Kiekko-Vantaa | Mestis

15.10. Kiekko-Vantaa - KeuPa HT: Ennakko

14.10.2014

Otteluennakko:
Sarjataulukossa seitsemäntenä majailevalla Kiekko-Vantaalla on edessään kolmen ottelun viikko. Keskiviikkona lohipaidat saavat vieraakseen Trio Areenalle sarjajumbo KeuPa HT:n.

Kiekko-Vantaan kausi lähti käyntiin erinomaisesti kolmella voitolla. Sen jälkeen nuorta joukkuetta on testattu toden teolla, sillä se koki peräti kuuden ottelun tappioputken. Lohipaidat onnistuivat kuitenkin katkaisemaan tappioputkensa kreivin aikaan, kun se kukisti lauantaina LeKin voittomaalilaukauskilpailussa maalein 3-2.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen on ollut alkukaudesta erinomiasella tasolla, mutta viime aikoina esimerkiksi ylivoimapelaaminen on ollut varsin tehotonta. Tehohyökkäjien Jarmo Jokilan ja syyskuun Mestis-pelaajaksi valitun Artem Iossafovin menettäminen olivat joukkueelle luonnollisesti pahoja takaiskuja.

-Ylivoimapeliä pitää parantaa. Alkukaudesta se oli aivan loistavaa. Tiedostetaan, että sieltä lähti Jokilaa ja  Iossafovia pois. Meidän pitää saada ylivoimapelaamiseen järkevyyttä, lisää laukauksia ja yksinkertaistaa sitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi Lohi-TV:n haastattelussa.

Kultakypärä Tomi Tuomiston ja loistavaa tulokaskautta pelaavan mailataiturin Iikka Kangasniemen ympärille rakennetuilta kentällisiltä voidaan kuitenkin odottaa tehoja illasta toiseen.

KeuPa HT on sarjataulukossa viimeisenä tasapisteissä yhdessä SaPKon kanssa. Sarjanousijan kausi on alkanut täysin odotetulla tavalla, sillä joukkue on pystynyt haalimaan pisteitä kotonaan mukavalla tahdilla, mutta vieraissa KeuPa HT:lla on ollut vaikeampaa.

Minään heittopussina keuruulaisryhmää ei todellakaan voida pitää, sillä se on pystynyt kiusaamaan sarjan kärkinippuja hyvällä pelillä. Päävalmentaja Jussi Tupamäen luotsaama joukkue lähtee keskiviikon otteluun upea voitto kainalossa, kun se kukisti lauantaina kotiluolassaan Peliitat tylysti maalein 7-2. Joukkueen tehotrio on kasattu kapteeni Taneli Maasalon ympärille ja se on osoittanut pystyvänsä heti tuloksen tekoon.

-Ei pidä yhtään aliarvioida heitä. Siellä on paljon JYPissä A-nuorten SM-liigaa pelanneita kavereita. Heillä on ihan laadukas nippu kasassa ja he ovat varsinkin hyvä kotijoukkue, Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun revanssihengessä, sillä KeuPa HT oli parempi joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa maalein 6-4.

-Onhan meillä hampaankolossa. Kirvelevä tappio siellä päässä. Täällä tullaan nyt lyömään sellainen rumba päälle, että oksat pois. Taklauksien määrä tuplaantuu varmasti. Me lähdemme siitä, ettei heidän ole todellakaan kiva tulla tänne pelaamaan, Kauppi kommentoi.

Lohipaitojen maalissa aloittaa alustavien tietojen mukaan Joona Partanen. HIFK:n liana-avuista mukana ovat todennäköisesti puolustajat Sebastian Moberg, Eemeli Heikkinen ja Juha Tarkkanen sekä hyökkääjät Henri Tamminen ja Micke-Max Åsten. Bluesista tulevat lainapelaajat selviävät illan aikana. Lopullinen kokoonpano ilmoitetaan pelipäivänä.

Jännittävä ja tulikuuma taistelu sarjapisteistä alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan myös Mestis TV:n ja Elisa Viihteen kautta.

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 15.10. klo 11:00)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 46 Henri Tamminen
29 Toni Leinonen - 81 Micke Åsten - 4 Iikka Kangasniemi
44 Aleksi Järvinen - 22 Nico Aaltonen - 18 Jere Laine
23 Janne Juutinen - 16 Miro Mäkinen - 14 Julius Rantaeskola

11 Sebastian Moberg - 26 Eemeli Heikkinen
25 Juha Tarkkanen - 15 Jani Honkanen
9 Jere Sneck - 24 Oskari Hämäläinen
57 Iiro Mäntylä

32 Joona Partanen (AM)
3 Jani Kautto 


Joona Partanen pelaa Kiekko-Vantaan maalissa keskiviikkona KeuPa HT:ta vastaan

Lohi-TV:n yhteenveto alkukaudesta sekä ennakointia KeuPa HT-pelistä:

Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Janne Tikkaoja

Mestis