Kiekko-Vantaa | Mestis

12.12. Kiekko-Vantaa - Hokki: Ennakko

12.12.2014

Otteluennakko: (julkaistu 11.12.2014)

Kiekko-Vantaa katkaisi viime perjantaina kolme vuotta kestäneen kirouksen kaatamalla Kajaanissa Hokin maalein 2-0. Nyt joukkueet kohtaavat viikon sisään toistamiseen, tällä kertaa Vantaalla Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaan viime viikko oli onnistunut: joukkue nappasi kolmesta ottelusta kaksi voittoa eli kuusi pistettä ja lisäksi joukkue päästi ainoastaan neljä maalia. Vantaalaisten puolustuspelaaminen on kehittynyt paljon ja pelisapluunaa on yksinkertaistettu. Kuluva viikko kuitenkin käynnistyi lohipaitojen osalta tappiolla kotikaukalossa, kun sarjajumbo Peliitat nappasi arvokkaan 3-1-voiton.

Vantaalaisten hyökkäyspelaaminen on ollut läpi kauden hyvällä tasolla. Nuori, pelinopea ja taitava joukkue pystyy luomaan illasta toiseen riittävästi maalipaikkoja Iikka Kangasniemen ja kultakypärä Tomi Tuomiston johdolla. Viime aikoina lohipaitojen ongelmana on kuitenkin ollut tehottomuus maalipaikoissa. Perjantaina Hokkia vastaan sarjataulukossa kuudentena majailevan vantaalaisryhmän on oltava kiistatta tehokkaampia viimeistelyssä.

-Meidän pitää saada tehokkuutta lisää viimeistelyyn, se on selvä asia. Laukauksia ja yritystä vaan lisää, kyllä niitä onnistumisia sieltä alkaa tulla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi kertoi.

Kiekko-Vantaan yksi lahjakkaimmista nuorista pelaajista on 21-vuotias laitahyökkääjä Aleksi Järvinen. Viime kaudella Bluesin A-nuorissa SM-kultaa voittanut taitava hyökkääjä on nakuttanut ensimmäisellä Mestis-kaudellaan 27 ottelussa tehot 4+2. Viime aikoina Järvinen on ollut ehdottomasti lohipaitojen näkyvimpiä hahmoja ja junioreissa kovia pistemääriä iskeneelle hyökkääjälle onkin varmasti luvassa jatkossa vieläkin enemmän vastuuta.

-Alkukausi oli ailahteleva. Nyt on päässyt hyvin vauhtiin ja saanut vastuuta. Vielä pitäisi saada enemmän onnistumisia. Tavoite on pelata Kiekko-Vantaassa hyvin ja päästä pelaamaan sitten korkeimmille sarjatasoille, juonikas hyökkääjä Aleksi Järvinen sanoi.

Vaikean alkukauden Kajaanin Hokki on noussut sarjataulukossa mukaan tiukkaan kärkiviisikkoon pitkän voittoputken  ja tasaisten otteiden myötä. Joukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen on saanut joukkueensa hyvään lentoon ja suuren potentiaalin omaavat maalipörssin kärkinimi Tomas Mikus ja tehokas ykkössentteri Antti Kalapudas ovat löytäneet tasonsa. Liigassa Kärpissä kovia pisteitä urallaan takoneella Jari Viuhkolalla vahvistunut Hokki lähtee kuitenkin perjantain kamppailuun kotijoukkueen tapaan kaksi peräkkäistä tappiota allaan. Viime kauden välieräjoukkue aloitti kuluvan viikon kotikaukalossaan 4-2-tappiolla JYP-Akatemiaa vastaan.

Hokin pelaajamateriaali on ehdottomasti sarjan kärkikastia. Kajaanilaisilta löytyy tällä hetkellä sarjan kuumin ykkösketju, jota tähdittävät viime kaudella vielä KHL:ssä kiekkoillut maalitykki Tomas Mikus ja alle 20-vuotiaden MM-joukkueeseen valittu tehosentteri Antti Kalapudas. Lisäksi joukkueesta löytyy Tomi Wileniuksen ja viime kaudella A-nuorten maalipörssin voittaneen Niklas Näpin kaltaisia nuoria eteenpäin meneviä tulevaisuuden lupauksia. Hokki hankki kesken kauden tolppien väliin voittavan maalivahdin, kun erinomaisesti torjunut Timo Niemi saapui tilkitsemään kajaanilaisten maalinsuuta.

