12.11. Kiekko-Vantaa - Peliitat: Raportti

12.11.2014

Kiekko-Vantaa otti upean jatkoaikavoiton Heinolan Peliitoista vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailun jälkeen maalein 5-4. Lohipaitojen sankareina häärivät ratkaisuosuman jatkoerässä laukonut Jani Honkanen, kauden toisen kypärätemppunsa viimeistellyt Tomi Tuomisto ja kaksi upeaa osumaa maagisilla syötöillään pohjustanut mailataituri Iikka Kangasniemi.

Vierasjoukkue Peliitat tuli avauserään kovalla tempolla ja hallitsi ottelutapahtumia hienokseltaan. Kiekko-Vantaa avasi kuitenkin maalihanat ensimmäisestä hyökkäyksestään. Viime kaudella Jokerien B-nuorissa Suomen mestaruuden voittanut, vasta 18-vuotias Perttu Lesch napautti maalin edestä Julius Rantaeskolan laukoman irtokiekon ohi Peliitat-vahti Antti Rautiolan. Maaliahne hyökkääjä on kahden ottelun mittaisessa maaliputkessa ja sai kehut myös Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kaupilta.

-Meillä on hyvä poika kasvamassa täällä Vantaalla. Antaa pojan kasvaa. Perttu osoitti maaliahneutta ja hän osaa mennä maalille, sillä sieltä niitä maaleja tulee. Hänelle tulee jatkossakin vastuuta, Kauppi ylisti.

Vierasjoukkue onnistui kuitenkin tasoittamaan mittelön nopeasti, kun pirteästi esiintynyt laitahyökkääjä Niklas Westerlund sai räpätä limpun maalin edestä täysin vapaasti ohi uransa kolmannen Mestis-ottelunsa pelanneen Noora Rädyn. Vain minuutti edellisestä Peliitat onnistui jälleen maalinteossa. Heinolalaisten kultakypärä Michal Kristof tarjoili kiekon viivaan, josta Ville-Veikko Väkeväinen toimitti kiekkoa kohti maalia. Puolustajan laukaus osui matkalla hyökkääjä Roope Elimäen varusteisiin ja lopulta peliväline löysi tiensä Rädyn selän taakse.

Kotijoukkue tuli koko ajan peliin paremmin mukaan ja kovan työn tulos palkittiin ensimmäisen erän lopussa, kun upean ottelun pelannut ykkösketju päätti pitkän pyörityksensä komealla tavalla. Maestro Iikka Kangasniemi harhautteli itsensä keskustaan b-pisteiden väliin, josta huipputaitava lahjakkuus tarjoili ovelasti maalipaikan kultakypärä Tomi Tuomistolle, jolla oli helppo työ viimeistellä tärkeä tasoitusosuma.

-Ensimmäisessä erässä tuli merkkausvirheitä, vaikka niistä on tauolla yritetty päästä eroon, Kauppi sanoi.

Toinen erä oli vauhdikas ja molemmilla joukkueilla oli tukku loistavia maalipaikkoja. Kiekko-Vantaa jatkoi kissa-hiiri-leikkiä ja meni 3-2-johtoon Tomi Tuomiston illan toisella osumalla. Upean esityön osumaan tarjoili ykköskentällisen kolmas lenkki Joel Lehtinen. Peliitat tuli kuitenkin kamppailussa tasoihin toisessa erässä, kun liukas laituri Roni Ollikainen harhautteli läpiajosta tilanteeksi 3-3. Molempien joukkueiden maalivahdit venyivät erän aikana muutamaan todella hienoon torjuntaan.

Kolmanteen erään lähdettiin jännitävästä tasatilanteesta. Peliitat sai erään huippustartin, sillä Mestiksen pakkien pistepörssin kolmonen Christian Silfver tälläsi suoraan Ville-Matti Koposen aloitusvoitosta kiekon verkon perukoille. Kiekko-Vantaan nuoren joukkueen kova uurastus palkittiin kuitenkin kolmannessa erässä komealla tasoitusmaalilla, josta vastasi kauden toisen kypärätemppunsa kruunannut Tomi Tuomisto. Jälleen osuman pohjusti komealla syötöllään 19-vuotias Iikka Kangasniemi, joka sai suitsutusta myös päävalmentaja Jami Kaupilta.

-Iikka on niin taitava kaveri, että häntä ei saa pysäytettyä kuin vain rikkomalla, Kauppi kertoi.

Ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Kiekko-Vantaa dominoi täysin jatkoerää ja varsinkin taikuri Kangasniemen harhautukset olivat valttia. Ottelun ratkaisijaksi nousi kuitenkin 35-vuotias konkaripuolustaja ja sotaratsu Jani Honkanen, joka räjäytti Trio Areenan komealla laukauksellaan. Lohipaidat nappasivat upean 5-4-jatkoaikavoiton ja arvokkaat kaksi pistettä.

-Voitto maistuu. Nooran pelissä näkyi varmasti tuo tauko, mutta voitto kuitenkin tuli. Lisäksi Tomi Tuomiston hattutemppu on tietenkin todella hieno asia, Kauppi kommentoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla JYP-Akatemiaa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen