ilman kahden ottelun pelikieltoa kärsivää ykkössentteri Tomi Tuomistoa matkassa ollut lohiryhmä käytti ylivoimansa tehokkaasti. Aleksi Rutanen ja Timi Lahtinen toimittivat kiekon Peter Tiivolalle, joka napautti b-pisteen kaarelta pelivälineen tarkasti ohi Kähkösen ja vei Kiekko-Vantaan jatkoajalle.

TUTO hallitsi jatkoerää, mutta Jani Kauton johdolla lohipaidat raivasivat tiensä voittomaalilaukauskilpailuun. Rankkareissa ainoa onnistuja oli kuitenkin TUTOn kultakypärä Tuukka Pulliainen, joten Kiekko-Vantaalle tuliaiseksi yksi piste.

Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan.