12.12. Kiekko-Vantaa - Hokki: Raportti

13.12.2014

Otteluraportti:

Kiekko-Vantaa koki vuoden viimeisessä kotiottelussa karvaan tappion Kajaanin Hokille voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 3-2. Laadukas ja vauhdikas perjantai-illan kiekkotrilleri tarjosi 677:lle silmäparille loistavaa kiekkoviihdettä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun todella vahvasti, kotijoukkue hallitsi ja loi avauserässä paremmat maalipaikat. Lohipaidat avasivat maalihanat ajassa 08.07, kun maaliahne laitahyökkääjä Henri Tamminen napautti tarkalla kudillaan kotijoukkueen 1-0-johtoon. Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan ensimmäisessä erässä runsaasti ylivoimaa: kiekko liikkui maestro Iikka Kangasniemen johdolla mallikkaasti, mutta tehottomuus vaivasi vantaalaisia edelleen.

-Olin todella tyytyväinen meidän ensimmäiseen erään ja siihen miten tulimme tähän kamppailuun, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kajaanin Hokki juoni pelisapluunansa kuntoon erätauolla ja toisessa erässä vierasjoukkue otti kamppailun hallintaansa. Kajaanilaiset tasoittivat ottelun ajassa 28.47, kun viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin kahdeksas, Tomi Wilenius ohjasi maalin edestä alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen valitun tehosentteri Antti Kalapudaksen laukauksen verkon perukoille.

Lohipaidat saivat kuitenkin ehkä aavistuksen onnekkaankin johtomaalin, kun työteliäs kahden suunnan sentteri Janne Juutinen pysäytti digitaalit ajassa 33.19. Tehosentteri Tomi Tuomiston paikalla ykkössentterinä pelannut Juutinen napautti heti siniviivan jälkeen pelivälineen yllättävällä laukauksella ohi Hokki-veskari Timo Niemen.

Peräti 20 kertaa, Kiekko-Vantaan maalilla upeasti pelannutta Noora Rätyä kohti, toisessa erässä laukonut Hokki sai kuitenkin ajassa 37.17 ansaitun tasoitusmaalin, josta vastasi Mestiksen maalipörssiä johtava slovakkitaituri Tomas Mikus. Liigassa kovaa jälkeä urallaan takonut keskushyökkääjä Jari Viuhkola voitti aloituksen viivaan puolustaja Ville Saukolle, jonka laukauksen, vielä viime kaudella KHL:ssä Slovan Bratislavassa pelannut maalipyssy ohjasi sisään.

Kiekko-Vantaa paransi jälleen peliään kolmannessa erässä, josta muodostui todella tasainen ja tapahtumarikas. Lohipaitojen Toni Leinonen nousi röyhkeästi kohti maalia ja Hokin puolustaja Lasse Uusivirta joutui koukkaamaan selvään maalintekopaikkaan päässyttä tuulennopeaa laitahyökkääjää rangaistuslaukauksen arvoisesti. HIFK-laina Toni Leinonen asettui laukomaan rankkaria, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta Hokin tulikuuma maalivahti Timo Niemi venyi kiekon eteen.

Tasaisessa kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa oli lähempänä maalintekoa. Lohipaitojen HIFK-ketju Toni Leinonen-Micke-Max Åsten-Henri Tamminen oli erittäin pirteällä pelipäällä alusta asti. Ketjun sentteri Micke-Max Åsten laukoi kiekon kertaalleen kolmannessa erässä tolppaan. Hokin energisin ketju oli ehdottomasti Jari Viuhkolan johtama viisikko ja varsinkin kultakypärä Tomas Mikus uhkui maalinälkää.

-Toisessa erässä olimme kieltämättä purjeissa. Kolmanteen erään tulimme jälleen hyvällä jalalla, Kauppi kiteytti.

Todella tasaisen ja vauhdikkan jännitysnäytelmän ratkaisua haettiin ensin jatkoajalla, jossa vierasjoukkue Hokki haki aktiivisemmin voittomaalia. Kiekko-Vantaa selvisi voittomaalilaukauskilpailuun asti Noora Rädyn ja tiivin puolustuspelaamisen avulla.

-Ilman Nooran huipputorjuntoja tämä ottelu olisi voinut päättyä paljon selvemmin Hokille, Kauppi totesi.

Voittomaalilaukauskilpailussa sankariksi nousivat vierasjoukkueen maalivahti Timo Niemi ja ainoan maalin komealla laukauksella tehnyt, vasta 18-vuotias tulokkaiden pistepörssiä johtava Antti Kalapudas. Vantaalaiset ovat joutuneet hakemaan ratkaisua tällä kaudella viidesti voittomaalilaukauskilpailusta, mutta lohipaidat ovat onnistuneet voittamaan vain kerran.

-Olemme olleet viisi kertaa rankkarikilpailussa, mutta olemme tehneet vain yhden maalin. Olemme harjoitelleet rankkareita paljon, mutta onnistumisia ei tunnu tapahtuvan, Kauppi sanoi.

Kiekko-Vantaa pelaa yhden ottelun vielä ennen hyvin ansaittua joulutaukoa. Keskiviikkona lohiparvi matkustaa Jyväskylään kovavireisen JYP-Akatemian vieraaksi.