-Hokki on erittäin laadukas joukkue ja heillä on paljon hyviä nuoria pelaajia. Meidän on oltava heti alusta asti hereillä. Kova ottelu tulee varmasti, Järvinen analysoi.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kajaanilaiset veivät voiton kotikaukalossa 3.lokakuuta voittomaalilaukauskilpailun jälkeen 5-4. 17.lokakuuta Hokki nappasi vieraskaukalosta kolme pistettä tylyin 6-1-lukemin. Joulukuun 5.päivä Kiekko-Vantaa haki ensimmäisen voiton Kajaanista kolmeen vuoteen maalein 2-0.

-Viimeksi pystyimme voittamaan Hokin ja se oli hieno voitto. Meidän pitää jatkaa samoilla aseilla: puolustaa hyvin ja olla tehokas maalipaikoissa. Hokki on todella vaarallinen ja liukasliikkeinen joukkue. Heillä on myös erittäin hyvä maalivahti Timo Niemi, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee todennäköisesti paljon muutoksia. Muutaman avainpelaajan pelaaminen on vielä epävarmaa. Lisäksi mahdolliset laina-avut selviävät vasta pelipäivänä. Lohipaitojen ketjukoostumukset ja aloittava maalivahti julkaistaan perjantaina aamupäivällä. Alustavien tietojen mukaan ainakin Santtu Sulander, Perttu Lesch ja Jonas Elola nousevat pelaavaan kokoonpanoon.

Kiekko-Vantaalta ovat sivussa varmuudella loukkaantumisten ja sairastelun vuoksi puolustaja Jere Sneck ja hyökkääjät Samuli Valvisto, Julius Rantaeskola ja pitkäaikaispotilas Jesse Juntheikki.

Tulikuuma perjantai-illan spektaakkeli alkaa Tikkurilan Trio Areenalla kello 18.30. Kiekkohuumaan pääset mukaan Elisa Viihteen Mestis TV:n välityksellä.

Seuraa häntä

#44 Aleksi Järvinen

Viime kaudella Bluesin A-nuorissa SM-kultaa voittanut Aleksi Järvinen pelaa ensimmäistä Mestis-kauttaan. 21-vuotias on nakuttanut 27 ottelussa tehot 4+2 ja lisää tehopisteitä on varmasti tulossa. Taitavan ja juonikkaan Järvisen vahvuudet ovat hyökkäyspäässä: laitahyökkääjä pystyy järjestelemään ketjukavereilleen maalipaikkoja ovelilla syötöillään tai viimeistelemään itse pehmeillä käsillään. Järvinen on pelannut myös alivoimaa kauden aikana, joka kertoo Jäähonka-kasvatin monipuolisuudesta. Aleksi Järvinen on ollut viime otteluissa pirteimpiä lohihyökkääjiä. Jatkuuko hyvä vire perjantaina?

Kiekko-Vantaan pistepörssi, TOP 3

1) Tomi Tuomisto 9+17=26

2) Iikka Kangasniemi 3+19=22

3) Juha Tarkkanen 5+10=15

Hokin pistepörssi, TOP 3

1) Tomas Mikus 16+11=27

2) Antti Kalapudas 11+16=27

3) Niklas Näppi 8+12=20

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 12.12. klo 12:00)

4 Iikka Kangasniemi - 23 Janne Juutinen - 18 Jonas Elola
26 Toni Leinonen - 81 Micke Åsten - 46 Henri Tamminen
11 Janne Väyrynen - 44 Aleksi Järvinen - 21 Joel Lehtinen
22 Perttu Lesch - 28 Teemu Mielonen - 52 Moses Mustonen
19 Santtu Sulander

15 Jani Honkanen - 5 Robin Saari
25 Juha Tarkkanen - 57 Iiro Mäntylä
16 Sebastian Moberg - 24 Oskari Hämäläinen

30 Noora Räty (AM)
32 Joona Partanen


Aleksi Järvinen on esiintynyt pirteästi viime otteluissa.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Janne Tikkaoja

Mestis