Kiekko-Vantaa | Mestis

14.11. Kiekko-Vantaa-JYP-Akatemia: Ennakko

14.11.2014

Kiekko-Vantaan urakka jatkuu perjantaina Trio Areenalla, jossa vastaan asettuu loistavan alkukauden pelannut JYP-Akatemia.

Kiekko-Vantaa palasi marraskuun maaottelutauolta kaukaloon voitokkaasti ja kukisti keskiviikkona kotikentällään Heinolan Peliitat jatkoajan jälkeen maalein 5-4. Lohipaidat ovat tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena, mutta marginaalit takana tuleviin joukkueisiin ovat erittäin pienet.

Kiekko-Vantaan hyökkäyspelaaminen ja ylivoima ovat toimineet läpi kauden mallikkaasti. Lohipaitojen ykköskentällinen Joel Lehtinen-Tomi Tuomisto-Iikka Kangasniemi on kiistatta Mestiksen tehokkaimpia ja parhaimpia hyökkäystrioja. Nuoresta joukkueesta on kuitenkin pikkuhiljaa alkanut löytymään ratkaisupotentiaalia laajemmalta rintamalta.

Lohipaitojen pelilliset ongelmat ovat edelleen puolustuspelaamisessa. Sen sijaan alivoimapeli on parantunut huomattavasti viime aikoina.

-Meidän pitää parantaa puolustuspeliämme Peliitat-pelistä. Alivoima on selvästi parantunut ja olemme tehneet sen eteen paljon töitä. Olemme videoiden avulla peranneet sitä, miten vastustajat pelaavat ylivoimaa. Silmähän siinä oppii. Sitähän kaikki joukkueet tekevät, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Alkukauden sensaatiojoukkue JYP-Akatemia on sarjassa neljäntenä, mutta viime aikoina Jukka Ahvenjärven luotsaaman ryhmän peliesitykset ovat olleet melkoista vuoristorataa. Hurrikaanipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä kamppailustaan ainoastaan yhden.

JYP-Akatemia on tehnyt sarjassa eniten maaleja, mikä kertoo joukkueen hyökkäyspään vaarallisuudesta. JYP-Akatemian syömähammas on ollut kapteeni Valtteri Hotakaisen ympärille rakennettu ykköskentällinen, jossa laidoilla viilettävät pisterohmut Samu Markkula ja Joonas Sammalmaa. Tämän kolmikon kanssa Kiekko-Vantaan pitää olla varuillaan.

-Heidän ykkösketju ja ykkösylivoima ovat todella hyviä ja täynnä taitoa. Heidän siirtopeli on hyvää ja kiekko liikkuu nopeasti, mutta varmasti Trio Areenan pienempi kaukalo vaikuttaa siihen jonkin verran, Kauppi analysoi.

JYP-Akatemia haki täyden pistepotin joukkueiden kauden ensimmäisestä keskinäisestä kamppailusta Tikkurilassa maalein 6-2. Lohipaidoilla on kuitenkin tiedossa eväät hurrikaaniryhmän kaatamiseksi.

-He ovat varmasti jalkavampi ja liikkuvampi joukkue kuin Peliitat. Meidän täytyy olla nöyrä kiekollisena sinisten viivojen tuntumassa. Maalinedustoille kaipaan jämäkkyyttä, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa jatkaa lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi keskiviikkona Peliittoja vastaan. Lohipaitojen tolppien välissä jatkaa Noora Räty. HIFK:n lainapelaajista varmuudella kokoonpanossa ovat Otto Honkaheimo, Henri Tamminen ja Janne Juutinen.

Vantaalaisten kokoonpanossa nähdään perjantaina myös yksi uusi pelaaja, kun Mikkelin Jukureista saapunut laitahyökkääjä Janne Väyrynen ottaa paikkansa nelosketjussa Juutisen ja Julius Ranraeskolan rinnalla. 22-vuotias Järvenpään Haukkojen kasvatti on nakuttanut kovia tehoja junioreissa, mutta Mestis-tasolla lopullista läpimurtoa ei ole vielä tapahtunut - potentiaalia kuitenkin löytyy runsaasti.

Lopullinen kokoonpano ja mahdolliset Bluesin laina-avut selviävät pelipäivän aikana. Loukkaantumisten vuoksi Kiekko-Vantaalta ovat sivussa varmuudella puolustaja Oskari Hämäläinen sekä hyökkääjät Moses Mustonen, Samuli Valvisto ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Mielenkiintoinen jännitysnäytelmä alkaa Trio Areenalla kello 18.30. Perjantai-illan kiekkohuumaan pääset mukaan myös Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä: https://online.elisaviihde.fi/mestis

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+16=25

2) Iikka Kangasniemi 2+14=16

3) Artem Iossafov 5+9=14

JYP-Akatemian pistepörssi, TOP 3

1) Samu Markkula 6+14=20

2) Joonas Sammalmaa 8+11=19

3) Joose Antonen 5+10=15

Kokoonpano: (lisätty otteluennakoon 14.11. klo 12:00)

21 Joel Lehtinen - 8 Tomi Tuomisto - 4 Iikka Kangasniemi
29 Aleksi Rutanen - Micke-Max Åsten - 18 Jere Laine
28 Timi Lahtinen - 81 Peter Tiivola - 44 Aleksi Järvinen
14 Julius Rantaeskola - 23 Janne Juutinen - 11 Janne Väyrynen
22 Perttu Lesch

9 Jere Sneck - 19 Sami Mikkonen
24 Otto Honkaheimo - 57 Iiro Mäntylä
15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari

30 Noora Räty (AM)
3 Jani Kautto

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Hanne-Mari Halme
 

Mestis