Kiekko-Vantaa | Mestis

15.11. TUTO - Kiekko-Vantaa: Ennakko

15.11.2014

Otteluennakko:

Kiekko-Vantaan ensimmäinen neljästä peräkkäisestä kolmen ottelun viikosta päättyy lauantaina vierasottelulla TUTO Hockeyta vastaan.

Lohipaidat aloittivat viikon arvokkaalla jatkoaikavoitolla Heinolan Peliitoista kotiluolassaan maalein 5-4, mutta perjantaina JYP-Akatemia haki täydet kolme pistettä Trio Areenalta maalein 4-1.

Sarjassa kahdeksantena olevan Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on toiminut erinomaisesti läpi kauden ja Mestiksen pistepörssissä toisena olevan Tomi Tuomiston johtama ykköskentällinen on ollut erittäin tehokas. Perjantaina myös Blues-laina Peter Tiivolan ympärille rakennettu kentällinen pystyi dominoimaan hyökkäyspäässä.

Nuoren lohiryhmän täytyy parantaa puolustuspelaamistaan, erikoistilannepelaamistaan ja lisäksi viisikkopelaamisen sapluuna on saatava paremmin pelaajien selkäytimiin.

-Jos peruspelaaminen ja pelitempo pysyy samana niin olemme varmasti vahvoilla. Vieraskentällä pitää keskittyä siihen ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin, ettei jouduta takaa-ajoasemaan heti ja boksista täytyy pysyä poissa. Meidän pitää olla nöyriä kiekon kanssa oikeissa paikoissa. Maalin edustoille tarvitaan kovuutta ja röyhkeyttä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Viime kevään pronssijoukkue TUTO Hockey on sarjataulukossa viidentenä ja on edelleen tiukasti mukana kärkikahinoissa, vaikka turkulaisilla onkin kaksi tappiota alla. TUTOn materiaali on erittäin laadukas ja tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta. Joukkueen ykkösketju Timo Pärssinen-Tuukka Pulliainen-Aki Keinänen on taatusti Mestiksen parhaimpia hyökkäystrioja, ellei paras.

Turkulaisten puolustuspelaaminen on ollut myös päävalmentaja Ismo Lehkosen ohjeilla tiivistä ja viimeisenä lukkona on toiminut sarjan parhaimpiin maalivahteihin kuuluva 18-vuotias Kaapo Kähkönen.

-Pulliaisen kentällisen kanssa saamme olla varuillaan. Meidän täytyy olla hereillä ja puolustaa jalalla, Kauppi kommentoi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. TUTO haki pisteet 10.lokakuuta Trio Areenalta maalein 3-2. Revanssiviikonlopun ensimmäisessä ottelussa TUTO oli Marli Areenalla parempi tylysti 5-0, mutta seuraavana päivänä Kiekko-Vantaa juhli voittoa kotiluolassaan 4-2. TUTO on tunnetusti erittäin vahva kotijoukkue, joten lohipaidat joutuvat lauantaina kovaan testiin.

Kiekko-Vantaa jatkaa lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi perjantaina JYP-Akatemiaa vastaan. Todennäköisesti ainoa muutos on se, että lohipaitojen tolppien väliin luistelee Jokereiden mukana KHL:ää kiertänyt Jani Kautto, jolle tuleva startti on kauden neljäs.

Loukkaantumisten vuoksi Kiekko-Vantaan kokoonpanosta ovat sivussa Oskari Hämäläinen, Samuli Valvisto, Moses Mustonen ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki. Todennäköisesti kuumeesta kärsinyt laitahyökkääjä Henri Tamminen on myös sivussa lauantaina.

Lauantai-illan spektaakkeli alkaa Turun Marli Areenalla kello 17.00. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä. Ravintola Pingviini, Tikkurilan keskustassa näyttää ottelun suorana lähetyksenä isolta screeniltä. Ottelu näkyy myös Veikkaus TV:n sivuilta.

Kiinnitä katseesi

1) Ylivoimapeli

Molemmilla joukkueilla on todella tehokkaat ylivoimat. TUTOn Oskari Lehtinen on täräyttänyt monta ylivoimaosumaa neliön keskustasta. Kiekko-Vantaan ylivoimasta löytyy paljon juonikkuutta, taitoa ja pelintekovoimaa Tomi Tuomiston ja Iikka Kangasniemen johdolla.

2) Maalivahtien kaksintaistelu

TUTOlla on asettaa tolppien väliin kaksi erinomaista veräjänvartijaa, joista Kaapo Kähkönen on matkalla Juuse Saroksen ja Ville Husson seuraksi alle 20-vuotiaiden MM-joukkueeseen ja on kiistatta sarjan parhaimpia maalivahteja. Kiekko-Vantaan maalilla Jani Kautto on torjunut hyviä otteluita ja hänen täytyy olla parhaimmillaan lauantaina, mikäli lohipaidat haluavat saada onnistuneen ryöstöretken Turkuun.

3) Hermokontrolli

Kiekko-Vantaan pitää pysyä pois boksista. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella peräti kahdeksan kertaa runkosarjassa, joten taistelupareja tulee varmasti. Viime kevään tulikuuma puolivälieräsarja on varmasti vielä monen mielessä. Näiden kahden joukkueen keskinäiset kamppailut sytyttävät varmasti.


Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+16=25

2) Iikka Kangasniemi 2+14=16

3) Artem Iossafov 5+9=14

TUTOn pistepörssi, TOP 3

1) Tuukka Pulliainen 4+23=27

2) Timo Pärssinen 9+14=23

3) Aki Keinänen 10+11=21

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja

Mestis